בעקבות הפרסום: פרטי בעלי כלבים לא ייחשפו
מידע מפורט על עשרות אלפי בעלי כלבים, לרבות כתובתם ומספר הזהות שלהם, אינו מופיע עוד באתר המרכז לרישום כלבים. אבל כעת הפרטים אינם זמינים גם עבור מי שזקוקים להם - הווטרינרים
תגובות נזעמות הגיעו למערכת ynet לאחר פרסום הכתבה על חשיפת פרטיהם האישיים
של בעלי כלבים באתר המרכז הארצי לרישום כלבים
. שלושה שבועות לאחר הפרסום כתובתם ומספר זהותם של הבעלים אינם מוצגים עוד לגולשים באתר, המופעל על-ידי משרד החקלאות והשירותים הווטרינריים, וחיפוש במאגר יניב את עיר מגוריהם בלבד. אלא שמתברר כי השמירה המוצדקת על פרטיותם של הבעלים, 'מסרסת' את הווטרינרים ועלולה לפגוע בכלבים.
"לפני השינוי באתר היתה לנו גישה לפרטי בעלי הכלבים, במיוחד במקרים בהם נמצא כלב משוטט בשעה מאוחרת", אומר ד"ר אבי ליליאן, וטרינר מרמת-גן. "לפני מספר שבועות, למשל, הגיעה אליי ביום שישי
בערב כלבה. בדקתי אותה באמצעות מכשיר לזיהוי מספר השבב, נכנסתי לאתר ומצאתי במהירות את בעליה ותוך שעתיים היא חזרה הביתה. היום אני כבר לא יכול לעשות זאת".
כעת, בדיוק כמו לכל גולש מזדמן, גם לווטרינרים המזינים את מספר השבב במנוע החיפוש באתר אין גישה למידע על בעלי הכלב. כדי לאתרם, הם נאלצים לפנות למחלקה הווטרינרית במקום מגוריהם ולבקש שכתובת הבעלים תועבר אליהם. וכך, עליהם להמתין זמן רב, לעתים ימים, עד שיוכלו להשיב לביתם כלבים שנמצאו בסופי השבוע או בשעות הערב.
הווטרינרים אמנם מברכים על חסימת הגישה לנתונים, אך מוחים על הסרבול הנגזר ממנה. "אנחנו אמונים על שמירת סודיות רפואית ומן הראוי לאפשר לנו גישה למידע באתר", מבהיר ליליאן, ומדגיש כי לזמן ישנה חשיבות רבה במקרים בהם כלבים ברחו מביתם או אבדו. "גם ככה יש עומס רב במרכז הרישום של האתר וקשה להשיגו בטלפון. בנוסף, רוב המרפאות הווטרינריות פועלות בעיקר בשעות אחר הצהרים ואילו הרשויות המקומיות פתוחות לרוב בבקרים. אני חושש שעכשיו יהיה קשה מאוד לאתר בעלים של כלבים אבודים וחבל, שכרינו יוצא בהפסדנו".
ממשרד החקלאות נמסר בתגובה כי, "בעקבות פניות שנעשו בעבר, התברר שישנה בעיה משפטית בהצגת המידע וכי יש צורך להסדיר אותה באמצעות תקנות. בינתיים, הפיתרון שנמצא הוא פנייה לרשות המקומית".
"מן הראוי לאפשר לנו גישה". האתר המעודכן
מומלצים