שתף קטע נבחר

מש' הבריאות מזהיר: צפוי מחסור חמור ברופאים ואחיות

בשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית במספר הרופאים והאחיות. ועדה לבחינת כוח האדם במערכת הבריאות התריעה השבוע כי במידה ולא יוגדלו מקומות ההכשרה של רופאים ואחיות, צפוי מחסור חמור בהם ואף קריסה של מערכת הבריאות

אם חשבתם שתורנויות הרופאים שנמשכות 26 שעות רצופות, שלוש פעמים בשבוע, הן ממושכות מידי, אם קראתם לאחות אבל איש לא הגיע למיטתכם דקות ארוכות, ואם התורים למרפאה נראים לכם ארוכים - זה לא במקרה, והעסק רק הולך להחמיר. דו"ח חדש של משרד הבריאות מתריע כי חלה ירידה משמעותית במספר הרופאים והאחיות, שרק תחמיר בשנים הקרובות.

 

השבוע פורסמו ממצאי הוועדה לבחינת צרכי כוח האדם העתידיים במערכת הבריאות. גבי בן נון, סמנכ"ל כלכלה וביטוח במשרד הבריאות, ציין כי הכשרתו של רופא אורכת שבע שנים, ושל אחות ארבע שנים, ולכן ישנה חשיבות רבה בהגדלת מקומות הלימוד עבור רופאים ואחיות כבר עתה.

 

בשנת 2006 עמד מספר הרופאים בישראל על 25,138, כלומר 3.53 רופאים לכל אלף ישראלים. מספר הרופאים נמצא בירידה משנת 1999, וכי הצפי הוא כי שיעור הרופאים צפוי לרדת בשנים הבאות ולהגיע ל- 2.73 רופאים לכל אלף ישראלים בשנת 2020.

 

על מנת למנוע את המשך הירידה בשיעור הרופאים, ממליצה הוועדה להגדיל באופן מיידי את מסגרות ההכשרה בבתי הספר לרפואה הקיימים כיום בישראל, לרמה של סה"כ כ- 600 בוגרים לשנה לפחות במסגרת האוניברסיטאות הקיימות, וללא פתיחת בית ספר חדש לרפואה.

 

כאמור, גם שיעור האחיות נמצא בירידה בשנים האחרונות והוא נמוך ביחס למדינות המערב. בשנת 2006 עמד שיעור האחיות בישראל על 5.8 אחיות לאלף נפש. בשת 2020 מספר זה צפוי לרדת עד ל- 4.82 אחיות לאלף נפש. גם כאן המליצה הועדה להגדיל את מספר המקומות לסטודנטים לסיעוד בכ-850 אחיות נוספות בכל שנה.

 

הוועדה ממליצה כי בתקופה זו לא יסגרו מסגרות הכשרה קיימות לאחיות, כל עוד לא יפתחו מסגרות הכשרה חלופיות שיאפשרו שמירה על שיעור האחיות הנוכחי. בתוך כך תומכת הועדה בפתיחת מסגרות הכשרה במכללות אזוריות, בפיקוח ובקרה של המועצה להשכלה גבוהה ומשרד הבריאות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
נראה לכם עייף? זו רק ההתחלה
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים