הפקחים בקוריאה: "חמשת מתקני הגרעין הושבתו"
ראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית בישר כי חמישה מתקנים גרעיניים ביונגביון - ולא רק הכור - הושבתו, חלקם אף נאטמו בידי אנשיו. בבייג'ינג התחדשו השיחות הרב-צדדיות על פירוקה הגרעיני של צפון קוריאה, בתקווה לקבוע לוח זמנים לסגירת מתקני גרעין נוספים
פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם אישרו כי צפון קוריאה השביתה ארבעה מתקנים גרעיניים נוספים ביונגביון, מעבר לכור הגרעיני - כך אמר הבוקר (יום ד') ראש הסוכנות, מוחמד אל-בראדעי.
"אישרנו שכל חמשת מתקני הגרעין הושבתו", אמר אל-בראדעי לעיתונאים במהלך ביקורו בקואלה-למפור שבמלזיה. הוא ציין כי כמה מהמתקנים אף נאטמו על-ידי הפקחים.
בינתיים בבייג'ינג, התחדשו היום השיחות הרב-צדדיות על התפרקותה מנשק גרעיני של צפון קוריאה, לראשונה מאז סגירת הכור. השיחות, שבהן משתתפים נציגים מצפון קוריאה, דרום קוריאה, סין, יפן, ארצות הברית ורוסיה, צפויות להימשך יומיים ובמהלכם מקווים הצדדים לקבוע לוח זמנים לצעדים עתידיים שפיונגיאנג צריכה לנקוט בדרך להתפרקות גרעינית מלאה ולסגירת כל מתקני הגרעין.
רק שלשום הודיע אל-בראדעי שפקחי הסוכנות אישרו כי צפון קוריאה השביתה את עבודת הכור הגרעיני ביונגביון. "הפקחים שלנו נמצאים במקום, והם אישרו כי הכור ביונגביון באמת נסגר, כפי שצפון קוריאה הודיעה. הסוכנות זוכה לשיתוף פעולה מצד צפון קוריאה, ומדובר בצעד חשוב לכיוון הנכון", ציין אז אל-בראדעי.
המדינה הקומוניסטית הודיעה ביום ראשון באופן רשמי כי השביתה את הפעילות בכור, בתמורה לקבלת משלוח ראשון של דלק מדרום קוריאה. המשלוח הוא חלק מההבנות שסוכמו בין צפון קוריאה לחברות האחרות בפורום שש המדינות בפברואר, לפיהן תנקוט צעדים ראשונים לקראת פירוקה מנשק גרעיני בתמורה לחבילת הטבות כלכליות ודיפלומטיות.
עשרה פקחים מטעם הסוכנות הגיעו לצפון קוריאה כדי לבחון את התנאים
בכור יונגביון, שמייצר פלוטוניום עבור פצצות אטום. מדובר בפעם הראשונה שבה הצליחו פקחי האו"ם לשוב ולבצע את עבודתם במדינה מאז שגורשו מהמדינה בשנת 2002, בתחילת המשבר הגרעיני.
בסיכום שהושג לפני חמישה חודשים נאותה המדינה הקומוניסטית המבודדת להתחיל בצעדים לקראת התפרקותה מנשק גרעיני. היא נדרשה אז לסגור את הכור תוך 60 יום, כשבתמורה הובטחה לה חבילת הטבות, וכן הסרתה מרשימת המדינות התומכות בטרור. צפון קוריאה לא עמדה בתאריך היעד שנקבע לה בשל מחלוקת על הפשרת כספים.