פעילי איכות סביבה: ל"ג בעומר - הרעלה המונית
שריפת חומרים במדורת ל"ג בעומר, כמו קלקר, בקבוקי פלסטיק או עצים מעובדים גורמים לעלייה ברמת זיהום האוויר. "הנזק של החג חמור יותר מפעם", אומר מנכ"ל מגמה ירוקה שממליץ שלא לחגוג סביב המדורה
לא כולם יחגגו במוצאי שבת את ל"ג בעומר: האם הגיע הזמן להיפטר ממסורת עתיקה של הבערת מדורות בל"ג בעומר ברוח שמירת איכות הסביבה? יש מי שחושב שעבר זמנו של החג - "הנתונים שאנו מקבלים מדי שנה מראים שיש שיאי זיהום אוויר בחג. למעשה זו הרעלה המונית שהיא מעשה ידי אדם", כך אמר אתמול (יום ו') ל-ynet סמנכ"ל ארגון הגג חיים וסביבה, נאור ירושלמי.
ירושלמי סבור כי השריפות גורמות למפגעים שפוגעים בבריאות שלנו. "אני מדבר על הבריאות של כולנו. לא מדובר פה רק בזיהום אוויר, אלא בהרעלה המונית. כל החומרים - קלקר, בקבוקי פלסטיק, עצים מעובדים עם דבק או פורמייקה פולטים גזים לאוויר כמו ציאנידים בזמן השריפה, אנשים נושמים גזים אך גם כעבור 24 שעות הם ממשיכים לשאוף אותם".
אך למי שבכל זאת רוצה לחגוג את החג, מציע ירושלמי דרכים כיצד אפשר להמעיט בזיהום האוויר. "אפשר לעשות מדורה להרבה אנשים, לא כל אחד צריך להבעיר מדורה משל עצמו. כדאי גם שהמדורה תבער כמה שפחות זמן. ואם רוצים אפשר לוותר על האש ולחגוג רק במפגש חברתי, עם כל החברים בחוץ ולאכול ארוחה גדולה", אמר ירושלמי. לדבריו, אנשי ארגונו מתכוונים לעבור בין המדורות ולחלק חומרי הסברה.
גם מנכ"ל מגמה ירוקה, גיל יעקב, לא יחגוג סביבה המדורה. "מדובר בחג שלא תואם לזמנים של היום. היום, הנזק של החג חמור יותר מפעם, כי כעת אנחנו גרים בצפיפות ובחג הזה פשוט מבעירים את העיר. הנזק הגדול והעיקרי הוא בריאותי. כמובן שגם ל"ג בעומר מזיק להתחממות הגלובלית של כדור הארץ, כי בחג הזה משתחררים עוד חומרים שמגבירים את אפקט החממה. אחרי כיבוי המדורות מרגישים שהרבה יותר חם בחוץ והאפקט נשאר לכמה ימים ומשפיע על כל מה שקורה סביבנו".