שתף קטע נבחר

 

משרד הביטחון מציע: 54 ימי מילואים בשלוש שנים

25 ימים מתוכם יוקדשו לתעסוקה מבצעית; קצינים ישרתו עד 84 ימים באותה תקופה. הצעת החוק החדשה מגבילה את המכסה לעומת המצב הנוכחי - אך מגדילה אותה ביחס למה שהובטח ברפורמת ברוורמן. מילואימניקים בתגובה: "מנציחים את ניצול המעטים הנושאים בנטל"

הצעת חוק חדשה, שהוכנה במשרד הביטחון, מגבילה את מכסת ימי המילואים לחייל ביחס למצב העכשווי - אולם מגדילה אותם ביחס להצעה הקודמת, שהוכנה על בסיס המלצות ועדת ברוורמן וכבר עברה בקריאה ראשונה בכנסת.

 

לפי "חוק המילואים" החדש - הנשען על לקחי מלחמת לבנון ועל עבודה שערכה ועדה בראשות אלוף אבי מזרחי - השירות לכלל החיילים יוגבל ל-54 ימים למשך

 שלוש שנים, כאשר 25 מתוכם לכל היותר יוקצו לתעסוקה מבצעית רציפה אחת; חיילים בתפקידים פיקודיים ישרתו עד 70 יום בשלוש שנים; ואילו קצינים ירתמו מזמנם עד 84 ימים באותו פרק זמן. לשר הביטחון ניתנת האפשרות להכפיל את מכסת ימי המילואים ל-108 בשלוש שנים, בהתאם לנסיבות ובכפוף לאישור ועדת חוץ וביטחון.  

 

רק לפני מספר חודשים אמר מפקד זרוע היבשה, אלוף בני גנץ, כי על מנת ליישם את תוכנית האימונים שלאחר המלחמה, יש לזמן את המילואימניקים בשלוש השנים הקרובות ל-85 ימים, ואת הקצינים במיל' ל-95 יום. ההצעה החדשה מצמצמת כאמור את פרק הזמן הזה. גם סוגיית התעסוקה המבצעית מהווה חידוש לעומת ההצעה הקודמת, שקבעה כי המילואימניק יסתפק באימונים בלבד במהלך שירותו בזמן שגרה.

 

מציעי החוק מודעים לשינויים, ומפרטים בדברי ההקדמה לו כי המודל החדש "צריך להיקבע בשים לב לצרכי הביטחון, אף אם פירוש הדבר פגיעה בציפיות המשרתים

במילואים או צמצום רפורמת ברוורמן". עם זאת מוצעים כעת תגמולים נוספים בהשוואה לעבר, כאשר ועדה בראשות ראש הממשלה או שר הביטחון תבחן על בסיס קבוע את זכויותיהם. גם נכתב במפורש - לאור מה שאירע בקיץ האחרון - כי יש לעגן בפקודות הצבא את רמת הכשירות הנדרשת ממערך המילואים. מעבר לכך אין פירוט בנושא, אף לא בנושא ציודו של המילואימניק בשטח.  

 

ומה חושבים על כל זה המילואימניקים עצמם? אחד הגופים הפעילים מטעמם, "פורום חפ"שים", לא אוהב את החוק החדש, בלשון המעטה. לטענת אנשי הפורום, הוא מעניק סמכויות רבות מדי לשר הביטחון - שמאפשרות לו לרוקנו מתוכן - ואינו מיישם את לקחי המלחמה בכל הנוגע לרמת הכשירות ואיכות הציוד. "יש כאן ניצול של לקחי המלחמה על מנת להחזיר את התעסוקות המבצעיות לחיילי המילואים. החוק לא נותן מענה לכל צרכי המשרתים ומנציח את ניצולם של המעטים הנושאים בנטל וממשיכים לסכן עצמם למען השאר". לסיכום, אומרים בפורום החפ"שים כי החוק "מפלה, מקפח ומפורר את הבסיס המוסרי והערכי של גיוס אנשי מילואים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
אין התייחסות לאפודים. צילום ארכיון
צילום: אפי שריר
מומלצים