הירשזון נחקר בפעם השלישית במשטרה
שר האוצר שוב נחקר ביחידה למאבק בפשיעה הכלכלית בלוד, בעקבות החשדות הכבדים לגניבת כספי עמותות וארגונים הקשורים בהסתדרות העובדים הלאומית. הוא חשוד בגניבה בידי מנהל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים ורישום כוזב במסמכי תאגיד
שר האוצר, אברהם הירשזון, נחקר גם הבוקר (יום ה') ביחידה למאבק בפשיעה הכלכלית בלוד. הוא חשוד בגניבה בידי מנהל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים ורישום כוזב במסמכי תאגיד. החקירה נערכה בעקבות פרשת המעילה בעמותות ובארגונים הקשורים בהסתדרות העובדים הלאומית, בה על פי החשדות מעורב גם בנו של שר האוצר. בפעמיים הקודמות נחקר הירשזון במשך שבע שעות בכל פעם.
הפעם האחרונה שבה נחקר היתה ביום שלישי שעבר. החשד שנבדק הוא שהירשזון קיבל כספים רבים שהועברו לכיסוי חובות מהימורים לא חוקיים שנעשו בידי בכיר בעמותה ולקמפיין פוליטי שניהל. גם יצחק רוסו, מי ששימש בעבר כמנכ"ל הסתדרות העובדים הלאומית, נחקר בפרשה. השר הירשזון חשוד כי קיבל לידיו כספים במזומן מעמותות שונות, וכי לפני כעשר שנים שב מפולין ובכליו נמצאו 250 אלף דולרים במזומן.
גורמים במשטרה מסרו באחרונה כי יש בידיהם ראיות מספיקות כדי לבסס את החשד נגד השר הירשזון על מעורבותו במעשי מרמה בעמותת ניל"י. בשבועות האחרונים ניהלה הפרקליטות מגעים עם עובדיה כהן, לשעבר גזבר הסתדרות העובדים הלאומית ועמותות הסמך שלה, הנחשב למקורבו ואיש סודו של הירשזון.
על-פי החשד - עמותות ההסתדרות הלאומית שימשו צינור להעברת כספים במרמה לבכירים בארגון, שבראשו עמד הירשזון במשך שנים רבות. עד עתה ידוע על חקירה המתנהלת נגד עמותת ניל"י, מצעד החיים, קרן וולקר (המעניקה מלגות לסטודנטים נזקקים) וקרן הפנסיה יובלים.
המשטרה חושדת כי בעת שכיהן כיו"ר הסתדרות העובדים הלאומית לפני מספר שנים, לא דיווח אברהם הירשזון על מעילה בעמותה. יועצו ועוזרו של הירשזון התייחסו לשמועות שנפוצו כי השר מתכוון להתפטר מתפקידו והכחישו אותן. הם אמרו כי, כפי שהצהיר השר בעבר, הוא יחליט על צעדיו לאחר שמיעת חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז.
מזוז: לא נתפר לו תיק
מזוז אמר בראיון שהעניק באחרונה כי "אין סיבה להניח שלשר הירשזון נתפר תיק". הוא הבהיר: "המילה 'תופר' קיבלה עדנה בחודשים האחרונים. בכל תיק יש אפשרות תיאורטית שמישהו מעליל על מישהו. ככל שראיות מצטברות, ככל שהמקור של הראיות הוא יותר רחב ומגוון ולא מדובר בגורם אחד, ההסתברות הסטטיסטית של אפשרות כזו קטנה. אני לא יכול לשלול אף אפשרות, בוודאי לא כשאנחנו נמצאים בעיצומה של החקירה. אבל אין לי סיבה מיוחדת להניח את זה".
בתחקיר "ידיעות אחרונות" דווח בשעתו שהחשדות לגבי עמותת ניל"י מתמקדים בשנים 2001-2003. על-פי החשד, מספר אישים ובהם בעלי תפקידים בעמותה משכו ממנה סכומי כסף בסך של כ-6.5 מיליון שקל. לגבי עמותת מצעד החיים החשד הוא ששבעה מיליון שקלים הועברו מכספי ההסתדרות לעמותה כהלוואה, ומאוחר יותר, כאשר הירשזון התמנה ליו"ר הסתדרות העובדים הלאומית, כספים אלו ניתנו לעמותות מצעד החיים כמענק.
בנוסף, נבדק החשד כי הוצאו מקרן וולקר מלגות פיקטיביות והכספים הועברו במרמה למקורבים לעמותה. לגבי עמותת יובלים נחקר חשד הנוגע לכשרות מכירתן של 51 אחוזים ממניות הקרן לחברה הבורסאית דש איפק. המשטרה גם בודקת את כשרות העברות הכספים לעמותת מצעד החיים מוועדת התביעות העולמית - האחראית על חלוקת הרכוש היהודי שנגזל בשואה. על-פי החשד, בשנת 2005 העבירה הוועדה 1.4 מיליון דולר לעמותה בתל-אביב, על אף שחדלה להתקיים כבר משנת.2003