שתף קטע נבחר
 

הבריטים לא מרוצים

הבריטים לא מתלהבים מהבחירה הישראלית לתחרות האירוויזיון. ברשת BBC פירשו את השיר כמתקפה על איראן והגדירו אותו "חסר טעם"

קצת יותר מששת אחוזי הרייטינג שמשכה רק בקושי תחרות קדם האירוויזיון, ששודרה בערוץ 1 ביום שלישי השבוע, הבהירו שאת הציבור בישראל כל העסק הזה לא ממש מרגש. אבל עם כל הכבוד לאדישותו של הציבור המקומי, השיר הישראלי הנבחר עורר, כך מתברר, עניין רב באירופה.

 

"כפתור אדום", השיר שתבצע להקת טיפקס בהלסינקי בחודש מאי, היה נושא לדיון במהדורת החדשות המרכזית של רשת BBC העולמית אמש (ד'). "באופן מדהים בחרו הישראלים בשיר שעוסק בהשמדה גרעינית לייצג אותם בתחרות האירוויזיון", פתח המגיש באולפן הטלוויזיה של ה-BBC והמשיך, "השיר, כך מעריכים רבים, הוא תגובה לשאיפות הגרעיניות של אירן ונשיאה היוקד של הרפובליקה האיסלמית, מחמוד אחמדינג'ד".

 

חברי הלהקה, מודעים היטב לרגישות שמעוררים כפתורים אדומים באזור המזרח התיכון, ניסו להחזיר את הדיון לנושא סולידי כמו תפקידה של האמנות. הזמר קובי אוז, שכתב והלחין את השיר, אמר: "התפקיד שלנו הוא לעורר מחלוקת. הרעיון הוא לעשות דברים מעבר לנורמה".

 

ברשת BBC לא התלהבו בלשון המעטה מהבחירה הישראלית, אותה הם מכנים "חסרת טעם". מפרסומי הרשת עולה כי הבריטים משוכנעים שהבחירה הישראלית בשיר מכוונת לדעה הרווחת בארץ בכל הנוגע לתכנית הגרעין האיראנית והסכנה שהיא מהווה על המשך קיומה של מדינת ישראל. באתר האינטרנט של הרשת הבריטית נכתב: "לא מספיק שאוז שר על 'שליטים מטורפים' ו'שטניים' ועל אנשים ש'מתפוצצים לקראת הממלכה הבאה' הוא גם ממשיך עם משפטים כמו 'אינני רוצה למות, אני רוצה לראות את הפרחים פורחים ולא ללכת קאפוט-קאבום". עושה רושם שהטיפקסים ואוז בראשם מוכנים היטב למתקפת התקשורת שמחכה להם בהלסינקי.

 

"מעולם לא אמרנו שהשיר מדבר על אירן, זה אבסורד", אומרים בלהקה. בתגובה לשאלת ynet אם הם לא חוששים מפני ביקורת על תכניו של השיר הנבחר אמר אוז: "אנחנו לא עובדים בלעשות נעים לכולם. אמנות אמיתית מעוררת תגובות וגורמת לאנשים להתווכח. לא מעניין אותי לזכות ב-100% קונצנזוס. הרבה מהשירים שלנו מספרים סיפור שהקהל לא תמיד רוצה לשמוע. לא תמיד נעים להסתכל במראה, אבל איפה שיש ויכוח, יש אמנות שחיה".

 

ברשת BBC, כך נדמה, מתייחסים לישראל כאל הילד הרע. "במושגים של האירוויזיון, זו לא הפעם הראשונה בה מעוררת ישראל מחלוקת", נכתב באתר של הרשת שמציין כי בפעם הקודמת שישראל עשתה את זה היה כששלחה את "הטרנסקסואלית דנה אינטרנשיונל בשנת 1998".  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"טיפקס" בפעולה. קא-בום
צילום: ששון תירם
לאתר ההטבות
מומלצים