שתף קטע נבחר

 

"בחירות" בבהוטן: המסורת ניצחה את הקידמה

מלך בהוטן החליט שלקראת העברת הכתר לבנו, הגיע הזמן לעבור לממשל דמוקרטי וכדי להקל על המעבר ערך בחירות דמה. אך המצביעים, שלא ששים לקראת השינוי, העניקו ניצחון סוחף למפלגה שניצבה למען שימור המסורת. עורך מקומי: "ייקח זמן עד שאנשים יבינו את חשיבות הפיתוח הכלכלי והתעשייתי"

המלך רוצה דמוקרטיה, אך העם בעד שימור המסורת: המצביעים בבחירות הדמה שנערכו בממלכת בהוטן, מדינה קטנה ומבודדת בהרי ההימלאיה, הצביעו למען המסורת והדגישו את אמונם במלך, כך אמרו אתמול (ג') גורמים רשמיים במדינה. סימוליציית הבחירות נערכה כחזרה גנרלית, לקראת הבחירות האמיתיות, שייערכו לראשונה במדינה בשנה הבאה.

 

ב"בחירות" התמודדו ארבע מפלגות מדומות, בעלות מצעים מדומים, במטרה ללמד את המצביעים והפקידים מהי דמוקרטיה. המפלגה הצהובה, שניצבה למען שימור המסורת והערכים, זכתה לניצחון סוחף ב-46 מתוך 47 מחוזות הבחירה. המפלגה האדומה, למען הפיתוח התעשייתי, זכתה במחוז בחירה אחד מרוחק בצפון-מזרח המדינה.

 

"כל פילוסופיה של דמוקרטיה מבוססת על היסטוריה תרבותית ומסורת", אמר ראש ועדת הבחירות, קונזנג וואנגדי. "זה מלבב לראות שהעם מעריך את המסורת הזאת ורואה בה חלק אינטגרלי בתהליך המודרניזציה שלנו. האמון של העם בבהוטן בשלטון המלוכני ובמלך, זכתה אף היא לחיזוק", אמר.


בעל חנות תולה תמונות חדשות של המלך (צילום: רויטרס)

 

ביום שני נערך השלב השני והאחרון בבחירות הדמה, שנפתחו בחודש שעבר. שתי המפלגות שזכו במרבית הקולות בהתמודדות הראשונה עלו לסיבוב שני, בהתאם למנגנון שנועד להבטיח מערכת פוליטית דו-מפלגתית.

 

המפלגה הצהובה זכתה ב-44 אחוזים מהקולות בסיבוב הראשון. המפלגה הכחולה, בעלת מצע למען חברה הוגנת ומשוחררת משחיתות, והמפלגה הירוקה, שייצגה את פיתוח אקולוגי בר-קיימא, הגיעו למקום השלישי והרביעי.

 

יותר מ-160 אלף בני אדם, כ-66 אחוזים מבעלי זכות הבחירה, השתתפו אתמול בסיבוב השני של הבחירות. מדובר באחוז הצבעה גבוה ביחס לסיבוב הראשון, שבו השתתפו 51 אחוזים בלבד. עם זאת, על הסיבוב השני העיבו מחאות אלימות של פליטים שגורשו מהמדינה באזור הגבול עם בין נפאל והודו.


בוחרות בתור לקלפי בבהוטן (צילום: AFP)

 

לפחות 35 שוטרים הודים ועשרות פליטים נפצעו בעימותים שפרצו לאחר שהפליטים עזבו את מחנותיהם בנפאל וניסו להכנס להודו כדי לחזור משם לארצם. כעשרת אלפים פליטים התכנסו גם היום בצדו הנפאלי של הגבול ודרשו להכנס להודו. רבים מהם יידו אבנים לעבר השוטרים.

 

"הם ניסו להכנס למדינה בכוח", אמר שוטר הודי, שהוסיף כי המשטרה ומשמר הגבול ירו גז מדמיע ויריות אזהרה כדי לפזר את המפגינים. גם בתוך מחנה הפליטים הבהוטני בנפאל פרצה אלימות ומאז שלשום נהרגו במקום שני פליטים בעימותים עם כוחות הביטחון.

 

הבחירות המדומות בבהוטן נערכו ביוזמת המלך, ג'יגמה סינגיה וואנגצ'וק, שפעל לשינוי המשטר לממשל דמוקרטי, בניגוד לרצונם של רבים מבני עמו, לפני שהעביר בדצמבר האחרון את הכתר לבנו בן ה-26, שהתחנך באוקספורד. באשר לניצחון המסורת בבחירות הדמה, אמר עורך העיתון "בהוטן טיימס", גופילאל אצ'ריה, כי המסורת תמיד הייתה חלק חשוב בחברה במדינה. לדבריו, "ייקח זמן עד שאנשים יבינו את חשיבות הפיתוח הכלכלי והתעשייתי".


פורסם לראשונה 29/05/2007 23:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלפי בבחירות הדמה בבהוטן
צילום: איי אף פי
מפת בהוטן
מומלצים