תוכנית: יתוגמלו ותיקים שיתגוררו לצד אתיופים
השר לקליטת עלייה, זאב בוים, יגיש לאישור הממשלה בישיבתה הקרובה תוכנית ובה הצעה להזרים תקציבים לשכונות שבהן גרים יותר מעשרה אחוזים עולים מאתיופיה. בנוסף, מוצע לתגמל גם אזרחים ישראלים שיעברו להתגורר בשכנות לבני העדה
תוכנית מיוחדת של משרד הקליטה מציעה להזרים תקציבים לשכונות שבהם שיעור העולים מאתיופיה גבוה מ-10 אחוזים. השר לקליטת עלייה, זאב בוים, יגיש את התוכנית בישיבת הממשלה הקרובה. באותן שכונות, מוצע להעניק תמריצים לישראלים ותיקים שיחליטו להתגורר בשכנות לעולים. סוג התמריץ וגובה הסכום, כך מומלץ, ייקבע בוועדה בין-משרדית.
עוד בתוכנית: הקצאות משרות בשירות המדינה; העלאת מענקי המשכנתאות ב-25 אחוזים לרכישת דיור; והזרמת תקציבים לגופים שיתמודדו עם בעיות של אלימות מקרב בני העדה. השר בוים יציע להקים ועדה בין-משרדית שתכלול גם נציגים של האוצר ומשרד הבינוי והשיכון ותעניק סיוע לשכונות בהן עשירים מהתושבים הם עולים מאתיופיה.
הוועדה תמליץ בין היתר על הרחבה ושיקום דירות ומבני ציבור, שיקום תשתיות, הרחבת הזכאות למענקי משכנתאות לעולים ולטובת הדור השני שאינו זכאי למשכנתה לדירה.
במשרד הקליטה מסבירים כי העולים מאתיופיה נוהגים לרכוש דירות בסכומי כסף נמוכים יחסית. מדובר במחירים שאינם עולים על סכום המענק הניתן להם (ממוצע המענק למשפחת עולים עומד על 300 אלף שקלים) בשל היעדר הון עצמי. לכן, הם רוכשים דירות בשכונות שיקום, ששטחן קטן יחסית ואינו מאפשר מגורים מרווחים של משפחה. במשרד הקליטה מציינים כי גובה המשכנתה לעולה לא עודכן מאז שנת 1994 והתקציב הדרוש לביצוע החלטה הוא 55 מיליון שקלים בשנה.
עוד משרות לבני העדה
השר זאב בוים אמר כי בשנת 2007 תקצה המדינה 15 משרות חדשות לבני העדה האתיופית, בשירות המדינה. בנוסף, יותאמו מבחני הכניסה לשירות המדינה לבני העדה וכל משרד ממשלטי שיקלוט עובדים אתיופים ייהנה מסל תמריצים שמשרד לקליטת העלייה גיבש.
הקהילה האתיופית בישראל מונה 111,000 איש, כאשר לפי דיווחים של רשויות הרווחה - בתוך הקהילה ישנו שיעור גבוה של המשפחות במצב סוציו אקונומי נמוך, ילדים ונוער בסיכון ואחוזי אבטלה גבוהים. 60 אחוזים מבני העדה מטופלים על ידי שירותי הרווחה בישראל. מדובר בשיעור הגבוה פי ארבעה מזה של כלל האוכלוסייה.
השר בוים אמר כי "התוכנית שתוצג נועדה לחזק את הקהילה האתיופית בישראל. בינתיים, אנו מממנים השכלה אקדמית לצעירי הקהילה, משקיעים בתוכניות רווחה ומפנים תקציבים גדולים לשילוב והשמה של בני העדה בתעסוקה. אני מקווה, כי בישיבת הממשלה הקרובה תצא בשורה לבני העדה, וכי האוצר לא יכשיל את התוכניות שלנו".