להציל את כדור הארץ ב-18 שניות
אתר אינטרנט חדש ממפה את קצב החלפת נורות הליבון זוללות האנרגיה בנורות חסכוניות, ומדרג את המדינות לפי מידת הידידותיות שלהן לסביבה
חשבתם פעם כמה שניות לוקח להחליף נורה רגילה בעלת הספק של 60 וואט בנורת פלורוסנט חסכונית באנרגיה (בעלת הספק של כ- 13 וואט)? מתברר שהפעולה הפשוטה הזו לוקחת 18 שניות בדיוק. כך לפחות לפי אתר אינטרנט חדש שהוקם על-ידי מפיקי הסרט "האמת המטרידה" ואתר Yahoo.
עוד בנושא
העתיד נראה ירוק יותר
יגאל מוריה
אל גור, יוצר הסרט "האמת המטרידה " הודיע כי יערוך ב-7/7/07 קונצרט ענק ב-7 ערים בכל יבשות העולם, במטרה לקדם את המודעות לאיכות הסביבה ולנזקי הזיהום ▪ אוסטרליה הודיעה כי בעוד שלוש שנים לא ניתן יהיה להשתמש בנורות הליבון המזהמות, המבזבזות אנרגיה רבה ▪ תקווה חדשה לכדור-הארץ?
מטרתו של האתר החדש היא לעודד את החלפת נורת האור הרגילה בנורות פלורוסנט העושות שימוש בשליש האנרגיה מזו הנדרשת להפעלת הנורה הרגילה.
אתר האינטרנט “18seconds” ממפה את קצב החלפת נורות רגילות לנורות פלורוסנט ברחבי ארצות-הברית, ומדרג את המדינות על-פי מספר תושבי המדינה שהחליפו את הנורות. לפי הנתונים המובאים באתר, מאז תחילת שנת 2007 נרכשו ברחבי ארה"ב יותר מ- 16 מליון נורות פלורוסנט, דבר שמלבד תרומה למזעור פליטת גזי החממה לאטמוספרה, גם הביא לחיסכון של כחצי מיליארד דולרים.
על-פי חישובים שנעשו, אם כל תושב ברחבי ארצות-הברית יחליף נורה רגילה אחת בנורת פלורוסנט חסכונית באנרגיה, הדבר יביא לחיסכון של 8 מיליארד דולרים בעלות הפקת אנרגיה, ימנע שריפה של 13.5 מיליארד קילוגרמים של פחם ויביא לצמצום של כמות שוות ערך לכמות גזי החממה הנפלטים לאטמוספרה מכ- 2 מליון מכוניות. אגב, אורך החיים של נורת פלורוסנט עשוי להיות גבוה פי 10 מאורך החיים של נורה רגילה.
לורנס בנדר, ממקימי הארגון שהקים את אתר האינטרנט, הפיק את הסרט "האמת המטרידה". הסרט זכה שלשום בפרס סרט התעודה הטוב ביותר בטקס האוסקר. אל גור, המככב בסרט, אמר לאחר קבלת הפרס כי "על אזרחי ארה"ב ותושבי העולם כולו לפתור את המשבר האקלימי. סוגיית התחממות כדור הארץ היא אינה סוגיה פוליטית כי אם מוסרית", הוסיף.
צילום אילוסטרציה
מומלצים