נעצרה הריסת המבנה ההיסטורי של "רמת מרפא" בר"ג
בעקבות התערבות תושבי שכונת הגפן והמועצה לשימור אתרים היציא ביהמ"ש צו ביניים שעוצר את הריסת המבנה ההיסטורי עד להכרעה בעתירת המועצה לשימור אתרים. הבניין נבנה ב-1934 והיה בית החולים הראשון ליולדות בארץ. על המגרש מתכננת אפריקה ישראל מגדל מגורים
בית המשפט המחוזי בתל אביב הקפיא היום (ג') את הריסת בית "רמת מרפא" ההיסטורי בשכונת הגפן ברמת גן עד לדיון בעתירה שהגישה המועצה לשימור אתרים.
לפני כשלושה שבועות נעצרה הריסת המבנה בצו ארעי בעקבות התארגנות מהירה של תושבי השכונה ושל המועצה לשימור אתרים. נציגי התושבים והמועצה פנו לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שהורה על הפסקה מיידית של העבודות עד לדיון בנושא היום. היום הוציא כאמור בית המשפט צו ביניים המורה על עצירת כל העבודות עד לדיון בעתירה שהוגשה באמצעות עוה"ד גדעון קורן וגלית מרציאנו.
שכונת הגפן מצויה בין הרחובות ז'בוטינסקי, ביאליק, אבא הלל והמבדיל. בית "רמת מרפא" הוא בניין היסטורי בעל חשיבות אדריכלית והיסטורית ששוכן ברחוב מעלה השואבה (שצמוד לרחוב התקווה). הוא נבנה בשנת 1934 על גבעה בלב שכונת הגפן (הבנויה על אדמות 'פרדס גולדברג' ההיסטורי) על ידי הגיניקולוג ד"ר ליאו אברבך, שעלה מגרמניה והקים במקום את הבית החולים הראשון בארץ ליולדות. האדריכל היה הרי לוריא, מהמובילים בתכנון מבני ציבור באותה עת (בין השאר תכנן את מלון גלי כנרת והמרחצאות בטבריה ואת מצודת זאב בתל אביב).
הבניין נבנה בסגנון הבינלאומי "באוהואוס", והופיע בפרסומי העירייה ובמגזינים של אדריכלים כאחד מהמבנים החשובים והאיכותיים שנבנו ברמת גן. לאור מיקומו, לאורך ציר תחבורה ראשי, שימש לא פעם את אנשי המחתרות ואת תנועות המרי בפעילותיהם, ולא פעם טופלו בו פצועי המחתרות. מאמצע שנות ה-80' היה המבנה בבעלות קופ"ח מכבי, עד שנעזב לפני כשלוש שנים, ומאז עמד נטוש.
את המגרש רכשה חברת אפריקה ישראל של לב לבייב וזו מקדמת תוכנית לבניית מגדל מגורים. על פי התוכנית המבנה ייהרס ובלובי של הבניין החדש יוצגו תמונות שיספרו את תולדות הבניין ההיסטורי.
הוועדה המחוזית התנתה את הפקדת התב"ע בהכנת תיק תיעוד לבחינת נושא השימור. למרות שהתוכנית עדיין לא הופקדה הוצא צו הריסה למבנה. על פי צו זה, החלו שלשום עבודות הריסת המבנה, שכאמור - נעצרו בעקבות פניית התושבים והמועצה לשימור לבית המשפט.
תמר טוכלר, מנהלת אזור ת"א והמרכז במועצה לשימור אתרים: "אנו קוראים למנוע כל המשך של ההרס במקום עד גמר הדיון בהתנגדויות, ומאמינים שניתן למצוא פיתרון ראוי להבטחת מורשתו הבנויה וההיסטורית של הבניין".
מעיריית רמת גן נמסר בתגובה: "חברת אפריקה ישראל, בעלת הנכס, פנתה וביקשה היתר להריסה. היות ולא מדובר בבניין לשימור ניתן היתר כזה עוד לפני היתר הבנייה, כפי שמקובל במקרים כאלה. ככלל, ברמת גן קיימת רגישות רבה לנושא השימור ואנחנו אף מצויים בהליך של סקר שימור. עם זאת לא כל מבנה חייב להיות מיועד או מוכרז לשימור. המתחם מיועד לבנייה חדשה ופיתוח, וכל מי שיש לו התנגדות רשאי להגישה וזו תידון בוועדות המתאימות בהתאם להוראות החוק".