ראש עיריית ראשל"צ נחקר בחשד למרמה
מאיר ניצן חשוד בביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים, לאחר שמינה לכאורה מקורבים ופעילי בחירות למשרות בעירייה. במסגרת החקירה זומנו גם חשודים נוספים, בהם עובדי עירייה, ונתפסו מסמכים. מגיש התלונה נגד ניצן הוא חבר הכנסת לשעבר, חמי דורון. תגובת העירייה: התלונה נגד ניצן הזויה. שני העובדים קיבלו שכר זעום וזו אינה טובת הנאה
ראש עיריית ראשון-לציון, מאיר ניצן, נחקר היום (ה') באזהרה במשך חמש שעות במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) של המשטרה בבת-ים. ניצן חשוד בביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים, לאחר שמינה לכאורה מקורבים ופעילי בחירות למשרות בעירייה. במסגרת החקירה זומנו גם חשודים נוספים, בהם עובדי עירייה, נתפסו מסמכים. ניצן שוחרר בתום חקירתו.
מקורות בעיריית ראשון-לציון אמרו ל-ynet כי במשרדי העירייה שרר היום "הלם", כדבריהם, בעקבות חקירתו של ניצן. מי שהגיש את התלונה היה חבר הכנסת לשעבר מטעם "שינוי", חמי דורון, שמשמש כיום יו"ר תנועה "דרך הישר לשלטון תקין" וישב בעבר במועצת העיר ראשון-לציון. בבחירות לכנסת בשנה שעברה שימש ניצן דמות מפתח בקרב ראשי הרשויות המקומיות שתמכו בקדימה, והיה הדמות הדומיננטית במטה הבחירות.
על פי התלונה שהגיש דורון, לפחות שני פעילים שעבדו במטה הבחירות של ניצן, הוכנסו לעבודה: דניאל חסון וברוך כלבו - הראשון במחלקה לשירות לתושב והשני באגף הנכסים. עם המידע הזה ניגש דורון ליאח"ה והגיש את התלונה.
דורון הגיב לדבר החקירה ואמר: "אני שמח שסוף-סוף המשטרה בודקת את הדברים שהצגתי. לא יכול להיות שתמורה פוליטית - גם אם היא קטנה ביותר - תהיה על חשבון הציבור בדרך של הכנסת עובדים לעירייה".
דובר עיריית ראשון-לציון, נתי מור, מסר: "ראש העירייה נחקר היום ביאח"ה בגין הכנסה של שני עובדים לעירייה. זו דוגמה לכך שהמערכת במדינת ישראל ירדה מהפסים. אם ראש עיר של 250 אלף תושבים מוזמן לחקירה על שני עובדים שהתקבלו לעירייה בשכר מינימום של כ-3,500 שקל, וזו נחשבת טובת הנאה - הרי שהמדינה פשטה את הרגל. לא ייתכן שכל תלונה - ולו ההזויה ביותר של פוליטיקאי מתחרה תגרור מערבולת מהסוג הזה".
חקירתו של ראש עיריית ראשון-לציון מתרחשת ימים ספורים לאחר שראש עירייה נוסף זומן לחדרי החקירות. ביום א' השבוע נחקר ראש עיריית פתח-תקווה, יצחק אוחיון, בחשד למרמה והפרת אמונים. אוחיון - המשמש יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה - נחקר אף הוא במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה. יחד עמו נחקר עו"ד סיני גלבוע שכיהן כסגן ראש העיר. במשטרה אמרו כי חשודים נוספים צפויים להיחקר בפרשה.
על פי החשד, אוחיון אישר עסקות בין קואופרטיב "דן" לוועדה לתכנון ובנייה בנוגע להגדלת אחוזי הבנייה במגרש בבעלות הקואופרטיב. מדובר בעסקות שהושגו על פי החשד בדרך בלתי חוקית, משום ש"דן" קיבל ייעוץ בנושא מגלבוע, שהתפטר לפני כשנה מתפקידו בעקבות פרסום דו"ח מבקר המדינה בנושא.
חקירה קודמת של ראש עירייה הובילה למשפט ואף למאסר האזרח מס' 1 של חדרה. באוגוסט 2006 הורשע ישראל סדן בבית המשפט המחוזי בחיפה בשלוש עבירות של מתן שוחד ובשתי עבירות של אי פרסום הסכמים, במהלך המשא ומתן הקואליציוני שניהל לאחר זכייתו בבחירות לראשות העירייה ב-2003. ב-31 בדצמבר החל סדן לרצות את עונשו - שמונה חודשים - בכלא מעשיהו.