ארגוני נשים: "המדינה חדלה מלהתחשב בנפגעות"
עסקת הטיעון המתגבשת בפרשת קצב, במסגרתה יוסר מכתב האישום סעיף האונס נגדו, הוציאה את ארגוני הנשים ונפגעות התקיפה משלוותם: "זה מסר מזעזע שרק מראה כי אנשים בעלי כוח יכולים לתמרן את המערכת"
ארגוני הנשים בישראל קיבלו בתדהמה את הדיווח על עסקת הטיעון ההולכת ומתגבשת בין עורכי דינו של נשיא המדינה הנבצר משה קצב, לבין פרקליטות המדינה, במסגרתה יבוטל מכתב האישום סעיף האונס.
דורית אברמוביץ', רכזת קמפיין ארגוני הנשים להרחקת עברייני מין מהשלטון, אמרה אמש (ד') בשיחה עם ynet: "זהו המשך של אותו מהלך שהחל עם הכרעת חברי הכנסת לא להדיח את קצב מהנשיאות, המשיך בדחיית ההכרעה על התיק נגדו עד אחרי סיום הקדנציה שלו וכעת בהצעה לעסקת טיעון שפוטרת אותו מלעמוד בבית משפט מול אותן נשים שנפגעו ממנו. אם לא היה מדובר בדמות בכירה בתוך השלטון, הפרקליטות לא היתה ממהרת להציע עסקת טיעון".
מנכ"ל מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, טל קרמר-ודאי, אמרה כי העסקה נשמעת תמוהה משום שמלכתחילה הצהיר קצב שהמתלוננות נגדו משקרות בעדויותיהן: "כולנו צריכים להרים גבה. זהו מסר מזעזע וכואב לכל ציבור הנפגעים והנפגעות בארץ. זה רק מראה שאנשים בעלי כוח יכולים לתמרן את המערכת".
יאנה זיסרבלט, רכזת "קואליציית נשים לשלום", נאנסה לפני כעשר שנים אך בחרה שלא לפנות למשטרה משום שלטענתה כבר אז, כשהייתה בת 16, למדה מהתקשורת כי תסבול מדעות קדומות ותיפגע עוד יותר. אמש קיבלה גם היא בזעם את הפרסום על העסקה המתגבשת, ואמרה כי כל אישה שעברה אונס בחייה בשלב כזה או אחר, נפגעת למעשה שוב מהחלטה שכזאת.
"המדינה חדלה מלהתחשב באותן נשים שנפלו קורבן למי שאנס אותן", אמרה. "זו שערורייה. אני לא רוצה לתאר מה עובר לכל אותן נשים בראש כעת. המדינה לוקחת על עצמה זכות להחליט לגבי עסקאות טיעון על-גבן של אותן נשים ואף אחד לא שואל את הנפגעות האם זה בסדר".
יאנה טוענת עוד כי המדינה חוסכת לעצמה עבודה ושומרת על האליטות, כהגדרתה, תוך כדי התגייסות מוחלטת למענם. "כאן מדובר באדם שנגדו התלוננו כמה נשים וזה מעיד על דפוס התנהגות מסוימת", היא מסבירה. "כתוצאה מההחלטה האנשים שמשתייכים לאליטות הינם חסינים ויודעים שבמידה ויתלוננו נגדם תהיה התגייסות מוחלטת של השלטון למענם. הנפגעות כל כך חלשות שהמדינה אפילו לא חושבת לרגע להתחשב בהן וברגשותיהן".