אוסטרליה זכתה שוב בגביע העולם בקריקט
ה'אוזיס' ניצחו בגמר את סרי לנקה ושמרו על התואר בו זכו ב-2003 וב-1999. אדם גילכריסט הפציץ והשיג 149 ריצות, ריקי פונטינג הניף את הגביע
לפני הטורניר בקריביים פיקפקו לא מעטים בסיכויי ה'אוזיס' לשמור על התואר בו זכו ב-2003 וב-1999, הרבה בגלל הפסדים מפתיעים לאנגליה וניו זילנד במשחקי ההכנה. ב'מאני-טיים', לעומת זאת, הוכיחה אוסטרליה שהיא פשוט רמה אחרת. משחק מדהים של אדם גילכריסט, שצבר 149 ריצות ב-104 כדורים בלבד, הכין את הקרקע לניצחון על סרי לנקה, בשיחזור הגמר מ-1996, בו ניצחו דווקא האסייאתים, ואיפשר לריקי פונטינג להניף את הגביע.
פעם שלישית גביע. תמונה קבוצתית למזכרת (צילום: איי פי)
גלן מקגראת, שזכה בגביע שלישי ברצף במשחקו האחרון במדי אוסטרליה, לקח רק וויקט אחד, אבל האוזיס לא היו צריכים יותר מכך. בצד השני איכזב דווקא מות'יה מוראלית'ראן, הספינר הטוב בעולם, שלא הצליח לפסול אפילו חובט אוסטרלי אחד. סרי לנקה עוד היתה בחיים עד הרבע האחרון של המשחק, שקוצר בגלל גשם, אבל פסילתו של סנת' ג'ייסוריה על ידי מייקל קלארק היתה למעשה הקש ששבר את גבה.
"זו היתה אחת מהתצוגות הגדולות ביותר שאי פעם ראיתי", הילל פונטינג את גילכריסט, ששבר את שיא הריצות למשחק גמר, בו החזיק פונטינג בעצמו (140). השניים הם גם היחידים בהיסטוריה, יחד עם מקגראת, שזכו בשלושה גביעי עולם. אוסטרליה לא היתה קרובה אפילו להפסד אחד במהלך הטורניר, ממש כמו בגביע העולם הקודם.
אדם גילכריסט (בגבו) מקבל ברכות מהחברים (צילום: איי פי)
גם ג'ון האוורד, ראש ממשלת אוסטרליה, בירך את האלופים: “מזל טוב לריקי ולילדים, ותודה לגלן מקגראת על תרומה נפלאה לקריקט האוסטרלי". על הגמר, שהיה אמור להתחיל ב-23:30 בלילה שעון אוסטרליה, אמר האוורד: “הגשם גרם לאיחור בפתיחה. אחר כך קמתי באמצע הלילה כדי לראות קצת מגילכריסט, חזרתי לישון שוב ובסוף ראיתי את השעתיים האחרונות".
מהלך המשחק
ריקי פונטינג, הקפטן האוסטרלי, זכה בהטלת המטבע ושלח את החובטים שלו אל המגרש. ה'אוזיס', שידעו שהם צריכים לצבור ריצות רבות בזמן קצר לאחר שהמשחק קוצר עקב הגשמים, פתחו בסערה. אדם גילכריסט הפציץ בפתיחה רביעיות ושישיות (ה'הום-ראן' של הקריקט), הגיע ל-50 ריצות במהירות ורק מאלינגה המצוין עמד בפרץ.מאהלה ג'ייאוורדנה מסרי לנקה יורד מובס (צילום: רויטרס)
טיליקרטנה דילשן ודילהרה פרננדו ראו את גילכריסט שולח את הכדורים שלהם ליציעים והחובט האוסטרלי המדהים הגיע ל-100 ריצות תוך 72 כדורים בלבד, ונבחרתו חצתה את קו 150 הראנס תוך 21 אוברס בלבד. אחרי 172 ריצות השיגו הסרי-לנקים סוף-סוף וויקט ראשון. מאלינה, מי אם לא הוא, אחראי על פסילת היידן, שדידה ל-38 ריצות, פונטינג נכנס במקומו, כשהממוצע, 7.44 ריצות לאובר, מרקיע שחקים.
אחרי שבעה אוברס נוספים הצליחה סרי-לנקה לפסול לבסוף את גילכריסט המדהים. פרננדו חתום על הוויקט, צ'מארה סילבה על התפיסה והאוסטרלי הענק הלך ליציעים כשבמאזנו לא פחות מ-149 ריצות ב-104 כדורים, מאזן לא ייאמן. סיימונס החליף אותו והחל מייד לשלוח את הכדורים אל מחוץ למגרש. באובר ה-35 נפסל פונטינג, ארבעה כדורים אחר כך יצא גם ווטסון שהחליף אותו וסרי לנקה הצליחה להשאיר לעצמה סיכוי לקראת החלק שלה. אוסטרליה סיימה את האינינגס עם 281 ריצות בסך הכל, 'טוטאל' אדיר, אך לא בלתי מנוצח.
העננים שהורידו לאוסטרליה את הגביע (צילום: רויטרס)
להבדיל מהאוסטרלים, סרי לנקה איבדה את הוויקט הראשון כבר אחרי שבעה כדורים. נתן בראקן פסל את אופול טראנגה על שש ריצות, אבל קומאר סנגקארה, שנכנס במקומו, ייצב את השורות וביחד עם סנת ג'ייסוריה המצוין השאיר את האסייאתים בתמונה. הן ג'ייסוריה והן סנגקארה הגיעו ל-50 ריצות, אבל אז השתנה המומנטום.
ברד הוג פסל את סנגקארה על 54 ריצות ומייקל קלארק השיג את הוויקט החשוב ביותר, כשפסל את ג'ייסוריה על 63 ועצר את המתקפה הסרי-לנקית.
זו היתה למעשה שירת הברבור של סרי לנקה. צ'מארה סילבה וטיליקרטנה דילשן ניסו עוד לעשות משהו, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי.
אחרי 33 אוברס נכנעו הסרי לנקים בגלל החשיכה וחוסר יכולתם לנצח. אוסטרליה כבר החלה לחגוג, אבל אז, בהחלטה מוזרה מאוד, קבעו השופטים שיש להמשיך את המשחק עד לאובר ה-36. בסיכומו של דבר סרי לנקה הגיעה ל-215 ריצות עם אובדן של שמונה וויקטס והפסידה ב-53 ריצות לאוסטרליה על פי חוקי דקוורת'-לואיס, המחשבים מי המנצחת במקרה של הפסקות גשם.