הפרקליטות לבג"ץ: אין מניעה חוקית למינוי רמון
המדינה הגנה על מינוי רמון לתפקיד המשנה לרה"מ: למרות הרשעתו במעשה מגונה בקצינה ה', אומרת פרקליטות המדינה: "בית המשפט קבע כי הנסיבות הכוללות של ביצוע העבירה אינן מצדיקות את הקביעה כי יש בעבירה משום קלון. לפיכך, אין מניעה חוקית למינויו של רמון". העותרים טענו מנגד: "לא מגיע לו אפילו תפקיד של מנקה במשרד ממשלתי"
מדובר בתשובה לעתירות שהוגשו על-ידי "הפורום המשפטי למען ארץ ישראל", תנועת "אמונה", ארגון "תמורה" וארגון "אחותי" נגד המינוי. בעתירות נטען שרמון הורשע בעבירה חמורה: לטענת הארגונים, המינוי הינו בלתי סביר באופן קיצוני, נגוע בשיקולים זרים ופגע פגיעה קשה בנשים. עוד נטען כי מדובר בהרשעה שלא הייתה מאפשרת את קבלתו "אפילו כמנקה או מאבטח במשרד ממשלתי".
המדינה השיבה כי באשר לשאלת קלון, "במהלך הטיעון לעונש ביקשה התביעה כי יקבע בית המשפט כי יש בנסיבות ביצוע העבירה על ידי רמון משום קלון. בית המשפט קבע כי הנסיבות הכוללות של ביצוע העבירה אינן מצדיקות את הקביעה כי יש בעבירה משום קלון". הפרקליטות מסיקה לפיכך כי "בהתאם לסעיף שש לחוק יסוד הממשלה, העוסק בכשירותם של שרים, אין מניעה חוקית למינויו של רמון".
באשר להיבט הציבורי, הפרקליטות משיבה כי "הנושא הוא עניין לדיון ציבורי ולא משפטי, ובית המשפט הכריע כי אין במעשיו של רמון קלון". בהתייחס לטענות לפגיעה באמון הציבור ופגיעה בציבור הנשים, נכתב כי אין להקל ראש בטענות אלה, אך הן עניין לדיון ציבורי ולדין הציבור.
לדברי הפרקליטות, העותרים דורשים למעשה שבג"ץ יהפוך את החלטת בית המשפט וייקבע כי יש קלון בעבירה שבה הורשע רמון. בסיכומם של הדברים, כותבת עורכת הדין דנה בריסקמן הממונה על ענייני הבג"צים בפרקליטות, כי עמדת המדינה היא שלא היתה מניעה חוקית למינויו של רמון ובהתאם להוראות חוק יסוד הממשלה רמון כשיר להתמנות כשר: "הממשלה החליטה על מינויו כאשר מלוא העובדות היו בפניה והכנסת אישרה מינוי זה".