ראש הביון האיטלקי: היינו "במרחק נגיעה" מהחטופים
ראש שירות הביון הזר של איטליה לשעבר אמר ליו"ר ועדה בסנאט של רומא, כי אנשיו היו "במרחק נגיעה" משחרור החיילים החטופים בלבנון - ויש בידו מידע שהוא מנוע מלפרסמו, בשל התחייבות לסודיות. ראש הוועדה: השחרור נכשל בגלל טעות של הממשלה. ראש הממשלה פרודי המבקר בישראל מכחיש: אין לנו שום מידע
על פי הדיווח בעיתון, פולארי אמר את הדברים ליושב ראש ועדת הביטחון של הסנאט האיטלקי, סרג'יו דה-גרגוריו, כשהעלה בפניו מספר נושאים שביכולתו לשפוך עליהם אור למען הציבור, אם תוותר לו המדינה על התחייבותו לשמור על סודותיה.
דה-גרגוריו אמר בנושא זה כי "עניין (שחרור החטופים - נ.מ) היה כמעט גמור, אך לא יצא אל הפועל משום שממשלת איטליה לא פעלה כפי שהייתה צריכה". לא ברור לאיזו פעולה מצד ממשלת איטליה מכוון דה-גרגוריו, ולא נמסרו פרטים כלשהם על מצבם של החטופים.
במסיבת העיתונאים המשותפת עם ראש הממשלה אהוד אולמרט דחה פרודי את הפרסום ב"לה-סטמפה", לפיו יש בידיו מידע רלוונטי הנוגע לחטופים. "עשינו ונעשה כל מאמץ כדי לקבל מידע וכדי להעביר מסרים, אך אין לנו מידע שכזה", אמר
הפירסום בא על רקע פרשיה שנחשפה באיטליה לאחרונה, על פי שירותי הביטחון האיטלקיים ריגלו אחר שופטים במדינה בתקופת ממשלתו של סילביו ברלוסקוני. פולארי נמצא בימים אלה תחת מתקפה לאור פרשיה זו, וככל הנראה מבקש כעת לחשוף את פעילות שירותי הביון ולהראות כיצד הממשלה מעורבת בהפעלתם באופן לא תקין, וגם להגן על עצמו.
על פי הדיווח ב"לה סטמפה" פולארי אמר לדה-גרגוריו שהוא מוכן לחשוף מידע הנוגע גם לפעילות כוחות צבא איטליה במסגרת יוניפי"ל בלבנון, על הכופר ששולם בתמורה לשחרורם של חטופים איטלקים בעיראק ואפגניסטן, וכן בני ערובה בריטים ואמריקנים ששוחררו בעיראק הודות לקשריו של ארגון הביון שבראשו עמד.
בחודשים האחרונים, אמר פולארי, ארגונו התנגד לשליחת חיילים איטלקים ללבנון בשל הבעיות הביטחוניות והפוליטיות שם. על פי מסמכים שבידיו, הארגון העריך כי הפגנת פתיחות של רומא כלפי חיזבאללה יתבררו כמיותרות, והזהיר כי אם יישלחו חיילים לאזורים המסוכנים בלבנון, רק חיזבאללה יוכל לערוב לביטחונם. לפי הדיווח, הוא אמר שלמעשה, בדרום לבנון אנו אסירים הנתונים לחסדיה של תנועה קיצונית.
עוד אמר פולארי כי בקיץ הזהיר את הממשלה שחיזבאללה מנסה לגרום לטבח אזרחים והציב לשם כך את כוחותיו לצד פליטים, כפי שקרה בקנא. לטענתו, הממשלה החזיקה במידע ולא העבירה אותו הלאה לפני שישראל הפציצה בטעות את הכפר ב-30 ביולי אשתקד, והרגה 60 בני אדם, בהם 37 ילדים.