התפטרו מנכ"ל ויו"ר הנהלת אמנות לעם
גדעון שירין ואלעזר שטורם הודיעו בישיבת הנהלה של העמותה על התפטרותם. "עצם זה שגדעון שירין ואלעזר שטורם הולכים מ'אמנות לעם' זה אסון. יש כאן ניסיון להכניס פוליטיקה לתוך העמותה, מה שלא היה אף פעם", אומר חבר בוועד המנהל
אחרי שבועות של לחץ מתמשך הודיעו אמש (ב') מנכ"ל "אמנות לעם" גדעון שירין, ויו"ר העמותה אלעזר שטורם על התפטרותם. כפי שפורסם ב-ynet שירין כבר הודיע על התפטרותו פעמיים קודם לכן, אך חזר בו בעקבות בקשת ההנהלה הציבורית. אמש, במהלך ישיבת הנהלת העמותה, הודיע כי התפטרותו סופית.
את התייחסותם של השניים לא ניתן היה לקבל. שירין שומר על שתיקה ארוכה מזה שבועות. שטורם, מצדו, אומר כי התבקש על ידי חברי הוועד המנהל שלא להגיב לעיתונות. בשני המקרים, מדובר בשתיקה רועמת. מאחורי הקלעים מספרים כי הסיבה להחלטה קשורה בהתניה של משרד התרבות להעברת כספים לעמותה בהתפטרותם של השניים. בתגובה לכך אומרים במשרד התרבות: "לא היה ולא נברא".
בהודעה לעיתונות מטעמה של "אמנות לעם" נכתב: "העמותה נקלעה למצוקה תקציבית קשה בעקבות עצירת העברת כספי תמיכה המגיעים אליה מן המשרד לתרבות, מדע וספורט. התפטרותו של אלעזר שטורם מצטרפת להודעת ההתפטרות של המנכ"ל, גדעון שירין".
נוכח המצב
כפי שנחשף ב-ynet במהלך השבוע האחרון החל הליך שימוע לקראת פיטורין של יותר ממחצית עובדי העמותה. במהלך ישיבת ההנהלה של העמותה, שנערכה אמש, הודיע שטורם כי החליט להתפטר מתפקידו "נוכח המצב אליו נקלעה העמותה". בתום הישיבה פרסמה ההנהלה הודעה לפיה היא מקבלת בצער רב את הודעות ההתפטרות של שטורם ושירין.
חברי ההנהלה הביעו את הערכתם הרבה לפועלם של השניים בכל שנות עבודתם בארגון, ובמיוחד בתקופת מלחמת לבנון השנייה. גדעון שירין, כאמור, עובד בעמותה מזה 14 שנה כמנהל תחום התיאטרון. בתפקידו זה הקים בין היתר את סדרות התיאטרון בפריפריה. כיום פועלות 58 סדרות תיאטרון ברחבי הארץ ו-42 סדרות תיאטרון לילדים. בחמש שנים קודם למינויו כמנכ"ל כיהן כסמנכ"ל העמותה.
אלעזר שטורם החל את עבודתו ב"אמנות לעם" ב-1982 בתפקידים שונים. כיו"ר הוועד המנהל כיהן במשך שמונה שנים, ובשנתיים האחרונות הוא מכהן כיו"ר העמותה. בתקופת כהונתו יזם ופיתח מערכת תרבות לעולים חדשים שכוללת מפעל תרגום של מחזאות ישראלית. כמו כן הוביל שטורם את פרויקט "שבוע שיר ישראלי", הפקה מקורית של "אמנות לעם" שמקיימת אירועי הצדעה לאמנים.
שטורם ושירין הודיעו מצדם כי יעמדו לרשות אמנות לעם ככל שיידרשו. שלא לייחוס אומרים היום מקורות ל-ynet כי השיטה ל"ייבוש" העמותה הוכיחה את עצמה כיעילה. "רצו את שטורם ואת שירין מחוץ לעמותה, וזה מה שבסופו של דבר קרה", הם אומרים.
"זה אסון"
ראש עיריית קריית שמונה וחבר הוועד המנהל של עמותת "אמנות לעם", חיים ברביבאי, מתקשה להסתיר את כעסו. "מדינת ישראל רוצה להרוס את אחד הפרויקטים הטובים ביותר שהיו בפרפיריה, ואני אומר את זה לא כחבר ועד מנהל של 'אמנות לעם' אלא כראש עיריית קרית שמונה. מה שעשתה 'אמנות לעם' בקרית שמונה אלו דברים שלא היינו זוכים להם בחיים בלעדיה. אני לא מבין את זה.
"מגיע שר ומנסה להרוס פרויקט לאומי פריפריאלי. עצם זה שגדעון שירין ואלעזר שטורם הולכים מ'אמנות לעם' זה אסון. יש כאן ניסיון להכניס פוליטיקה לתוך העמותה, מה שלא היה אף פעם. 'אמנות לעם' היתה תמיד גוף א-פוליטי שפעל למען הפריפריה, וקשה לי להבין באיזו מדינה אנחנו חיים כשכל דבר טוב הורסים לנו. אני כואב את מה שהשר הזה מנסה לעשות באמנות לעם. אם יש שם דברים חריגים שיטפלו בהם, אבל למה להרוס מפעל שכזה? מדינת ישראל אינה מגיעה לפריפריה בלעדיו".
במשרד התרבות העדיפו לפרסם תגובה לקונית על התפטרותם של המנכ"ל ויו"ר העמותה ובחרו בנוסח לא מחייב: "המשרד יפעל במהירות, יחד עם הנהלת עמותת אמנות לעם, למציאת מנהל לעמותה, ויעשה ככל הניתן בכדי למנוע פגיעה בפעילות התרבות שתוכננה לחודשי הקיץ".