הנייה: פסגת שארם - זריית חול בעיניים
ערב הפסגה המרובעת בשארם א-שייח, אמר ראש ממשלת החמאס כי הוא מתנגד למפגש: "אדמותינו וזכויותינו לא ישובו אלינו מהפסגות האלה. זכויות אלו ישובו רק באמצעות ההתנגדות". לדבריו, ישראל מנצלת את המצב הפנים פלסטיני לטובתה
תוקף את ישראל: ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, אמר אחר הצהריים (יום א') שישראל מנצלת את המצב הפנים פלסטינים לטובתה. לדבריו, ישראל מגבירה את המצור על רצועת עזה ומצד שני משחררת כספים בגדה.
בנאום שנשא בעזה, אמר ראש ממשלת החמאס כי מדובר בתמרון פוליטי של ישראל. הוא הוסיף כי מצד אחד ישראל מארגנת את ועידת הפסגה בשארם א-שייח, אבל מצד שני עוצרת את פעילי החמאס בגדה. הוא דחה את הטענות לפיהן ארגונו קיבל כסף וכלי נשק מאיראן ואמר: "אנחנו לא מושפעים מאף אחד".
ראש ממשלת החמאס הזהיר את העולם הערבי מפני הנפילה במלכודת של פסגת שלום ישראלית-פלסטינית-ערבית. "זוהי זריית חול בעיניים. הישראלים והאמריקנים לא יתנו לנו כלום. אדמותינו וזכויותינו לא ישובו אלינו מהפסגות האלה. זכויות אלו ישובו רק באמצעות ההתנגדות", הוא אמר.
הנייה הוסיף כי הוא אינו מוטרד מהכספים שמועברים לגדה על-ידי ישראל, שכן כסף זה הוא זכותו של העם הפלסטיני. למרות זאת הוא הגדיר את כספי המסים שיועברו לפלסטינים כשוחד. לדבריו, ההתערבות הישראלית מוכיחה כי הכיבוש מעוניין בהעמקת המשבר הפנים פלסטיני. "הבעיה הראשית שלנו היא עם האויב והכיבוש הישראלי. כל סכסוך פנימי לא יסית אותנו מהעובדה שהקרב העיקרי שלנו הוא מול הכיבוש".
בהמשך נאומו, אמר הנייה כי לאחר שהוטחו האשמות בתנועתו, שהיא לא מאמינה בדמוקרטיה ובבחירות, החליטו ראשי להשתתף בבחירות כדי לקדם את הפרויקט הפלסטיני. "מייד עם הרכבת הממשלה הראשונה שלנו נתקלנו בלחצים פוליטיים על הממשלה ועל עמנו. הלחצים התבטאו בהצבת תנאי הרביעייה הבינלאומית, שהינם אלא לחץ פוליטי. מטרת הלחץ היתה שנוותר על ההתנגדות ונכיר בהסכים ואם לא נעשה זאת נמשיך להיות מבודדים".
הנייה אמר כי בנוסף ללחץ הפוליטי שהופעל על ממשלתו, היה לחץ כלכלי קשה על הפלסטינים. "כל זה כדי שנניח לישראל". בנוסף הוא אמר שישראל פגעה במועצה המחוקקת הפלסטינית, שבשליטת החמאס, באמצעות מאסר 45 חברי פרלמנט, ביניהם 40 מהחמאס ובראשם יו"ר הפרלמנט.
על-כך אמר ראש ממשלת החמאס: "צעדים אלה של ישראל לווו בניסיון פנימי לשבש את עבודת הפרלמנט. בנוסף נוצר מרד פנימי ברשות, שהתבטא בלקיחת סמכויותינו ובכל פעם שפתרנו בעיה צצה בעיה אחרת. הדבר מוכיח שגניזת סמכויותינו והצבת המכשולים בדרכנו הם חלק ממרד מתוכנן היטב נגדנו".
במקביל לפגיעה בחמאס, אומר הנייה, ישראל החליטה לספק נשק וכספים לקבוצה מסוימת בפתח. "אספקת הנשק וחלוקתו מעידים על מזימה מסוכנת שתוכננה נגד העם הפלסטיני". הוא טען בנאומו כי "משלחת של הפתח שביקרה בארה"ב קיבלה הוראה מפורשת מהבכירים האמריקנים שפגשה להפיל את החמאס בכוח. המידע נמסר לי ממקור שהשתתף בפגישה".
בהקשר ליחסים בין תנועתו לפתח, עוד לפני העימותים האחרונים, הוא אמר כי פניו היו להידברות ולאחדות. "היינו מוכנים, למרות הרוב המוחלט שלנו, לתת את משרדי הממשלה המרכזיים לגורמים עצמאים. חתרנו למציאת בסיס משותף בין התפיסה האיסלאמית שחותרת לכל פלסטין, לתפיסה הלאומית הגורסת הקמת מדינה בגבולות 1967".
לראש ממשלת החמאס היתה גם ביקורת לממשלים בארצות הברית ובבריטניה. לדבריו, "למרות הסכם מכה והוויתורים והגמישות של החמאס אמר לי בכיר בפתח כי האמריקנים והבריטים אינם מרוצים מההסכם. במקביל, ראינו קבוצה בפתח שמתחמשת, מתאמנת בחו"ל ומקימה חוליות ומתארגנת לעימות".