אחרי הרצח: "הפשע הידרדר בגלל העונשים הקלים"
הלקוחות שהציפו את סניף "חצי חינם" בחולון כמו בכל יום שישי, הבהירו כי אינם פוחדים למרות שכמה שעות לפני כן נרצח במקום מאבטח במהלך שוד. את האצבע המאשימה הם מפנים, איך לא, אל השלטונות: "נחצו כל הקווים, כולם עושים מה שהם רוצים מתי שהם רוצים. החוקים במדינה לא מגנים על האזרח הפשוט"
בבוקר שאחרי רצח המאבטח יום טוב דואק בסניף "חצי חינם" בחולון, המשטרה עדיין מחפשת אחר אחד השודדים שהיה שותף לאירוע ונמלט מהמקום. במקביל תבקש אחר הצהריים משטרת מרחב איילון מבית המשפט בראשון לציון להאריך את מעצרו של תושב רמלה בן 32, החשוד השני ברצח. הדיון יתקיים בהיעדרו של החשוד, מאחר שהוא מאושפז במצב בינוני בבית החולים תל השומר.
המרכול בחולון, בו אירע הרצח, מושך אליו לקוחות רבים בימי שישי וכך היה גם היום (ו'), כאשר הלקוחות הציפו את הסניף לקראת ערב החג. התחושה באוויר הייתה של עצבות והלם אצל המאבטחים והעובדים, ואווירה כמעט שגרתית של קניות אצל הלקוחות, אם כי גם אלו לא יכלו להתעלם ממה שקרה במקום בשעות הלילה.
אנשי חברת "עמל ביטחון" שהגיעו הבוקר למשמרת יום שישי ב"חצי חינם", התקשו לעכל את העובדה שדואק נרצח במקום עבודתו. "כולנו בהלם, מזה שככה סתם הלך בן אדם. זה מאוד קשה לנו", אמר המאבטח אבי שגנון כשהוא עומד בכניסה, כמעט במקום בו עמד דואק בשעת האירוע. "קשה לבוא לעבודה ביום כזה וכל אחד מפחד שזה יקרה גם לו אבל אין מה לעשות, זה חלק מהעבודה. אתה יודע לאן אתה הולך כשאתה קם בבוקר ובגלל זה אנחנו חמושים בנשק".
שגנון סיפר כי דואק עבד במרבית הזמן באזור החנייה ורק בלילה, לפני הסגירה, עבר לכניסה למרכול כדי לתגבר את הצוות. על המאבטח שנרצח אמר שגנון כי מדובר באדם שעשה את עבודתו נאמנה: "הוא עבד בחברת האבטחה שנה ושמונה חודשים ולא היו עליו תלונות. אני הולך הביתה כל יום ב-16:00, כשהוא היה מגיע. הוא היה חבר'המן, היה כיף לדבר איתו ולשמוע ממנו סיפורים נחמדים".
גם לעובדים במרכול לא קל עם הידיעה שמישהו נרצח במקום עבודתם ושזה יכול היה לקרות גם להם. "ההרגשה היא קשה מאוד ולא נעים לבוא ככה לעבודה", אמרה אורלי ניסים, סדרנית ב"חצי חינם".
"יש הידרדרות טוטאלית במדינה"
אבל למרות התחושות הקשות או אולי דווקא בגללן, היה חשוב לעובדים לא להישאר היום בבית. "מאוד רציתי לבוא היום לעבודה כדי להיות עם כולם", הוסיפה אורלי. "הלכתי הביתה אתמול באחת ורבע בלילה, קצת לפני שאירע הרצח. אחר כך התקשרו והודיעו לנו על זה וכולם בשוק ובהלם. כשאתה עובד עם אנשים ומכיר אותם זה כואב. אני מרגישה שיש הידרדרות טוטאלית בכל מה שקורה כאן במדינה ואני כל הזמן עם עיניים לכניסה מחשש שיקרה דבר דומה או פיגוע".
חלק מהקונים במקום שמעו על הרצח אך אמרו שזה לא דבר שימנע מהם לבוא לסניף פעם נוספת. "איפה יש לך ביטחון פה במדינה? זה יכול לקרות בכל מקום", אומרת אנני, בת 71 מחולון הקונה במקום דרך קבע. "הבעיה היא שהעונשים שלנו קלים מידי ובגלל זה אנחנו נראים ככה. אני לא מפחדת - עברתי את הגטו, את הנאצים, עברתי הרבה בחיים שלי ומה שיהיה יהיה".
ליאור לוי מחולון שהגיע גם הוא לקניות לקראת החג אמר: "אני לא מפחד לבוא לכאן כי אני חמוש. אם הייתי פה בזמן שזה קרה הייתי פועל בהתאם. מזעזע שהפשע הדרדר לרמות כאלה. זה יכול לקרות בכל זמן ובכל שעה במקומות הומי אדם. אין היום גבולות. חצו מזמן את כל הקווים האדומים וכולם עושים מה שהם רוצים מתי שהם רוצים".
כמו אנני, גם ליאור סבור כי הסיבה לחציית הגבולות,כהגדרתו, היא ההקלות בעונשים. "העונשים במדינה שלנו מאוד חלשים ולא מגנים על האזרח הפשוט. השודדים לא מפחדים מהחוק ויודעים שאם יתפסו אותם הם יצאו בזול".