מבצע בעומק הבאר: לטאת כוח חולצה בשלום
פקחי רשות הטבע והגנים הוזעקו בשבוע שעבר לאיזור הנגב המערבי, לאחר שאזרח דיווח על לטאת כוח נדירה שנפלה לבאר בעומק של 13 מטרים. מבצע החילוץ הסתיים בהצלחה והלטאה שוחררה בחזרה לטבע
לטאת כוח נדירה נפלה בשבוע שעבר לבאר בעומק של כ-13 מטרים באיזור שמורת חולות בנגב המערבי. אזרח שטייל באיזור הבחין במקרה בלטאה והזעיק את פקחי רשות הטבע והגנים למקום. לטאות הכוח הן הגדולות שבלטאות ארץ ישראל ונחשבות נדירות במיוחד. בשנים האחרונות הן נמצאות בסכנת הכחדה כתוצאה מצמצום שטחי בתי הגידול החוליים בישראל. נמרוד בן-אברהם, פקח הר הנגב הדרומי, מעריך כי הלטאה כנראה סיירה בסמוך למקום בשעות הבוקר המוקדמות בחיפוש אחר מזון ונפלה לבאר.
בן-אברהם ואשתו, פעילים ביחידת חילוץ, הוזעקו למקום והצליחו לאתר את מיקומה של הבאר. "לאחר שהסרנו את סגר הבטיחות המונע ירידה של מטיילים לתוך הבאר, לא היה ברור לנו האם הלטאה עדיין בחיים, אך החלטנו לרדת לחלצה", אומר בן-אברהם.
הלטאה שרדה את הנפילה הגדולה (צילום: באדיבות רשות הטבע והגנים)
לדברי הפקח ניתן לראות בשעות הבוקר והצהריים את השתקפות המים בבאר. "למזלנו, האזרח שדיווח לנו על המקרה הוא בעל ידע בזוחלים", מגלה בן-אברהם.
"לאחר שהצליח לזהותה, הוא הפגין תושיה רבה והשליך לעברה חתיכת עץ בינונית", הוא מוסיף ואומר. "הלטאה פשוט טיפסה על חתיכת העץ וזה בעצם מה שהציל אותה מטביעה".
צמד המחלצים המתינו כשעה עד שקיבלו לידיהם אספקת חמצן, על מנת לאבטח את הגולש בירידה לבארות, מאחר וישנה סכנה כי גזים רעילים יפרצו לתוך הבאר. לאחר ירידה איטית לתחתית הבאר הצליח הפקח ללכוד את הלטאה בשלום. כשחזר לגובה פני הקרקע, נתגלה כי לטאת הכוח שרדה את הנפילה הגדולה. "היא לא שהתה שם זמן רב ולמרות שהתקררה קצת מהמים, היא היתה במצב טוב" מסכם בן-אברהם את המבצע המוצלח. "היא שוחררה בחזרה לטבע ונעלמה במהירות בין החולות".
הפקח בן-אברהם בפעולה
צילום: רשות הטבע והגנים
מומלצים