איים לקפוץ מגשר קלאטרווה: "לי-ם מגיע יותר"
האמן יורם אמיר טיפס על מנוף בכניסה לעיר, במחאה על גשר המיתרים הנבנה במקום. כוחות משטרה ניהלו איתו מו"מ במשך כמה שעות והוא ירד למטה. האיש כבר ביצע בעבר פעולות מחאה דומות: "אני חושב שלירושלים מגיע הרבה יותר ממה שאני עשיתי"
אדם איים הבוקר (ד') להתאבד בקפיצה מגשר המיתרים בכניסה לירושלים, בטענה שהגשר "מכער ופוגע בנוף".
האיש, אמן בשם יורם אמיר כבן 40, הגיע למקום וטיפס על מנוף בכניסה לירושלים. הוא תלה תמונות מנופי ירושלים ואת השלט "שודדי ירושלים". בנוסף, הודיע כי הוא מתכוון לקפוץ מהמקום ולהתאבד. למקום הוזעקו כוחות משטרה וצוות מו"מ שניהלו עימו שיחה. לאחר כשלוש שעות - ירד האיש מהמנוף.
אמיר סיפר בשיחה עם ynet: "התגנבתי ב-04:00 למנוף. הטיפוס היה קשה, אך אין דבר יותר מתוק מלהעביר מסר על עיר שהולכת לאיבוד. יש לי תהליך שאני נמצא בו להעלות מודעות למצבה העגום מבחינה אריכטקטונית של ירושלים. יש תחושה שצריך להזיז את הדברים יותר. זאת הייתה 'תערוכה על המנוף'. זה היה גימיק לגרום לכך שכל התקשורת תגיע".
לדבריו, לאחר שרעיון המחאה לא הזיז לאף אחד -"שינינו גישה ועברנו להתאבדות למען יופייה של ירושלים". לטענתו, האופי המסורתי השורשי של העיר משתנה והופך להיראות כמו ניו יורק. "במעמקי ליבי אני חושב שלירושלים מגיע הרבה יותר ממה שאני עשיתי, המשטרה הייתה כל כך בסדר כשהבינו שזה מחאה ואמנות, פעם קודמת עצרו אותי, הפעם אולי הבינו את המסר שרציתי להעביר. אני מאמין שצריך דיון פילוסופי חדש זה לאן ירושלים הולכת".
צילום: חיים צח
גשר המיתרים בכניסה לבירה נבנה עבור הרכבת הקלה, ואמור לפתור בעיות תנועה רבות באזור, בעיקר בשעות העומס. הגשר, שתוכנן על ידי האדריכל הבינלאומי סנטיאגו קלאטרווה, יעמוד לפי התכנון על תילו כבר בראש השנה הבאה וישולב בו גם נתיב להולכי רגל.
חלקו הראשון של הגשר הונף לפני כשלושה חודשים, והוא שוקל כ-370 טון. יחיאל לביא, מנכ"ל החברה לפיתוח ירושלים "מוריה", שנבחרה לנהל את הפרויקט, אמר כי "הגשר הזה הוא מתנת הבירה לתושביה, לרגל חגיגות 40 שנה לאיחודה של ירושלים".
אורכו של הגשר, שנבנה מ- 4,300 טונות פלדה מיוחדת ומאבן וזכוכית, כ-360 מטרים וגובהו כשישה מטרים. התורן שיישא אותו יתנשא לגובה של 118 מטרים ויימתחו ממנו 66 מיתרי פלדה להחזקת הגשר. עלותו הכוללת נאמדת בכ-220 מיליון שקלים מכספי עיריית ירושלים והממשלה.