שתף קטע נבחר

 

הורי החטופים בכנסת נגד "חוק ברגותי"

הוריהם של אלדד רגב, אהוד גולדווסר וגלעד שליט הגיעו לדיון מיוחד הנערך בכנסת, במלאת חצי שנה להחלטה 1701 של האו"ם. ההורים מבקשים לסכל את "חוק ברגותי" שהציעה לימור לבנת, לפיו יידרש רוב של 80 ח"כים לשיחרור אסירים בטחוניים במסגרת עיסקת חילופין. נועם שליט: "הצעת החוק הזו עלולה לגזור גזר דין מוות על עיסקת השבויים ועל החיילים החטופים"

הורי החיילים החטופים, אלדד רגב, אהוד גולדווסר וגלעד שליט, הגיעו היום (ג') לכנסת בניסיון לסכל את הצעת החוק שהגישה ח"כ לימור לבנת (ליכוד), הקוראת להקשות על שחרור אסירים ביטחוניים במשא ומתן לחילופי שבויים. אביו של אלדד, צבי רגב, אמר כי אם יפגוש את לבנת - ישאל אותה כיצד היתה נוהגת אם בנה היה בשבי חיזבאללה.

 

על פי הצעת החוק של לבנת, תידרש הסכמתם של 80 חברי כנסת כדי להעניק חנינה לאסירים בטחוניים במסגרת עיסקה לחילופי שבויים ואסירים. ככל הנראה, הצעת החוק נועדה בעיקר למנוע את שחרורו מהכלא של מזכ"ל הפתח בגדה לשעבר, מרואן ברגותי.

 

אביו של גלעד שליט, נועם, אמר כי "הצעת החוק הזו עלולה לגזור גזר דין מוות על עסקת השבויים ועל החיילים החטופים. זו הצעת חוק תמוהה שאינה במקומה".

 

הורי החיילים החטופים הגיעו לכנסת כדי להשתתף בדיון מיוחד שמתקיים במליאה, במלאת חצי שנה לקבלת החלטה 1701 במועצת הביטחון של האו"ם, שקראה להשבת החטופים.

 

יו"ר השדולה לשחרור החיילים החטופים, ח"כ זבולון אורלב, אמר בדיון: "איננו יודעים בוודאות את גורלם של החיילים. לא ברור אם חיזבאללה מילא את חלקו בהסכם, וגם אנחנו כנראה לא היינו צריכים למהר ולמלא את חלקנו. יש לזרז את הממשלה כדי שהיא תפעל יותר ותשקיע יותר. את החשבונות הפוליטיים לא נעשה על גבם של החיילים החטופים.

 

"את המשפחות מדאיגה מאוד הצעת החוק של לבנת. במקום הזה, בשעה הזו, דומני שאין זה ראוי לבוא עם הצעת שכזו, גם אם יש עקרון מוצדק. אני מנצל את הבמה הזו - בואו נשמור על אחדות הבית.  בכל הזדמנות נעמוד על דרישת ישראל המוסרית וההומנית - תנו אות חיים מהבנים והחיילים החטופים. גם הממשלה צריכה לעמוד על כך שכל פעילות מדינית תותנה בכך באופן מפורש"


הורי החיילים החטופים מתארחים בכנסת (צילום: גיל יוחנן)  

 

טרם הדיון משפחות רגב וגולדווסר נפגשו עם יו"ר האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, ועם יו"ר הקואליציה, ח"כ אביגדור יצחקי. שלמה גולדווסר אמר לאחר הפגישות: "קיבלנו עידוד והרגשה שבאים לעזרתנו. הצעת החוק של לבנת מעלה חששות שהולכים לכבול את ידיהם של מקבלי ההחלטות ברגע שיגיעו לשלב של עיסקה".

 

גולדווסר הוסיף כי הוא "מצפה ליותר היגיון מכל מי שתומך בחוק הזה". לדבריו, ח"כ נתניהו הבטיח לבחון שנית את תמיכתו בחוק המוצע.

 

ח"כ יצחקי ביקש להרגיע את המשפחות והבטיח להם ש"כל החלטה של הממשלה לטובת החזרת הבנים הביתה תאושר על ידי הכנסת ללא כל בעיה". יצחקי ביקש מהם להסיר את דאגתם בנושא הכנסת, אשר "לא תהיה זו שתהווה מכשול להשבת הבנים הביתה".

  

לבנת: טרוריסטים שמשתחררים חוזרים לעסוק בטרור

לימור לבנת אמרה היום: "ברור לי שמשפחות החיילים החטופים באות מתוך כאב גדול שאני מבינה אותו והוא ברור לכל אחד. אני לא מתכוונת להסיר את הצעת החוק שלי - הצעת החוק הזו לא באה לפגוע באף אחד, ובוודאי לא כדי לפגוע בכל המאמצים הנעשים כדי להחזיר את הבנים הביתה. לפני כשבוע נפגשתי עם משפחות שכולות שיקירהן נרצחו בפעולות טרור בהן היה מעורב רב-המרצחים ברגותי. כשמסתכלים למשפחות כאלה בעיניים הלב נחמץ".

 

חברת הכנסת הסבירה מה עומד, בין היתר, מאחורי הצעת החוק שלה: "הנתונים מראים כי טרוריסטים שמשתחררים מהכלא חוזרים לבצע מעשי טרור. מעבר לכך, שחרורם נותן לגיטימציה לביצוע חטיפות נוספות ואסור לתת לכך יד.

 

"עם זאת, חשוב לי להבהיר שההצעה שלי לא מונעת עסקת חילופי אסירים אלא רק מקשיחה את האפשרות לשחרר אסירים שנידונו למאסר עולם בגין רצח. אם יושג רוב גדול של 80 ח"כים במליאת הכנסת, כפי שאני מציעה בהצעת החוק, סימן שיש לגיטמציה ציבורית רחבה לעסקת חילופי שבויים".


פורסם לראשונה 20/02/2007 15:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לימור לבנת. מבינה ללב המשפחות
צילום: דודי ועקנין
נועם שליט. "גזר דין מוות"
צילום: גיל יוחנן
צילום: דודי ועקנין
ח"כ יצחקי. כל החלטה תאושר
צילום: דודי ועקנין
מומלצים