מינויים: דן הראל סגן רמטכ"ל, בניהו דובר צה"ל
נספח צה"ל בוושינגטון, האלוף דן הראל, יחליף את האלוף משה קפלינסקי בתפקיד סגן הרמטכ"ל. האלוף קפילנסקי לא יפרוש מצה"ל. הראל היה אלוף פיקוד הדרום בתקופת ההתנתקות מרצועת עזה. במקביל, אושר מינויו של אבי בניהו לדובר צה"ל, הוא יחליף בתפקיד את מירי רגב
מינוי חשוב בצמרת צה"ל: האלוף דן הראל, כיום נספח צה"ל בוושינגטון, ימונה בקרוב לתפקיד סגן הרמטכ"ל במקומו של האלוף משה קפלינסקי, שייצא לתקופת לימודים ועדיין משאיר לעצמו את האפשרות להתמודד על תפקיד הרמטכ"ל הבא. שר הביטחון, עמיר פרץ, אישר אמש (יום ו') את המינוי שהביא לפניו הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי.
הראל (52), איש חיל התותחנים, היה הראשון מהחיל שהתמנה לתפקיד אלוף פיקוד הדרום, וביצע את התפקיד בין היתר בתקופת הטרור הקשה ברצועת עזה ערב יישום תוכנית ההתנתקות. כמו כן, הוביל את פינוי המתנחלים מגוש קטיף ואת היציאה ההיסטורית של צה"ל מהרצועה. בקרוב ישוב הראל לקריה בתל אביב לתפקיד השני בחשיבותו בצה"ל. בעקבות המינוי צפוי אלוף פיקוד המרכז היוצא, יאיר נווה, לפרוש מצה"ל.
בשיחות סגורות שקיים האלוף הראל עם חבריו בחודשים האחרונים, הבהיר כי אינו מעוניין בתפקיד סגן הרמטכ"ל. הדבר היה כאשר מינוי סגן הרמטכ"ל עמד על הפרק, אך טרם החלו הדיונים סביב הנושא. הראל, אדם צנוע וביישן, לא רצה כלל להרחיב בנושא שהיה לדבריו אינו רלוונטי אז.
באוקטובר 2005, ביום האחרון בתפקידו כאלוף פיקוד הדרום, אמר הראל בראיון ל-ynet כי מבחינתו התפקיד בוושינגטון הוא האחרון בקריירה הצבאית שלו. "אני חושב שאחרי וושינגטון, יגיע זמני להשתחרר מצה"ל. אני מהדור שהתגייס בשנה של מלחמת יום הכיפורים, דור שקיבל טלטלה עזה, דור שהיה ברור לו שקיום המדינה אינו דבר מובן מאליו. במשך 31 שנה אני חותם מחדש שנה אחר שנה, בדרך כלל בדצמבר. אני לא איש קריירה. לא חשבתי שאשאר כך-כל הרבה שנים במדים. זה היה כורח הנסיבות".
למעשה, אם היה האלוף הראל מסרב להצעה להתמנות לתפקיד סגן הרמטכ"ל, שר הביטחון והרמטכ"ל היו צריכים לבחור אלוף אחר, ובהקשר זה הועלו שמותיהם של יואב גלנט (אלוף פיקוד דרום הנוכחי), בני גנץ (מפקד זרוע היבשה). גם שמו של אלוף פיקוד המרכז, יאיר נווה, שסיים את תפקידו בימים האחרונים, הועלה בהקשר זה, אך סיכויו מלכתחילה היו נמוכים.
מעבר למינוי עצמו, העובדה כי על פי הסיכום האלוף קפלינסקי, סגן הרמטכ"ל היוצא, שהתמודד על תפקיד הרמטכ"ל מול אשכנזי, לא פושט מדיו ויצא לתקופת לימודים בחו"ל, מעמידה אותו כמועמד מוביל להחלפת אשכנזי בסיום כהונתו. קפלינסקי, שהודיע בעיצומו של המירוץ לתפקיד הרמטכ"ל כי הוא מסיר את מועמדתו על רקע העובדה כי טרם פורסם דו"ח וינוגרד, רמז כי הוא עשוי לפרוש מצה"ל לאלתר.
שר הביטחון והרמטכ"ל שוחחו עם קפלינסקי במטרה להשאירו בצבא, וככל הנראה, השיגו את מבוקשם. לאחר תקופת הלימודים עשוי קפלינסקי לבצע תפקיד ביניים ואז להתמודד על תפקיד הרמטכ"ל הבא.
כעת, עם מינויו של הראל לתפקיד, נותרו לרמטכ"ל אשכנזי, שני מינויים נוספים, האחד - מחליפו של הראל בוושינגטון, האלוף בני גנץ הוא אחד המועמדים. השני, המזכיר הצבאי של ראש הממשלה במקומו של האלוף גדי שמני, שמונה השבוע לאלוף פיקוד המרכז.
אבי בניהו ימונה לדובר צה"ל
עוד אישר שר הביטחון את ההמלצה למנות את מפקד גלי צה"ל, אלוף-משנה אבי בניהו, לתפקיד דובר צה"ל. עם מינויו יועלה בניהו לדרגת תת-אלוף ויחליף בעוד כמה חודשים את תת-אלוף מירי רגב. עדיין לא ברור מה יהיה התפקיד הבא של רגב בצה"ל.
בניהו (48), נשוי ואב לשלושה, משמש בשנים האחרונות מפקד ועורך ראשי של גלי צה"ל. קודם לכן, שימש יועץ התקשורת של שרי הביטחון יצחק רבין ז"ל, שמעון פרס ויצחק מרדכי. כמו כן כיהן בניהו בעבר כראש ענף קשר לעיתונות ביחידת דובר צה"ל וכן היה במשך שנים כתב צבאי ויושב ראש תא הכתבים הצבאיים. מחליפו בגלי צה"ל ייקבע בחודשים הקרובים.
מאז שמונה אשכנזי לרמטכ"ל, עלה שמו של בניהו כמועמד מוביל לתפקיד דובר צה"ל. אשכנזי בחן את העניין, לרבות אפשרות למנות לתפקיד אדם מתוך מערך השדה או כזה שמחוץ למערכת הצבאית. בניהו יצטרך לפעול ליישום שינויים מערכתיים בחטיבת דובר צה"ל שיותאמו לעידן של ריבוי ערוצים, כמו כן לפעול להשארת הקצונה האיכותית של היחידה. משימה נוספת שתהיה מונחת על כתפיו תהיה לבנות מחדש את האמון בין המערכת הצבאית לתקשורת, שנפגעה בצורה קשה בזמן מלחמת לבנון שנייה ולאחריה.