שתף קטע נבחר

סין: הלפיד האולימפי הצית את הסכסוך עם טיוואן

הוועדה המארגנת את המשחקים האולימפיים בבייג'ינג הודיעה כי מסע הלפיד המסורתי יעבור גם בטייוואן ובטיבט, חבלי ארץ שסין טוענת לבעלות עליהם. טייוואן הזדרזה להודיע כי המסלול "אינו מקובל עליה"

הוועדה המארגנת את המשחקים האולימפיים בסין עוררה היום (ה') סערה פוליטית כשהודיעה כי הלפיד האולימפי יעבור במהלך מסעו המסורתי גם בטייוואן ובטיבט, שני חבלי ארץ שנויים במחלוקת שסין טוענת לבעלות עליהם.

 

הוועדה המארגנת את המשחקים האולימפיים הציגה במסיבת עיתונאים חגיגית את מסלולו הצפוי של הלפיד, שיעבור ב-130 יום 137 אלף קילומטר, המסלול הארוך ביותר אי-פעם. בין היתר, מקווים המארגנים להביא את הלפיד עד לפסגת הר האוורסט.

  

המסלול כולל תחנות בערים המרכזיות ברחבי העולם, ומסלול בן 113 תחנות בסין עצמה. בטייוואן מוחים על כך שהוכללו במסלול המקומי, ולא הבינלאומי, צעד שנועד, לטענתם, להתגרות בטייוואן ולהוכיח את ריבונותה של סין עליה.

 

הרשויות בטיוואן מיהרו להגיב להחלטה, וטענו שהמסלול אינו מקובל עליהן. "הרשויות בבייג'ינג מנסות ליצור מסלול "ביתי", ובכך לגמד את מעמדנו", אמר ראש הוועד האולימפי של טייוואן. "זה לחלוטין לא מקובל". עם זאת, גורמים בוועדה המארגנת בסין אמרו כי הם עדיין מקווים שהלפיד יעשה את דרכו לטייוואן.

 

טייוואן נוסדה על ידי לאומנים סינים שנמלטו בעת המהפכה הקומוניסטית, והכריזה על עצמה כעל הרפובליקה של סין. בבייג'ינג דוחים מכל וכל את העמדה הזו ורואים בטייוואן מחוז פורש עם ממשלה בלתי לגיטימית שצריך לשוב ולאחד אותו עם הרפובליקה העממית - גם בכוח. סין הבהירה לא פעם שאם טיוואן תכריז על עצמאות היא תפעיל נגדה כוח צבאי.

 

חבל טיבט נמצא תחת שלטון סיני מאז שנות ה-50. המאבק לעצמאות בחבל מעורר הדים רבים בעולם, והוא צפוי לעורר הפגנות רבות במהלך המשחקים האולימפיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הדלקת הלפיד האולימפי באתונה
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
הכנות בבייג'ינג. הלפיד יגיע לאוורסט
צילום: איי פי
מומלצים