סקר: 8.5% מהילדים מכורים למשחקים
על פי סקר שנערך בקרב 1,178 ילדים אמריקנים, כ-8.5% ענו להגדרה הרפואית של התמכרות למשחקים
על פי סקר שערכה חברת המחקר האריס אינטראקטיב בקרב 1,178 ילדים בנושא השימוש במשחקי מחשב, כ-8.5% ענו להגדרה הרפואית של התמכרות, וכמעט רבע (23%) מהבנים דיווחו על תחושה של התמכרות למשחקים.
המחקר נערך בקרב ילדים אמריקנים בגילאי 8-18, וממנו עולה כי הצעירים יותר, עד גיל 12, משחקים בממוצע 13 שעות בשבוע במשחקי וידאו, בעוד בני הנוער משקיעים במשחק כ-14 שעות. מסקר קודם של חברת נילסן עולה שהגיימרים הכבדים, המהווים כ-20% מהשחקנים, משחקים לא פחות מחמש שעות ו- 45 דקות בממוצע ליום.
44% מהנשאלים טענו שהם מכירים חברים שמכורים למשחקים, אבל למעשה, אומר ד"ר דאגלס ג'נטיל, מנהל המחקר במכון הלאומי למדיה ולמשפחה, "חשוב להבין שתחושות של התמכרות ובילוי זמן רב מול משחקים אינן מוגדרות כהתמכרות מבחינה רפואית".
רק 8.5% מהנשאלים הציגו סימפטומים של התמכרות ממש, המוכרת מבחינה רפואית, כגון "פגיעה בלימודים, בחיי המשפחה ובתפקוד הפסיכולוגי בגלל בילוי זמן רב מדי מול המשחקים", אמר ד"ר ג'נטיל.
מחקרים קודמים העלו שאחד מסוגי המשחקים הממכרים ביותר הם משחקים המוניים, המתרחשים ברשת, בין השאר בגלל שאין להם סוף וניתן להמשיך ולשחק בהם עוד ועוד. על פי מחקר אחד, כ-12% משחקני המשחקים האלה עונים להגדרה הרפואית של התמכרות. מרפאות לטיפול במכורים למשחקים החלו לצוץ בשנתיים האחרונות ברחבי העולם, למשל באמסטרדם ובבייג'ינג, והממשלה הסינית אף מנסה להגביל את התופעה על ידי הגבלת שעות המשחק ברשת.
המשחק הממכר ביותר כיום, על פי הדעה הרווחת, הוא World of Warcraft, עם עד כדי 40% מכורים לפי חלק מההערכות. המשחק מואשם חדשות לבקרים בפירוק משפחות, בוויתור על חברים, על עבודה ולימודים. World of Warcraft אף יצר את המושג "אלמנת WoW", המתייחס לנשים של שחקנים שהתמכרו למשחק ומעדיפים לבלות את כל זמנם מולו במקום לחיות את חייהם האמיתיים.
שיעור גבוה של שחקנים כבדים
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים