נפרדנו כך: פורד מכרה את אסטון מרטין
בתי השקעות ערבים יחד עם מקים סדנת פרודרייב הבריטית, הם הבעלים החדשים של אסטון מרטין, יצרנית מכוניות הספורט הבריטית. המחיר: 848 מיליון דולר
עכשיו זה סופי. אחרי הרבה שמועות וספקולציות, פורד הודיעה רשמית על מכירת אסטון מרטין. במסיבת עיתונאים מיוחדת שנערכה במטה חטיבת מכוניות הספורט הבריטית בגיידון, וורקוויקשייר, הבהיר דובר החברה כי פורד מכרה את מרבית אחזקותיה ביצרנית תמורת 848 מיליון דולר, סכום נמוך במקצת מכפי שהוערך בעבר.
הרוכשים המאושרים של אסטון מרטין הם בתי ההשקעות הכוותיים "דאר" (Dar) ו"אדים" (Adeem), ששיתפו פעולה ברכישה עם דייויד ריצ'רדס - יו"ר ומקים פרודרייב. יחד איתם התמודד על קניית אסטון גם ג'ון סינדרס, מנהל בית השקעות אמריקני ואוהד מושבע של המותג הבריטי. ריצ'רדס יתמנה בעקבות הרכישה לתפקיד יו"ר לא ניהולי של היצרנית. המנהל הכללי של אסטון מרטין ישאר אולריך בז, מי שכיהן בתפקיד מאז שנת 2000 ונחשב לאדריכל הפיכתה ליצרנית רווחית, לראשונה מזה עשרות שנים.
אסטון מרטין בתערוכת ז'נבה. עוברת ידיים (צילום: רועי צוקרמן)
"זוהי הזדמנות נהדרת - אסטון מרטין היא אחד המותגים המוערכים בעולם", אמר ריצ'רדס במסיבת העיתונאים, "ואנחנו בטוחים שיש לנו את כל המרכיבים לקחת אותה לשיאים גדולים עוד יותר".
לפי הודעת פורד, אסטון מרטין תישאר בגיידון במפעל הקיים, והבעלים החדשים מבטיחים כי ל-1,800 העובדים ו-126 הסוכנויות ב-27 מדינות אין סיבה לדאגה. בין היתר, מבטיחים שם להמשיך ולהציג מכוניות חדשות בקצב שהובטח, ובכלל זה את ה-DBS שראינו בהופעת בכורה בסרט הקולנוע קאזינו רויאל (ג'יימס בונד), כמו גם את הסדאן הספורטיבית - ראפיד.
יש לציין עוד כי מכירת היצרנית, שבוצעה למטרת גיוס כספים לתוכנית ההתייעלות של פורד, סוגרת תקופה של כמעט 20 שנות בעלות אמריקנית על המותג הבריטי. בפורד יחזיקו מעתה במניות בשווי 77 מיליון דולר בלבד, נתח קטן שמשאיר להם מקום לחזור ומעט מאד השפעה - ולא הרבה מעבר לכך. עם זאת, לפי ההערכות שיתוף הפעולה בין קונצרן הענק ליצרנית הקטנה יחסית, ימשיך במידה מסוימת גם בעתיד.