שתף קטע נבחר

בריטניה: מצלמות וידאו יסייעו לשוטרים במעקבים

המצלמות שיורכבו על קסדותיהם של השוטרים יתעדו פשיטות הנוגעות למאבק בטרור או בפשיעה המקומית. גורמים משפטיים: הסרטונים יקצרו הליכים ויסייעו לשופטים לקבל הכרעות בנוגע לחשודים. שר לביטחון פנים: "הם יוכלו לראות ולשמוע את הנעשה בזירת האירוע מנקודת המבט של השוטר"

שבועיים אחרי הפיגועים הכושלים בלונדון ובגלזגו, משפרת ממשלת בריטניה את אמצעי הפיקוח והמעקב שלה והשבוע הציגה תוכנית חדשה, במסגרתה יצוידו שוטרי הממלכה במצלמות וידאו אשר יסייעו לתעד את שמתרחש בזירות פיגועים, בפשיטות הנוגעות למאבק בטרור או למאבק בפשיעה המקומית.

 

במסגרת התוכנית, שעלותה נאמדת בכשלושה מיליון ליש"ט (כשישה מיליון דולר), יצוידו 42 יחידות במשטרת בריטניה בכ-2,000 מצלמות וידאו. המצלמות יורכבו על קסדותיהם של השוטרים ואליהן יחוברו אוזניות. עד כה עשתה בריטניה שימוש במצלמות וידאו לצורך פיקוח על אירועים המוניים בלבד, בעיקר משחקי כדורגל. 

 

גורמים משפטיים אמרו כי ציוד השוטרים במצלמות יביאו לקיצור ההליכים הביורוקטיים ויסייע לשופטים לקבל הכרעות בכל הנוגע למעורבות חשודים ואמינות עדויות. "השופטים והמושבעים יוכלו לראות ולשמוע את הנעשה בזירת האירוע מנקודת המבט של השוטר", אמר השר לביטחון פנים, טוני מקנולטי.

 

צירוף מצלמות הווידאו ל"כלי העבודה" של השוטרים, הוא אמצעי נוסף להידוק יכולתה של של משטרת בריטניה לפקח על הנעשה במדינה. כבר היום נחשבת בריטניה למדינה ה"מצולמת" ביותר בעולם ועל פי הערכות קיימות בה יותר מארבעה מיליון מצלמות טלוויזיה במעגל סגור. לדברי ארגונים לזכויות אזרח בממלכה, האזרח הבריטי הממוצע מצולם כ-300 פעם ביום.

 

ההחלטה על יישום התוכנית התקבלה לאחר שניסוי שערכה משטרת העיר פלימות במצלמות בשנתיים האחרונות, הוכתר הצלחה. המצלמות הוגדרו כ"אמצעי מצויין להתרעה וכאמצעי המספק הוכחות חותכות לבית משפט". בנוסף, נמצא כי השימוש במצלמות מעודד קורבנות להגיש תלונות נגד תוקפיהם. איגוד קציני המשטרה הבריטי בירך על המהלך והודיע כי "ניתן לצפות שבעתיד תלווה כל האשמה בסרטון וידאו כהוכחה".

 

בקרב ארגוני זכויות האדם, חלוקות הדעות על התוכנית החדשה. נציג בארגון האירופי לזכויות אדם אמר כי התוכנית מעלה שאלות מדאיגות ביחס לזכות האדם לפרטיות ואילו נציגה בארגון נוסף אמרה כי אינה משוכנעת שהמצלמות לבדן יוכלו להבטיח הרשעות.

 

בהתייחס לסוגיית הפרטיות, מסר משרד הפנים הבריטי כי המצלמות, המסוגלות להקליט 24 שעות ברצף, לא יופעלו כל הזמן. השוטרים יפעילו ויכבו את המצלמות על פי שיקול דעתם אך יצטרכו להסביר בטרם התיעוד את הסיבה לכך. בנוסף, הונחו השוטרים שלא להפעיל את המצלמות במהלך פשיטות על בתים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפיגוע בגלזגו (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים