התנ"ך רלוונטי, ועוד איך
"הוראת המקרא נלמדת לא רק בכיתות אלא גם דרך הרגליים, דרך תל מגידו ודרך צרעה ואשתאול. וגם: תוכנית הלימודים כבר לא מכילה את ה'תקבולת הכיאסטית'". דרורה הלוי, המפקחת על הוראת המקרא במשרד החינוך, עונה לאסף וול
אסף, התנ"ך לא רלוונטי? הוא היום חשוב מתמיד. התנ"ך הוא מורה דרך ודווקא היום, כאשר החברה בחרה לוותר על ערכיו לטובת ערכי גלובליזציה, אני רואה לחובה להחזיר את התנ"ך אל מרכז השיח הציבורי. להחזיר את התנ"ך אל מקומו הטבעי, ואין ספק שהפעולה הראשונה צריכה להיעשות דרך מערכת החינוך.
לפיכך, מייד עם כניסתי לתפקיד לפני כארבע שנים, הצבתי לי כיעד מרכזי להנחיל את אהבת התנ"ך, ולסלק מהדרך את כל האבנים שחסמו את החיבור בין לב התלמידים אל לב התנ"ך. כמפקחת מרכזת התחום, אני מטמיעה יעד זה כחוט השני בכל המערכת כולה, אם בהשתלמויות מורים, אם בימי עיון ואם בהדרכות.
ועוד, מזה כשמונה שנים לא נלמדים המונחים המוזכרים כיאסטי, כזואיסטי, אפודיקטי ואחרים בשיעורי התנ"ך.
במקביל, אנו מחייבים את התלמידים בקריאה רהוטה של פסוקי התנ"ך, כדי שיוכלו לשזור פרטי מידע לכלל תמונה שלמה ומקיפה. אנחנו מעמתים את התלמידים עם דילמות מוסריות שמועלות בתנ"ך, מחדדים עמדות כלפי מצבים מסוימים כמו גם בחיים האמיתיים.
בנוסף לאלה, הוקמה המועצה הציבורית כדי לעורר את אהבת התנ"ך, שבראשה עומד השופט משאל חשין שבין היתר חברים בה השופטת עדנה ארבל, פרופ' יאיר זקוביץ, הסופר חיים באר, העיתונאים ישראל סגל, דוד ויצטום, דב אלבוים ואחרים. חברי המועצה מעלים רעיונות, כיצד לקרב את התלמידים ואת הציבור כולו אל ספר התנ"ך.
אסף, אין לי ספק, שהנושאים שציינתי המהווים רק חלק קטן מכלל העשייה במשרד, יקרבו את התלמידים אל התנ"ך.
דרורה הלוי היא המפקחת המרכזת את הוראת המקרא במשרד החינוך