לבני נגד פרידמן: מעשיך מזיקים לדמוקרטיה
חילופי דברים קשים בין שרת המשפטים לשעבר ציפי לבני, לשר המשפטים הנוכחי, דניאל פרידמן, בישיבת שרי קדימה. "יש תהליך של ירידת אמון במערכת. זה גורם נזק לדמוקרטיה", הטיחה לבני בפרידמן. הוא מצידו השיב במתקפה נוספת על בית המשפט העליון: "הם מדליפים לעיתון שכל הרפורמות שנעשות פוגעות - ולא מקיימים שום דיון ענייני. זה הכלי שלהם"
"אתה פוגע באמון הציבור במערכת המשפט ובהליך הדמוקרטי". את ההאשמה הקשה הזו הטיחה הבוקר (יום א') מי ששימשה עד לא מזמן כשרת המשפטים, ומשמשת היום כשרת החוץ בממשלת אולמרט, ציפי לבני. לבני, שדיברה בישיבת שרי קדימה, המשיכה ומתחה ביקורת קשה על שר המשפטים, בעוד הוא עצמו מנסה להסביר מה עומד ביחסים בינו ובין בית המשפט העליון ונשיאתו, דורית בייניש.
הדברים שאתה עושה, אמרה לבני לפרדימן, זה גורם נזק להליך הדמוקרטי. "צריך להרגיע את הרוחות עכשיו. יש תהליך של ירידה של אמון במערכת. זה גורם נזק לדמוקרטיה. צריך להרגיע, ולקיים את הדיאלוג בלי לפגוע בתחושה".
שר המשפטים השיב לה: "זה הכלי שלהם - לא מקיימים שום דיון ענייני. הם מדליפים לעיתון שכל מה שנעשה (הרפורמות - א.ש.) פוגע. זו הדרך של מערכת המשפט לבלום יוזמות ענייניות". השר אדרי אמר במהלך הדיון: "אולי אתה לא מסביר את עצמך טוב. אנשים לא מבינים שזה ענייני".
פרידמן גם הטיח בלבני, כי בעת היותה שרת משפטים, לא טיפלה כראוי בנושא מינוי השופטים. נוכחים בישיבה אמרו כי פרידמן פנה ללבני ואמר: "בזמן שאת היית שרת משפטים, היית צריכה לכנס את הוועדה לבחירת שופטים. הדרך שבה התמודדת עם הנושא, לא תרם לשיפור הדפוס של עבודת המערכת. המטרה שלי היא לשנות ולשפר. את לא עשית בעניין הזה דבר".
היחסים בין פרידמן לנשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, הסלימו בשבוע שעבר לגבהים חסרי תקדים של יריבות. דוברו של שר המשפטים פרסם ביום חמישי הודעה שבה מתח ביקורת על "ההתקפות המתוזמרות על שר המשפטים". בעוד בייניש עצמה כתבה לפרידמן מכתב ובו הגדירה אותו כמסוכן למערכת המשפט. העילה למכתב הנוקב היא הוויכוח סביב דרך מינוי הנשיאים לבתי-המשפט בערכאות הנמוכות יותר. לפני כשבועיים הציע פרידמן להקים ועדות איתור לנשיאים ולסגניהם ובמכתב ששלח אל בכירי מערכת המשפט, לרבות בייניש, ביקש ללמוד מה דעתם בנושא.
במהלך הישיבה הוצגה גם התוכנית הכלכלית שהכין היועץ הכלכלי של ראש הממשלה. שר התחבורה, שאול מופז, יצא נגד התוכנית, וקרא להגדיל את יעד הגדלת התקציב מ-1.7 אחוז. מופז אמר כי אין בתוכנית "מספיק יעדים לחיזוק ההשכלה הגבוהה והשירות הלאומי. אלה נושאים שיכולים להשפיע על החברה".
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר למופז כי "צריך להפסיק את הפופוליזם ביחס לוועדת שוחט. ההמלצות סבירות בהחלט. אם יש לך הצעות אחרות, הצג אותם. תציע איך אתה מציע לשנות את היעדים". מופז השיב: "ה-1.7 אחוז לא קדוש".