צבא פקיסטן פרץ למסגד האדום באיסלאמבאד
הפעולה החלה לאחר שהמשא ומתן עם החמושים המתבצרים במתחם הופסק, עקב סירובם לשחרר נשים וילדים המוחזקים כבני ערובה. "אנו רוצים לסיים את הפעולה מהר ועם כמות נפגעים מינימלית", אמר דובר הצבא והוסיף כי החיילים נתקלים באש עזה. עד כה דווח על 50 חמושים ושמונה חיילים שנהרגו
כוחות צבא פקיסטן פרצו הלילה (יום ג') למתחם המסגד האדום בבירה איסלאמבאד, שבו התבצרו מזה שבוע פעילים איסלאמים. הפעולה החלה לאחר שהמשא ומתן בין הצדדים הופסק, עקב סירובם של המתבצרים לשחרר נשים וילדים המוחזקים במקום כבני ערובה.
צבא פקיסטן דיווח כי עד כה נהרגו בפעולה לפחות 50 חמושים ושמונה חיילים, וכי קרוב ל-30 חיילים נפצעו במבצע. הצבא מסר כי לפחות 20 ילדים ו-20 נשים שוחררו מהמתחם בלא פגע, וכי החיילים הצליחו להשתלט על יותר ממחצית משטח המתחם, אך עדיין קיימים "כיסי התנגדות" רבים.
חיילים פקיסטנים רצים לעבר המסגד האדום, הבוקר (צילום: AP)
"זו תהיה פעולה ש'תנקה' את המסגד מהחמושים", אמר דובר צבא פקיסטן, הגנרל וואחיד ארשד במסיבת עיתונאים והוסיף כי החיילים נתקלים באש ובהתנגדות עזה מצד המתבצרים. "אנו נכנסים למתחם משלושה כיוונים בו זמנית. מטרתנו היא לנטרל את החמושים מהר ככל האפשר ולשמור על חייהם של הבלתי חמושים המוחזקים במבנה. אנו רוצים לסיים את הפעולה מהר ככל האפשר ועם כמות נפגעים מינימלית", הוסיף ארשד.
אתמול שיגרו שלטונות פקיסטן "אזהרה אחרונה" לפעילים האיסלמיים והודיעו להם כי עליהם להיכנע - אחרת יפרצו השוטרים והחיילים פנימה. זאת, חרף ההערכה כי החמושים ישתמשו בילדים ובנשים כמגינים אנושיים. "הממשלה תיאלץ לשקול מחדש את האסטרטגיה שלה... נוכח ההתנגדות הכבדה שמפגינים הקיצונים החמושים והמאומנים-היטב", אמר סגן שר ההסברה, טריק עזים.
ביום ראשון אמר נשיא פקיסטן, פרבז מושארף, כי הוא "מעניק למתבצרים אולטימטום ברור: היכנעו או שתמותו", אך מנהיג המתבצרים, עבד אל-ראשיר ראזי, סירב להיכנע ואמר כי הוא ופעיליו הנאמנים מוכנים להפוך ל"שאהידים". בראיון לעיתון בפקיסטן אמר ראזי שהוא מקווה שמותו יצית מהפכה במדינה.
בעימותים שפרצו במקום לפני שבוע נהרגו 24 בני אדם, רובם פעילים איסלאמים, ומאז במשך שישה ימים מתוחים התבצרו עמיתיהם במקום מוקפים על ידי המשטרה. הממשלה מעריכה כי במסגד מתבצרים כ-50 חמושים, חלקם ככל הנראה לוחמים זרים של אל-קאעידה ומבוקשים שונים.
המסגד האדום נחשב למעוז של איסלאם קיצוני בפקיסטן מזה שנים רבות, וידוע בתמיכה שלו בפעילות הטליבאן באפגניסטן ובהתנגדות למדיניות הפרו-אמריקנית של הנשיא מושארף במאבק בטרור העולמי.