הסיוע הצבאי האמריקני: ישראל מבקשת פריסה אחרת
ארה"ב תגדיל את הסיוע מ-24 ל-30 מיליארד דולרים לעשר שנים. כעת בוחנים בוושינגטון את הבקשה להוסיף בכל שנה סכום קבוע במקום ארבעה אחוזים לפי ההסכם המקורי
ארצות הברית בוחנת את ההצעה הישראלית לפרוס מחדש את הסיוע הצבאי המוגדל, עליו סוכם בין ראש הממשלה אהוד אולמרט לנשיא ג'ורג' בוש. ניק ברנס, אחד מסגניה של מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס ונציג הממשל האמריקני שהיה אמור להגיע ארצה לחתום על הסכם הסיוע החדש, דחה את בואו לאור בקשת ישראל לשנות את פריסת התוספת לסיוע. עם תום בדיקת ההצעה בוושינגטון יגיע ברנס לישראל.
על פי הסיכום שהושג בין אולמרט לבוש, יגדל הסיוע הצבאי האמריקני בכל שנה בארבעה אחוזים - למשך עשר שנים. כך, בסיכום התקופה יעמוד הסכום על 30 מיליארד דולרים במקום 24 מיליארד כיום. בהתאם לנוסחה זו אמור היה הסיוע לעמוד בשנה הבאה על 2.55 מיליארד דולר ולאחר מכן תוספת של ארבעה אחוזים כל שנה אולם ישראל ביקשה, לאור צרכי הביטחון המיוחדים, לשנות את הפריסה כך שהתוספת תינתן בחלוקה שווה של 600 מיליון דולר בממוצע בכל שנה (במקום, לדוגמה, תוספת של 105 מיליון בשנה הראשונה).
בוושינגטון ביקשו לבחון את התחשיב החדש המוצע ובירושלים מחכים לפי שעה לתשובה. בכל מקרה, הדגיש מקור בכיר בלשכת ראש הממשלה, על הפרק עומדת ההיענות האמריקנית לבקשה הישראלית לחרוג מההסכם שהושג עם הנשיא בוש ולא נסיגה ממנו אשר עלולה לשבש את חישובי תקציב המדינה.
ישראל ומצרים - בעקבות הסכמי השלום בקמפ דייויד - הפכו למקבלות הסיוע האמריקני הגדול ביותר. במשך שנים קיבלה ישראל סיוע בסך שלושה מיליארד דולר - מתוכם 1.8 מיליארד דולר סיוע ביטחוני ו-1.2 מיליארד דולר סיוע כלכלי-אזרחי.
באמצע שנות ה-90 חתם ראש הממשלה דאז, בנימין נתניהו, על הסכם חדש ל-10 שנים לפיו ישראל תוותר בהדרגה על הסיוע הכלכלי, בתמורה לתוספת של מחציתו לסיוע הבטחוני. בשנה האחרונה של ההסכם, שתוקפו פג בתקציב 2008, מקבלת ישראל סיוע בסך 2.4 מיליארד דולר. עם תום ההסכם ולאחר תשובת ארצות הברית בנוגע לשינויים שביקשה ישראל להכניס בפריסת תוספת הסיע, תגיע ארצה כאמור משלחת בראשות ברנס, כדי לסגור את הקצוות האחרונים.