שתף קטע נבחר

 
צילום: איי פי

לכודים בפסגה - בין המפגינים לשוטרים

גדרות, שוטרים, חיפושי גוף ותגים צבעוניים מפרידים בין העיתונאים לבין המנהיגים המכונסים בפסגת המדינות המתועשות בהייליגנדאם שבגרמניה. רק יחידי סגולה יוכלו להיכנס למתחם המאובטח ולסקר את הדיונים. הרוב יגיעו רק עד בית הקפה של העיירה

16 אלף שוטרים מכל רחבי גרמניה, מסוקים, ספינות סיור ומיטב הטכנולוגיה גוייסו על מנת למנוע מהמפגינים הרבים שהגיעו למחות נגד פסגת מנהיגי המדינות המתועשות בהייליגנדאם שבצפון גרמניה. אבל המפגינים הצליחו גם היום (ה') - כמו אתמול - לשטות בשוטרים ולהגיע, דרך השדות והיערות, קרוב למתחם המאובטח של הפסגה.

 

כל הצירים לעיירה, ומתחם בתי המלון המארח את הפסגה, חסומים. הגישה לעיירת הקייט לחוף הים הבלטי אפשרית רק באמצעות רכבת קטנה בת שלושה קרונות, שנראה כמו מוצג מוזיאוני מהמאה שעברה. הנסיעה אינה ארוכה - פחות מעשר דקות - אך כדי להגיע לרכבת צריך לעבור שתי בדיקות ביטחוניות מחמירות, הכוללות שימוש בבד מיוחד מזהה חומרי נפץ, בדיקת מיפוי פנים, וכמובן, חיפוש גופני.


דרך השדות, לגדר. מפגינים בהייליגנדאם (צילום: AFP)

 

סמוך לשעה 12:00, למרות האבטחה הכבדה, חסמו מפגינים נגד הגלובליזציה את מסילת הרכבת בין מרכז התקשורת לעיירת הכינוס. עקב כך נתקעו בתחנת הרכבת בהייליגנדאם מאות עיתונאים. אחרי שעה בה הופסקה תנועת הרכבות, החלו מארגני הפיסגה לפנות את העיתונאים בסירות של חיל הים הגרמני. 20-30 עיתונאים בסירה.

 

קודם לכן פשטה המשטרה על מחנות המפגינים באזור. מקורות בהייליגנדאם מסרו כי המשטרה סגרה את המחנות של המפגינים באזור לאחר שהתגלו בהם בקבוקי תבערה וסכינים.  

 

מדברים על עוני, אוכלים מכל טוב 

כקילומטר וחצי מהתחנה של הייליגנדאם ניתן לראות את הגדר המיוחדת שהוקמה מסביב לעיירה קודם לכינוס, כדי למנוע ממחבלים - או ממפגינים - להפריע למנהיגים בעת שהם דנים בסוגיות המכריעות. הגדר עשויה ברזל, יסודותיה בטון, ובראשה סלילי תיל איימתניים.

 

למסילת הרכבת נפרץ שער בגדר, ולידו חונה טנק. אחרי הכל - מנהיגי העולם מתכנסים כאן. עם היער, הרכבת והגדר האיימתנית, האזור כאן נראה קצת כמו מחנות שגרמניה מנסה לשכוח. כעבור דקות ספורות של נסיעה מגיעים לתחנה קטנה וצנועה. בתחנה בית קפה - שגם הוא, כמו מרכז התקשורת מצידו השני של המסילה, מלא בשולחנות עמוסים כל טוב. בשביל פסגה שאחד מנושאיה הוא העוני, העושר הקולינרי קצת צורם.

 

הרכבת עמוסה בעיתונאים, אבל רובם לא יזכו לראות את הייליגנדאם; רק את בית הקפה של התחנה ואת מרכז התקשורת הצנוע שהוקם מצידה השני של המסילה. רק יחידי הסגולה שהתברכו בתג מיוחד שמאפשר גישה לתוך המתחם - "האזור הכחול" כפי שהוא מכונה כאן - יוכלו לעבור את נקודת הבדיקה שנמצאת מאחורי התחנה.

 

אחד מהם הוא טרי מרטין, עיתונאי רשת הטלוויזיה הגרמנית הבינלאומית DWTV (דויטשה וולה טי.וי). הוא משדר מתוך עמדת השידור הממוקמת כ-50 מטרים מהתחנה. למרות שמרטין וצוותו מצוידים באישורים המתאימים, הם לא יכולים לעבור את 50 המטרים האלה לבדם. על-פי סידורי הביטחון של הפסגה, הם לא יוכלו לעבור את המרחק הקצר הזה בלי ליווי של מלווה רשמי של הפסגה. רק עיתונאים העובדים בפול העיתונאים יכולים להיכנס לתוך הטירה שבה נערכת הפסגה ולראות את המנהיגים. 


תקועים ברציף ומשדרים משם. עיתונאים בתחנת הרכבת בהייליגנדם

 

יוהנה וג'וזפין הן שתי צעירות בנות 19 העובדות כמלוות בהייליגנדאם. הן תלמידות שנה אחרונה בבית הספר התיכון בקולונגסבורן, העיירה הסמוכה, שבה מצוי מרכז התקשורת. "באו אלינו לבית ספר לפני כמה שבועות ושאלו אותנו מי רוצה לעבוד בפסגה, אז ברור שהתנדבנו", סיפרה ג'וזפין. "בדרך כלל נורא משעמם כאן - אולי פחות בקיץ, כי יש תיירים, אבל בחורף הכל פה מת", הוסיפה יוהנה בחיוך.

 

באופן מפתיע, דווקא יוהנה וג'וזפין אינן מרגישות כל סיבה שלא לדבר על עמדותיהן. "אני תומכת בכינוס ובמה שמנהיגים רוצים לעשות - אבל אני מבינה גם את המפגינים", אמרה ג'וזפין. יוהנה קצת פחות אמפתית לטענות המפגינים. "הם ממש מפריעים לאנשים שעובדים כאן. זה לא לעניין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רק יחידי סגולה. ראשי ממשלות יפן וקנדה בחדר הדיונים
צילום: איי פי
עיירה תחת מצור. הייליגנדאם
צילום: איי פי
המפגינים חסמו את הדרכים
צילום: רויטרס
מומלצים