שתף קטע נבחר

לרכוב על הירח

סדרת כתבות חדשה מציעה אפשרויות טיול ופנאי בשעות שאחרי שקיעת החמה, כשהטמפרטורות יורדות והשהות בחוץ הופכת נסבלת. והיום: גוונים ותצורות סלע שונות וייחודיות עוטפים את רוכבי האופניים בנחל סדום ובנחל פרצים - במסלול הלילי הכי יפה בארץ

אוגוסט. חם! חם מאד! אפשר בכלל להעלות על הדעת טיול אופניים? ועוד במדבר? תתפלאו, ועוד איך אפשר, ולא סתם, אלא את הטיול האולטימטיבי.

 

מסלול האופניים שמתפתל סביב מישור עמיעז הסמוך לסדום בדרום מדבר יהודה, וכולל את נחל פרצים ונחל סדום, הוא טיול הלילה היפה ביותר בארץ. נקודה. גם אם תעשו סקר בין רוכבי אופניים, טיילים רגליים וג'יפאים תקבלו תשובה אחת ברוב מוחץ. זה המסלול!

 

למה? כי אחרי שהחושך יורד, האזור כולו מוצף באור לבן ומלטף. תוסיפו לזה את הסדקים הגדולים שיוצרים קניונים בקרקע ותקבלו יופי מיוחד במינו ותחושה של רכיבה על הירח. האמינו לי, גם ניל ארמסטרונג היה מתבלבל.

 

יוצאים לדרך

את מסלול נחל פרצים ונחל סדום ניתן לעשות בכמה גרסאות. הנתיב המוצע כאן הוא הקל והקצר ביותר, ולמרות זאת, מומלץ מאד להצטייד במפת סימון שבילים מספר 11, ולא להסתמך רק על המפה המצורפת לכתבה.


נחל סדום. מנוחת הרוכב (צילום: אילן שחם)

  

את הרכבים נשאיר בחניון הלילה שבמישור עמיעז (הוראות הגעה בסוף הכתבה). נפרוק את האופניים, ולאחר התארגנות קצרה נתחיל ברכיבה. נצא לעבר השביל המסומן בשחור, שנמצא כ-400 מטר מדרום לחניון. נרכב עליו לכוון מזרח לאורך 2.5 ק"מ, ולמרגלות הר סדום נפנה צפונה. נתחבר לסימון השבילים הכחול שייהפך לסימון שחור בהמשך.

 

זהו נחל סדום, ואת הרכיבה בו, בשעות האלה, אפשר להגדיר במילה אחת: תענוג. הנחל מתפתל עד מאד, ובגלל הפרשי הגבהים אנו כל הזמן במגמה קלה של ירידה - מה שיוצר אווירה של גן שעשועים אחד גדול בתוך ים הטבע העצום.

 

בסיומו של הנחל נתחבר לחלקו הרחב של נחל פרצים. נפנה שמאלה עם סימון השבילים האדום, ונרכב במעלה הנחל עד שנשתלב בתוך קניונו הצר והמתפתל.

 

להגדלה - לחצו על המפה
 

המפה באדיבות שביל.נט

 

לפתע נחוש כאילו אנו רוכבים על הירח בעצמו, ולא רק לאורו. הרבה מאד גווני ותצורות סלע שונות וייחודיות יעטפו אותנו, והשביל הצר יכניס אותנו לריכוז עמוק בציפיה ובדריכות לקטע הרכיבה הבא, שמגיע תיכף אחרי העיקול הקרוב. סוף הדרך!

 

בקצה המעלה של נחל פרצים נמצא את עצמנו ליד הרכבים, בדיוק במקום בו התחלנו את המסלול. כאמור, סוף הדרך!  

 

ויש גם זריחה

אם התרשמתם מהזיו שמפיץ המאור הקטן, אז שווה לחכות גם למאור הגדול, השמש, אותה הכי כדאי לפגוש בהר סדום הסמוך.

 

אם תארגנו את הטיול ותתזמנו אותו במדויק, תוכלו ליהנות מאחד המראות המרהיבים ביותר במדבר יהודה: השמש שעולה ומאירה את ים המלח, ומעתירה על מימיו שלל גוונים שבין צהוב, כתום וכחול.


השמש עולה מעל ים המלח (צילום: אמיר פלג)

 

אל הר סדום ניתן להגיע דרך השביל השחור, עליו התחלנו את מסלול האופניים, ואשר יוצא לא הרחק מהחניון. על השביל יש להמשיך לכוון מזרח עד לתצפית הר סדום. העלייה להר מעט תלולה, אך אורכה כמה מאות מטרים בלבד.

 

איך עושים את זה עם אופניים?

בטיול לילה קלאסי, במסלול המותאם לרכיבת אופניים מסוג זה, אין צורך להשתמש בפנסים אפילו פעם אחת - זוהרו של הירח המלא מספיק חזק בכדי להאיר את הדרך. עם זאת, מומלץ להביא פנס ליתר ביטחון, למקומות בהם יש חשש ממהמורות מסוכנות בדרך.

 

חשוב להקפיד על שלושה כללים: הראשון, יש לוודא שהירח אכן זורח ומאיר כמו שצריך בליל הטיול, באמצעות לוח זריחת הירח. הכלל השני, לוודא שכל משתתפי הטיול אינם רוכבים מתחילים - טיול ליל ירח דורש מיומנות בסיסית בשליטה על האופניים. הכלל השלישי, לדאוג שעם הקבוצה הרוכבת יהיה נווט מנוסה – ניווט לילה קשה בהרבה מניווט יום.

  

איך מגיעים

לבאים מכיוון מלונות ים המלח: מכביש 90 פונים מזרחה בצומת זוהר, וממשיכים עד מפעלי ים המלח. ממש מול מפעלי ים המלח פונים ימינה אל דרך עפר המסומנת באדום. לאחר נסיעה של 2 ק"מ פונים שמאלה בצומת הדרכים, כשאנחנו עדיין נמצאים על השביל האדום. לאחר כ-2 קילומטר נוספים פונים ימינה - לחניון הלילה הצמוד לנחל פרצים. מצורפת מפה לעיונכם.

 

הערה: רוכבים המעוניינים להאריך את המסלול בעוד מספר קילומטרים ,יכולים להשאיר את הרכבים בחנייה של מפעלי ים המלח ולהתחיל משם את הטיול כשהם פונים תחילה אל השביל האדום על פי תאור הדרך הנ"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אור לבן מלטף את האזור
צילום: אילן שחם
צילום: אי פי איי
הכי שווה, בלילות של ירח מלא
צילום: אי פי איי
תזמון מדויק לזריחה
צילום: אילן שחם
מומלצים