שתף קטע נבחר

בראון: היחסים עם ארה"ב עשויים להתחזק

לרגל נסיעתו הראשונה כראש ממשלה לוושינגטון, יצא גורדון בראון בשורת הצהרות שנועדה להוכיח כי בכוונתו לשמור על היחסים החמים עם ארצות הברית. "אני מצפה לדון עם בוש בהתמודדות מול האתגרים הרבים שלפנינו", אמר. פגישתם תיערך על החששות בארה"ב מפני נסיגה בריטית מוקדמת מעיראק

ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, הצהיר אמש (שבת) כי קשריה של מדינתו עם ארצות הברית יישארו חזקים גם במהלך כהונתנו. לקראת ביקורו היום בוושינגטון, הבהיר בראון כי היחסים עם ארצות הברית הם "היחסים ההדדיים החשובים ביותר לבריטניה".

 

ראש הממשלה הטרי צפוי לפגוש היום (יום א') את נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, לראשונה מאז מונה לתפקידו לפני כחודש. השניים ייפגשו בקמפ דיוויד, ובראון הבהיר כי בכוונתו להמשיך לעמוד לימינה של ארצות הברית. "היחסים בין נשיא ארצות הברית וראש ממשלת בריטניה תמיד יהיו חזקים". אמר.

 

קודמו של בראון, טוני בלייר, נהנה מיחסים הדוקים עם הנשיא בוש, דבר שהביא לא פעם לביקורת שנמתחה עליו בבריטניה. לאחר מינויו של בראון נפוצו טענות על הצטננות ביחסים בין המדינות, אולם ראש הממשלה דחה אותן בתוקף. "הקשר עם ארצות הברית מבוסס על ערכים המשותפים גם לנו – חירות, שיוויון הזדמנויות וכבוד האדם. ובגלל הערכים הללו, היחסים עם ארצות הברית אינם רק חזקים, אלא יכולים להפוך אפילו חזקים יותר בשנים הקרובות", אמר בראון. הוא הוסיף כי בריטניה זקוקה לארצות הברית כדי לפתור בעיות שונות בעולם. "אנחנו יודעים שלא נוכל לפתור אף אחת מהבעיות המרכזיות בעולם ללא מעורבותה של ארצות הברית", אמר. "אני מצפה בקוצר רוח לפגישתי עם הנשיא בוש, כדי שנוכל לדון כיצד להתמודד יחדיו מול האתגרים הרבים הניצבים לפנינו".

 

נושא חשוב שצפוי לעלות בפגישתם של שני המנהיגים הוא הדיווחים האחרונים על כך שבריטניה מתכוננת להוצאת כוחותיה מעיראק. גורם צבאי בכיר בלונדון אמר כי על פי ההערכות, הכוחות הבריטים צפויים העביר את האחריות הביטחונית על

העיר בצרה לכוחות הביטחון העיראקים עד לסוף השנה. בוושינגטון מודאגים מהדיווחים לפיהם בריטניה עושה עבודת הכנה לקראת נסיגה מוקדמת מעיראק. בתחילת החודש ביקר בארה"ב סיימון מקדונלד, יועצו של בראון בנושא מדיניות החוץ.

בכירים אמריקנים סיפרו כי בפגישותיהם עמו קיבלו את הרושם לפיו מקדונלד בוחן את התגובה האמריקנית לנסיגה אפשרית של הכוחות הבריטים. לדברי הבכירים, מקדונלד שאל רבים מהם מה תהיה ההשפעה של נסיגה בריטית מעיראק. "הוא הותיר בנו את הרושם שהשאלה היא לא האם בריטניה תיסוג מעיראק, אלא מתי היא תעשה זאת. ההרגשה היא שבריטניה אינה יכולה להתמודד בשתי מערכות, ומעדיפה להילחם באפגניסטן", אמר מקור ביטחוני אמריקני.  

 

בנוסף למצב הביטחוני בעיראק צפוייים השניים לדון גם בהתחמשותה הגרעינית של איראן, במשבר בחבל דרפור שבסודן, ובכוונתה של ארצות הברית להציב מערכת הגנה נגד טילים בשטחי מזרח אירופה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחזק קשרים. בראון
צילום: רויטרס
מודאג מנסיגה מעיראק. בוש
צילום: איי פי
מומלצים