שתף קטע נבחר

 

קצין הפליל חייל כדי לכסות על טעות ברישום

דווקא קצין שאמור לסייע לחיילים מאוכלוסייה חלשה, ניצל את סמכותו ודיווח על חייל כעריק במשך כחודשיים. החייל נשלח לכלא, אך במשפטו התברר כי המפקד הציג פרטים כוזבים ומסמכים מזוייפים. "הקצין נתגלה כאדם מניפולטיבי, ששיקר במצח נחושה בבית הדין על מנת לכסות על כשלים חמורים בטיפול בחייל", אמרה עורך דינו של החייל

מפקדו של חייל צה"ל, קצין בדרגת סרן, דיווח עליו כעריק והביא להעמדתו למשפט, אולם בעדותו "שכח" כמה פרטים, הציג נתונים לא נכונים, שגה בתיאור בית החייל בו ערך לכאורה חיפוש ואף המציא כמה מסמכים שמהימנותם מוטלת בספק - כל זאת במטרה להפיל עליו תיק שיכסה על טעות שביצע ברישום. סגן הפרקליט הצבאי הראשי לבטל את אישום העריקות נגד החייל וכעת נשקלת האפשרות לפתוח בחקירת מצ"ח נגד הקצין.

 

מפרטי המקרה, שגורם למבוכה רבה בפרקליטות הצבאית והגיע לידיעת ynet, עולה כי הקצין משרת בפיקוד המרכז ותפקידו למיין חיילים בעלי רקע סוציו-אקונומי נמוך במסגרת פרוייקט "נערי רפול" (מקא"מ, בשפה הצבאית). כאשר הבין כי טעה ברישום חייל שהיה תחת פיקודו לקראת שיבוץ, דיווח כי הינו עריק במשך 57 יום. החייל טען, לאחר שנעצר, כי לא היו דברים ומעולם וכי בכל יום הגיע אל הפיקוד והמתין לשיבוץ, אולם בית המשפט בחר שלא להאמין לו ושלח אותו לכלא כשבמקביל הגישה נגדו התביעה הצבאית כתב אישום.

 

אבל במהלך המשפט התברר תמונה שונה מעט, כאשר מספר חיילות המשרתות ביחידה סיפרו כי ראו את החייל ממתין מחוץ למשרד הקצין בכל אותם ימים בהם יוחסה לו עבירת עריקות. זאת ועוד - כאשר עלה הקצין לדוכן העדים התברר כי הנתונים שמסר אינם נכונים, בין היתר בנוגע למועד העריקות. הוא אף טען כי ערך ביקור אצל החייל, אך שכח כל פרט מזהה בנוגע לבית ובנוסף, נחשף כי ביקש מחיילת שלו לזייף את חתימתו על דו"ח חיפוש.

 

במהלך המשפט קבעה השופטת אורלי ירון כי "חל כרסום מסויים בגרסת התביעה", ושחררה את החייל מהכלא לאחר כשבוע ימים. בסנגוריה הצבאית מיהרו לפנות אל סגן הפרקליט הצבאי הראשי, אל"מ דני עפרוני, על מנת שיבטל את כתב האישום לאלתר. "הקצין, עד התביעה המרכזי, נתגלה כאדם מניפולטיבי, ששיקר במצח נחושה בבית הדין, זייף מסמכי חיפוש, הודיע באופן שרירותי ובדיעבד על היעדרות לכאורה, וזאת על מנת לכסות על כשלים חמורים בטיפול בחייל", כתבה פרקליטת החייל, עו"ד סרן ריקי ישי.

 

בסנגוריה הצבאית זעמו על הקצין, שאמור מתוקף תפקידו לדאוג לאוכלוסיית חיילים חלשה אך בחר לדווח כי החייל עריק, כשידע שהדבר עשוי לפגוע בו. "על מנת להכשיר את השרץ - הכרזת העריקות הכוזבת - בחר הקצין להכריז על החייל נפקדות, פיברק דוחות חיפוש, שיקר והמציא נתונים", כתבה הסנגורית. לאור ההתפתחויות בתיק, הודו גם בתביעה הצבאית כי אין כל טעם להמשיך במשפט וכתבו לאל"מ עפרוני כי לדעתם יש לבטל את כתב האישום.

 

אל"מ עפרוני, שעיין בפרטי המקרה, הורה על ביטול כתב האישום וכעת בוחנים בפרקליטות האם לפתוח בחקירת מצ"ח נגד הקצין. "אסור לעבור לסדר היום על מקרה כזה וצריך למצות עימו את הדין", אמרו בסנגוריה הצבאית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
אילוסטרציה
צילום: אפי שריר
מומלצים