ארבע תוכנות ביטורנט מומלצות
uTorrent הזעירה והיעילה, Azureus הכבדה והמהירה, Shareaza לכל הרשתות ו-FireTorrent הבסיסי למשתמשי פיירפוקס. רק תבחרו
כדי לשתף קבצים (חוקיים בלבד, כמובן) בפרוטוקול ביטורנט, אפשר להשתמש בתוכנה הרשמית אך הבסיסית הניתנת להורדה מ-BitTorrent.com, אבל קיימות אלטרנטיבות מוצלחות יותר, עשירות בתכונות ומהירות בהרבה ממנה. הנה כמה מהאפשרויות המומלצות:
uTorrent
היא נקראת µTorrent, אך מכונה גם מיקרו-טורנט. יתרון בולט שלה הוא היכולת לרוץ גם על מחשבים דלי משאבים: התוכנה המותקנת שוקלת מעט פחות מ-6 מגהבייט, וקובץ ההתקנה שוקל פחות מ-700 קילובייט.
קיים תרגום עברי לממשק של uTorrent, ואפשר אפילו להמיר את שפת הממשק מאנגלית לעברית ולהפך גם מבלי להתקין אותה מחדש, כך שהיא אידיאלית למשתמש הישראלי.
למרות שמדובר בתוכנה קטנה יחסית, יש בה מגוון רחב מאוד של תכונות, כולל חיפוש מובנה, מנוי לסדרות טלוויזיה, שליטה מרחוק דרך הדפדפן ועוד. לצד Azureus (הבאה ברשימה), היא מהעדיפות שבתוכנות הביטורנט הקיימות כיום.
Azureus
Azureus היא תוכנת ביטורנט פופולרית הפועלת בטכנולוגיית Java הכבדה, ובהתאם דורשת לא מעט משאבי מערכת. על מחשב בן שנה וקצת היא עבדה תקין והפגינה קצבי הורדה
מרשימים.
היצע התוספים הקיים לתוכנה מגוון: למשל, חיפוש ישירות מהתוכנה, עדכוני RSS לצורך מנוי על סדרות ולוח זמנים שמאפשר לקבוע את קצבי ההורדה המקסימליים לפי שעות. יש בה גם אפשרות של לקוח IRC מובנה, שמשמשת כצ'ט תמיכה.
מי שמעדיף תוכן גולשים עצמאי בתקציב נמוך יכול להתקין את Vuze, הפרויקט הכשר החדש מבית היוצר של החברה Azureus. המשתמשים מעלים ומורידים קטעים עצמאיים, כל התכנים בו חוקיים והאיכות טובה כשל DVD.
Shareaza
בשונה מהשאר, Shareaza היא מולטי-תוכנת שיתוף קבצים, שמתחברת לביטורנט ורשתות נוספות, כמו Gnutella הוותיקה
והקטנה, eDonkey2000 המוכרת למשתמשי אימיול, FTP ועוד. חלקן בשלבי גסיסה מתקדמים ומיותרות כיום, במיוחד כשאפשר למצוא הכל בביטורנט.
Shareaza חיוורת פחות ממתחרותיה - תחליטו אתם אם זה יתרון – ואפשר להוסיף לה מגוון סקינים לשינוי התצוגה הסטנדרטית. קיימת גם גרסה עברית של הממשק.
משתמשים מנוסים לא בהכרח יסתפקו בה, בגלל מבחר תוספים דל יחסית למתחרות ומעט תכונות מתקדמות.
FireTorrent
FireTorrent הוא תוסף בסיסי לדפדפן האלטרנטיבי המשובח Firefox, שמנהל את ההורדות הישר
מהדפדפן. התוסף הוא
חלק מפרוייקט עצמאי רחב יותר בשם Wyzo, שמטרתו ליצור דפדפן מדיה מלא מבוסס פיירפוקס. בינתיים אפשר להשתמש בחלקים ממנו.
הממשק של FireTorrent דומה מאוד לזה של מנהל ההורדות הפשוט והרגיל של Firefox, וקל להתמצא בו – אם כי מבחר הפיצ'רים צנוע יותר, כיאה לפלאגין קטן.
FireTorrent מתאים למוריד המזדמן, שלא מעוניין להתקין וללמוד להכיר תוכנה חדשה לכבוד קישור חד-פעמי לביטורנט שקיבל. מי שרוצה לצלול למים העמוקים צריך להתקין תוכנת ביטורנט מלאה.