שתף קטע נבחר

 

הביקוש הגובר לווידאו: כאב ראש לספקיות האינטרנט

אם עד כה משתפי הקבצים הפיראטים הם "שנגסו" בפס של ספקיות האינטרנט לחו"ל, בהיקף של 60-70 אחוזים, על פי הערכות, הרי שכעת מצטרפים אליהם שאר הגולשים, הצופים בווידאו באתרי חדשות, ב-YouTube ועוד. מה יעשו הספקיות?

אנחנו נמצאים רק בראשיתו של עידן הווידאו ברשת וכבר עכשיו ברור כי אחת ההשלכות הבולטות של המציאות החדשה היא גידול משמעותי בצריכת הנתונים על ידי הגולשים. הסיבה לכך פשוטה – הנפח של נתוני וידאו גדול באופן משמעותי ביחס לטקסט.  

 

אם עד כה משתפי הקבצים הפיראטים הם "שנגסו" בפס של ספקיות האינטרנט לחו"ל, בהיקף של 60-70 אחוזים, על פי הערכות, הרי שכעת מצטרפים אליהם שאר הגולשים, הצופים בווידאו באתרי חדשות, ב-YouTube ועוד. 

 

ספקיות האינטרנט נטוויז'ן ואינטרנט זהב מתמודדות עם בעיית "שתיית הפס" באמצעות ניתוק או דרישה של תוספת תשלום ממורידים "כבדים", שצורכים יותר מחמישה גיגה בייט בחודש. על פי תלונות של מנויי 013 ברק, ספקית זו (ואולי גם אחרות) מתמודדת עם הבעיה באמצעות אפליה לרעה של תעבורת נתוני ה-P2P ביחס לתעבורת מידע אחרת, שמתבטאת ישירות בקצב העברה איטי, טענה המוכחשת על ידי החברה. 

 

אם עד כה עיקר תעבורת המידע ברשתות שיתוף קבצים היה של סרטים, שירים, תוכנות ומשחקים פיראטיים, הקהל הגדול שבדרך יגדיל את העומס. כתבה שפורסמה בשבוע שעבר באתר CNet מפרטת את הצרות של ערוץ הווידאו המקוון החדש של צ'אנל 4 הבריטי, בשיתוף עם Joost, שירות חוקי מבוסס P2P, ממש כמו רשתות שיתוף הקבצים האחרות.  

 

על פי הכתבה, ספקיות אינטרנט בבריטניה (כאמור, אולי גם בישראל) משתמשות בטכניקה הקרויה packet shaping או Traffic shaping, המאפשרת להם לקבוע עדיפות נמוכה לתכני P2P. שיטה זו בוודאי אינה יכולה להבדיל בין תכנים פיראטים ללגיטימיים, בהם מושקעים לא מעט כסף ואינטרסים.  

 

על פי כתבה שפורסמה באתר last100.com, גולשים שיצפו בתוכניות באמצעות Joost במשך שלוש שעות ביממה יצרכו תכנים בהיקף שעולה על 1GB בחודש – כמו המגבלה החודשית של חלק מספקיות האינטרנט בבריטניה. בישראל המגבלה החודשית גבוהה יותר – 5GB על פי תנאי השימוש, אך יש להניח כי גם כאן הספקיות יגלו לחרדתן גידול עצום בצריכת הפס שלהן.

  

מה הן יעשו? אם מספר הגולשים הכבדים יגדל בהתמדה, הספקיות לא ירשו לעצמן להמשיך לאכוף מגבלת נתונים חודשית ולנתק המוני גולשים אשר פעילותם "אבנורמלית" – שם מכובס להורדות סרטים מסביב לשעון.

 

במקום זאת, הן עשויות להנהיג מדיניות סלקטיבית כלפי כל משתמש. למשל, גולשים בבריטניה גילו כי מהירות ההורדה שלהם ירדה בחצי לאחר שצרכו שלושה גיגה בייט בחודש מסוים. המצב צפוי רק להחמיר לפחות עד שיופיעו רשתות הדור הבא (NGN).  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים