שתף קטע נבחר
 

סקירה: WeFi - איתור נקודות חמות בקלות

תוכנת WeFi טובה משמעותית מ-Windows במציאת נקודות חמות ציבוריות, אך עדיין טעונה שיפור ומתיחת פנים לממשק

המסע עם המחשב הנייד בעקבות רשת WiFi פתוחה יכול להיות מפרך. לא תמיד מנהל הרשתות האחלוטיות של Windows או של יצרנית המחשב הנייד עושים את העבודה כמו שצריך. הוא מציג לנו את הרשתות הפתוחות והסגורות ומאלץ אותנו לקפוץ מאחת לשניה עד שאנחנו מוצאים רשת פתוחה ומצליחים לגלוש. נכון, הרשתות שהצלחנו להתחבר אליהן נשמרות כמועדפות בחלון הגדרות נסתר, אבל מאוד לא נוח לנהל אותן.

 

מרגע הפעלתה, WeFi למעשה לוקחת פיקוד על ההתחברות לרשתות אלחוטיות, מעיף את האייקון של המסך הקטן עם כדור הזהב מהמגשית (SysTray) ומנסה לייעל את התהליך. חלון מלבני (שלא היינו כועסים לו היה תופס קצת פחות משולחן העבודה ואפשרות להפוך אותו לחצי שקוף מעל שאר החלונות) מציג לנו את הרשתות האלחוטיות הזמינות בסביבה.

 

רשתות זמינות בראש הרשימה

הרשתות מוצגות בצורה לא ברורה בהתחלה, ודרוש קצת זמן להסתגל לממשק. אל תתנו לעבודה שרשתות עם קליטה יותר גבוהה ממוקמות נמוך יותר ברשימה לבלבל אתכם, WeFi לוקחת בחשבון ומעדיפה רשתות שבהן החיבור מיידי, יציב ותקין ושמה אותן בראש הרשימה.

 

ברשימת הרשתות האדומות הן הסגורות – אי אפשר להתחבר בלי מפתח הצפנה (רשתות פרטיות). הרשתות הצהובות הן כאלה שייתכן וצריך סיסמה בשביל להשתמש בהן, הרשתות בירוק בהיר – פתוחות, אבל לא בטוח שיש שהן מחוברות לאינטרנט, וגם אם כן, לא בטוח שזה בחינם. הרשתות המסומנות בירוק כהה הן רשתות חינמיות עם חיבור תקין לאינטרנט שאפשר פשוט להתחבר ולעבוד איתן.

 

בדיקת איכות לנקודות החמות

התוכנה למעשה בוחנת את הרשתות ובודקת אם ניתן מיד להשתמש בהן לגלישה, או אם נדרש תהליך של אישור. לפעמים מדובר בתשלום או ברשת סגורה רק לנרשמים (מאפיין בעיקר בתי מלון, שדות תעופה ומוסדות אקדמיים), לפעמים צריך לקבל סיסמה חד פעמית ממקום בו גולשים (כמו חלק מבתי הקפה שרוצים בקרה על הגולשים), ולפעמים סתם צריך לסמן V בדפדפן ולאשר תנאי שימוש לפני שמתחילים לגלוש.

 

מלבד הגולש האומלל שנאבק בנסיון לקרוא אימייל ולא מבין איך להתחבר, גם התוכנה עלולה להתקשות בהבחנה בין המקרים הספציפים האלה, ובדיקות "איכות הרשת" האלה של WeFi עדיין לא מושלמות.

 

במספר מקומות בהם פועלת יותר מנקודה חמה אחת, WeFi סימנה בירוק בהיר את הרשתות הפתוחות. התחברנו אליהן ללא בעיה וללא צורך בתשלום או בסיסמאות.

 

במקרה אחד, הסטטוס של הרשת הוחלף מדי כמה דקות מירוק כהה-לירוק בהיר – ככל הנראה בגלל המרחק מנקודת ה-WiFi והקושי לאבחן אותה.

 

מעל רשימת הרשתות נמצאים שני כפתורים גדולים מאפשרים לנו לעבור ממצב אוטומטי, בו אנחנו סומכים על WeFi שתמצא כל הזמן את החיבור האידאלי ביותר (וגם תדלג בעצמה בין רשת לרשת כאשר תרגיש שיש ניתוקים או חוסר יציבות ברשת אחת), לבין מצב ידני, בו אנחנו בוחרים רשת ספציפית אליה אנחנו רוצים להתחבר.

 

אם תרצו להתחבר לרשת הביתית הסגורה שלכם, תוכלו להכניס את מפתח ההצפנה (הקוד) שהגדרתם ברשת, אך לא ניתן להזין את הגדרות האבטחה הנוספות (סוג ההצפנה, אורך המפתח וכו') ובבדיקה שלנו לא הצלחנו להיכנס לרשת הביתית כשהיא הייתה נעולה.

  

הכוח בידי המשתמשים

העבודה הרגילה עם התוכנה בהחלט משפרת את העבודה מול רשתות אלחוטיות ב-Windows XP. בהחלט ממשק שמיקרוסופט תוכל להטמיע ב-Windows בעצמה, כך עושה רושם (עד שעובדים עם הרשתות האלחוטיות ב-Vista ומבינים שזה נהיה מסובך יותר). 

 

כך או כך, הכוח האמיתי של התוכנה הוא באפשרויות הקהילתיות שלה. לאחר שגולשים רבים השתמשו ברשתות האלחטיות, בשרתי התוכנה מרכיבים פרופיל של כל רשת הכולל מידע שנאסף עליה ממספר גולשים ולא רק נסיניות חד פעמיים להתחבר ולראות מה קורה. במידע הזה נעשה שימוש כאשר אתם מנסים להתחבר לאחת הנקודות החמות שבמאגר.

 

החסרון, כמובן, הוא שבכל מקרה צריך להתחבר לרשת כלשהי ולאינרטנט בשביל לאסוף את המידע הזה על הרשתות האחרות בסביבה.

 

ברשימת הנקודות החמות ישנו כפתור בצורה של גלובוס קטן. לחיצה עליו מובילה לעמוד על אודות אותה נקודה חמה באתר של WeFi, בו תוכלו לראות כמה ואילו משתמשים הצליחו להתחבר לאותה נקודה. לצד שמה של הנקודה אליה אתם מחוברים, תוכלו גם לראות כמה משתמשי WeFi נוספים מחוברים אליה, ובלשונית Users תוכלו לראות את החברים על פי המרחק שלכם מהם. כרגע לא ניתן עדיין לצ'וטט עם אותם חברים, אך זוהי תכונה שמתוכננת לעתיד.

 

לאחר שנרשמים לתוכנה, ובכל נקודת WiFi שנמצאים בה, ניתן לסמן אותה במפה דרך האתר. הנקודות בעולם מסומנות בעזרת Google Earth ואילו בארץ על ידי המפות של AtlasCT בהן נעשה שימוש באתרים ישראלים. מי שחושש לפרטיותו יכול לסמן את עצמו כמשתמש אנונימי, אך רק דרך האתר ולא דרך התוכנה.

 

טובה ממערכת ההפעלה

התוכנה הושקה ממש לפני מספר שבועות ועדיין נמצאת בשלבי בטא ופיתוח. יוצריה מבטיחים אפשרויות נוספות, וכן שיפור בביצועים. התוצאות, עד כה, עדיין לא מושלמות ולא תמיד הצלחנו להתחבר בקלות לרשתות פתוחות או סגורות, וכן לא תזיק מתיחת פנים וצמצום של הממשק.

 

למרות זאת, WeFi בהחלט עושה עבודה טובה בהרבה מ-Windows בכל הנושא של ניהול נקודות חמות ציבוריות, כמו בבתי קפה וקניונים, ואין ספק כי ככל שישתמשו בה יותר אנשים כך ישתפרו יכולותיה.

 

להורדת WeFi

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים