חברון כנקודת מפגש
פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני יערוך דיון בעקבות ההצגה "חברון", ויציע לצופים דיאלוג כאלטרנטיבה לסכסוך. "מטרת הפורום היא להביא לפיוס בין העמים בכדי למנוע שכול נוסף", אומר מנכ"ל הפורום
נציגי פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני יקיימו מחר (ב') דיון לאחר ההצגה "חברון", שתציג באולם תיאטרון הקאמרי בתל אביב. ההפקה המשותפת לתיאטרונים הקאמרי והבימה, עוררה סערה בשל הייצוג המיתי לקונפליקט שלוכד ישראלים ופלסטינים בעיר האבות שרוחצת על הבמה בדם.
בפורום המשפחות השכולות מבקשים לצאת מההצגה אל מציאות חיים שבה האלטרנטיבה לחיים בזירת קרבות, היא דיאלוג בין הצדדים. במפגש מחר ישתתפו מנכ"ל הפורום בועז כיתאין ששכל את בנו, תום, באסון המסוקים, ועלי אבו-עוואד ששכל את אחיו יוסף, שנורה מאש חייל צה"ל. "מטרת הפורום היא להביא לפיוס בין העמים בכדי למנוע שכול נוסף, ובעיקר בכדי לעצור את הנקמה ההדדית כפי שהיא באה לידי ביטוי בהצגה", אומר כיתאין, "אחיו של עלי נהרג על ידי חייל ישראל, ובכל זאת הוא בחר ללכת ביחד איתי, הורה שכול ישראלי, ולשכנע אחרים שהדרך היחידה לסיום הסכסוך היא בפיוס והידברות. מול ההצגה המטורפת שבה הורגים ילדים, אנחנו, אנשים שנפגעו, באים ומציעים אלטרנטיבה. אנחנו באים ואומרים שכל אחד מאתנו בוחר - להרוג ולהיהרג או להידבר. אם אנחנו יכולים, כולם יכולים".
כיתאין, בן לאחת המשפחות הוותיקות בחברון שניצלה הודות למשפחה פלסטינית שהציעה מחסה, אומר כי החזרה לחברון מהדהדת את הסיפור המשפחתי האישי שלו, ומעלה שאלות כמו מה גרם לפלסטיני לרצוח 67 יהודים ולפגוע ברבים, או מה גרם לפלסטינים אחרים להציל עשרות משפחות של יהודים. "מה עושה את ההבדל זו שאלה שמעסיקה אותנו. אני חושב שיש לנו הצעה לפתרון", הוא אומר.
את המחזה "חברון" כתב תמיר גרינברג וביים עודד קוטלר. המחזה מציף שאלות על מוסר, אחריות הדדית ומחיר של מעגל הדמים והנקמה. בהפקה משתתפים בין היתר יגאל שדה, מכרם חורי, קלרה חורי, הישאם סולימן, ראידה אדון, אלון דהן, נדב אסולין, עידו מוסרי, יוסף סוייד, רסאן עבאס, נינה קוטלר ועידו רוזנברג.