שתף קטע נבחר

 

התיכוניסטים מבלים בקניון, אך חרדים לבגרויות

השביתה בתיכונים האריכה את חופשת הפסח של תלמידי התיכון, אבל חלקם מעדיפים לשוב ללימודים. גם מי שמנצלים את ימי החופש לבילוי בקניון מביעים בשיחה עם ynet חשש מהכנה לקויה למבחני הבגרות. "לישון כל היום ולצאת להסתובב כבר משעמם אותי", סיפרה תלמידה אחת

עבור תלמידי התיכון ברחבי הארץ, ימי הלימודים שלאחר חופשת הפסח הם ימי ההכנה למבחני הבגרות שיחלו בקרוב. אלא שהשנה, בשל השביתה במוסדות החינוך, במקום "לבלות" את זמנם במרתונים לימודיים לקראת גיבוש ציוני המגן לבגרויות, מבזבזים בני הנוער את כספם בקניונים ובמקומות הבילוי השונים. רבים מהם מודים כי הם מעוניינים דווקא לחזור לספסל הלימודים.

 

תלמידי חטיבות הביניים והתיכוניים עדיין לא חזרו ללימודים אחרי חופשת הפסח. ארגון המורים העל-יסודיים ישבית את הלימודים גם היום (ה') ו-650 אלף תלמידי כיתות ז'-י"ב ימשיכו את חופשת הפסח הארוכה. עם זאת, מיום שישי יתחדשו הלימודים עד שני, לקראת טקסי יום הזיכרון לשואה ולגבורה.

 

ומה אומרים התלמידים? את אייר שוורץ, בת 18, תלמידת תיכון שמעון בית צבי בגבעתיים, פגשנו בקניון בעיר. בשבוע הבא היא תיגש לבחינת הבגרות הראשונה, לאחר שהפסידה השבוע את שיעורי החזרה למבחן. "מצד אחד, השביתה ממש טובה כי התבטל לי מבחן מגן, אבל מצד שני - לא הספקנו ללמוד את כל החומר למבחן. זה מבאס שאנחנו צריכים ללמוד עכשיו הרבה חומר לבד, בלי מורה שיסביר. כבר קניתי חוברות מיקוד ללימוד עצמי לקראת הבגרויות", אמרה ל-ynet.

 

ספיר שבפל בת 17, תלמידת מקיף רמת-גן, אומרת: "זה נחמד שחופשת הפסח מתארכת, אבל המחיר כבד. אני מפסידה שיעורים חשובים לבגרות בגלל השביתה וזה לא טוב. בשבוע הבא יש מגן במתמטיקה ובגלל השביתה אני מפסידה ימי חזרה למבחן". גם רן יפת, בן 18, תלמיד תיכון קריית אונו, מזדהה עם הדברים. "אם השביתה תימשך, אנשים פשוט לא יוכלו להשלים את הבגרויות כמו שצריך ולא יוכלו לסיים את הלימודים".  


רן יפת ואלה ברוך בקניון, חוששים מהמשך השביתה (צילום: ניב קלדרון)

 

מי שנפגע יותר הם כמובן התלמידים המתקשים ולקויי הלמידה. תומר שטריקר, תלמיד כיתה י"ב ממזכרת בתיה: "העיצומים פוגעים בי. את כל ההקלות שמגיעות לי אני לא מקבל בפועל. במבחנים בעל-פה הייתי מוציא ציון 80 ועכשיו בספרות בבחינה בכתב קיבלתי 50. המורה אמרה לי 'כואב לי עליך'. השביתות לא מובילות לשום מקום טוב. אני מתעצבן כי השביתה היא על גב התלמידים ועוד יותר על גב החלשים. הם לא פוגעים בתלמידים החזקים כי הכי קל לפגוע בחלש. המורים פוגעים לי בעתיד".

 

תומר חושש כי בשל השביתה, ייאלץ להשלים את לימודיו לאחר השירות הצבאי. "שלחתי פקסים עם הסיפור האישי שלי ליו"ר ארגון המורים ולשרת החינוך והם לא חזרו אליי. 12 שנה השקעתי ובגלל שהמורים שובתים על חשבון התלמידים, ככה המצב צריך להיות? אני צריך ללמוד פעמיים? שביתה לקראת המתכונות והבגרויות מאוד פוגעת בנו".

 

מלבד התחושה שהשביתה פוגעת בהכנה לבגרויות, חלק מהתלמידים מודים שהם כלל לא יודעים על מה שובתים הפעם. אלה ברוך, בת 17, תלמידת תיכון אמי"ת בתל-אביב, אמרה: "כל יומיים יש שביתה, אני כבר לא עוקבת".

 

ויש גם תלמידים שלא מוותרים על לימודים ולוקחים שיעורי עזר ממורים פרטיים. בהם עמרי שושני, תלמיד כיתה י"ב בבית הספר רנה קסין בירושלים. "אני מפסיד מלא חומר בהיסטוריה, מתמטיקה ולשון. יש לי מתכונות בסוף החודש הזה ובגרויות בחודש הבא. אם לא נלמד את החומר הזה אנחנו ניכשל בבגרות וזה רע מאוד. אני רוצה לחזור לבית הספר כמה שיותר מהר. בינתיים אני לוקח שיעורים פרטיים. במקום ללכת לבית הספר אתה צריך לקחת שיעורים פרטיים ולבזבז כסף וזמן".

 

"אין תחליף ללימוד בכיתה"

שירן, תלמיד כיתה י"א הלומד בבית הספר אורט מגדים בכרמיאל, טוען שאין תחליף ללימוד בכיתה. בעוד שבועיים הוא אמור להיבחן בבחינת מתכונת בחשבונאות ולא מסתיר את החשש שהשביתה תפגום בהישגים. "הבעיה היא שזה מקצוע מוגבר שאנחנו היינו אמורים להקדיש את השבועיים הבאים מייד אחרי החופש להתכוננות אינטנסיבית למבחן הזה. כרגע אף אחד לא יודע מה יהיה, מתי נחזור ללמוד ואם יספיק לנו הזמן להתכונן לבחינה החשובה הזו". מבחן במתמטיקה, שכבר נדחה בעבר בגלל שביתה, נדחה שוב והוא אמור להיות חלק מציון המגן לקראת בחינת הבגרות שתיערך בחודש יוני.

 

לשחף סולומון, בת 16, תלמידת תיכון קלעי בגבעתיים, החופש הארוך שנמשך מתחילת חג הפסח, כבר מתחיל להימאס. "לישון כל היום ולצאת להסתובב כבר משעמם אותי. הייתי מעדיפה לחזור ללימודים". חברתה, שלי דיין, בת 15, תלמידת בליך ברמת גן, מודאגת מההכנה הלקויה לבגרויות. "אני מפסידה מבחנים מסכמים לפני הבגרויות בערבית, לשון והיסטוריה. השביתה אולי טובה לנו עכשיו כי אנחנו נהנות מהחופש, אבל אחר כך אנחנו נפסיד מזה".

 

ספיר מזקל, בת 14, תלמידת חטיבת הביניים בבית הספר קלעי בגבעתיים, עדיין לא צריכה לדאוג לעניין הבגרויות, אך יש לה דעה נחרצת על השביתה. "זו שביתה מוצדקת בנוגע למשכורות של המורים, אבל זה לא הוגן שבסופו של דבר, כל השביתות האלה נעשות על חשבון התלמידים. מה אנחנו אשמים?"

 

בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ספיר שבפל. המחיר כבד
צילום: ניב קלדרון
תומר שטריקר. לקויי הלמידה נפגעים
צילום: אבי מועלם
שלי דיין. אחר כך נפסיד מזה
צילום: ניב קלדרון
שחף סולומון. מעדיפה לחזור ללימודים
צילום: ניב קלדרון
עמרי שושני. מורים פרטיים
צילום: רון שושני
מומלצים