שתף קטע נבחר
 

העודף המסחרי של סין גדל ב-67% ביולי

העודף עמד על 24.4 מיליארד דולר, הרמה החודשית השנייה בגודלה אחרי יוני. אנליסטים צפו ירידה חדה יותר בעודף, בשל כניסתם לתוקף של שינויים במדיניות המס שנועדו לצמצמו

העודף המסחרי של סין גדל ביולי ב-67% לעומת אשתקד, ועמד על 24.4 מיליארד דולר, רמתו החודשית השנייה בגודלה אי פעם. כך דיווחה בסוף השבוע סוכנות המכס הסינית.

 

חודש קודם לכן עמד העודף המסחרי הסיני על שיא של כל הזמנים, 26.9 מיליארד דולר. אנליסטים צפו כי ביולי תירשם ירידה חדה יותר בעודף המסחרי, בשל כניסתם לתוקף של שינויים במדיניות המס שנועדו לצמצם את העודף.

 

כמו כן, נראה שהחזרי המוצרים והאזהרות הנוגעות למוצרים סינים פגומים או מזוהמים שפורסמו בתקופה האחרונה בארה"ב ומדינות נוספות לא השפיעו על העודף המסחרי של סין.

 

סוכנות המכס מסרה עוד כי סך העודף המסחרי הסיני בשבעת החודשים הראשונים של השנה עומד על 136.8 מיליארד דולר. הייצוא ביולי גדל ב-34.2% ל-107.7 מיליארד דולר, והייבוא גדל ב-26.9% ל-83.4 מיליארד דולר.

 

העודף המסחרי של סין עם האיחוד האירופי, שותף הסחר הגדול ביותר שלה, עמד על 12.1 מיליארד דולר ביולי, כאשר הייצוא גדל ב-31.9% והייבוא מהאיחוד גדל ב-21.8%.

 

העודף המסחרי של סין עם ארה"ב עמד ביולי על 14.4%. הייצוא לארה"ב גדל ב-18%, והייבוא של מוצרים אמריקנים גדל ב-15.8%. סך העודף המסחרי של סין עם ארה"ב בינואר-יולי 2007 הסתכם ב-88.3 מיליארד דולר.

 

צפוי שיא בגירעון עם ארה"ב

סין מדווחת לעיתים קרובות על פער מסחרי נמוך יותר ממה שוושינגטון מדווחת. ארה"ב דיווחה בשנה שעברה על גירעון מסחרי של 232.5 מיליארד דולר עם סין, הגירעון הגדול ביותר שנרשם אי פעם עם מדינה כלשהי, והגירעון השנה צפוי להיות גדול יותר.

 

ארה"ב ושותפות סחר אחרות של סין לוחצות על בייג'ין לבצע הקלות בפיקוח על המטבע ובמחסומי הסחר. מחוקקים בארה"ב דוחפים להטלה של סנקציות על סין אם לא תקל את הפיקוח על המטבע. לטענת המבקרים, ערכו של המטבע הסיני נמוך מדי, דבר שמעניק ליצואנים הסינים יתרון בלתי הוגן.

 

הסנאט האמריקני שוקל כיום שני צעדי חקיקה שיאפשרו הטלת קנסות על סין סביב עניין המטבע. פנלים של הסנאט אישרו את הצעדים למרות מחאותיו של שר האוצר האמריקני, הנרי פולסון, שמקדם "דיאלוג כלכלי אסטרטגי" עם בייג'ין.

 

סין מנסה להרגיע: הנכסים הדולרים חשובים

מקור בבנק המרכזי הסיני אמר היום לסוכנות הידיעות הממשלתית Xinhua כי הנכסים הדולרים מהווים חלק חשוב מרזרבות המט"ח הסיניות, והמטבע האמריקני ממלא תפקיד מרכזי במערכת המונטרית הגלובלית.

 

הדברים נאמרו בניסיון להרגיע את החששות שהתעוררו בעקבות דיווח בשבוע שעבר בעיתון הבריטי "דיילי טלגרף", שאמר כי ממשלת סין עשויה להיפטר מאחזקותיה הנרחבות בדולר אם תפרוץ מלחמת סחר בינה לבין וושינגטון.

 

ה"טלגרף" אמר כי "ממשלת סין התחילה בקמפיין מרוכז של איומים כלכליים כנגד ארה"ב", וטען כי סין רמזה שהיא עשויה למכור את אחזקותיה באגרות חוב של משרד האוצר האמריקני אם וושינגטון תטיל עליה סנקציות סחר.

 

בעקבות הדיווח אמר נשיא בוש, כי סין תנהג בצורה פזיזה אם תחליט להיפטר מהדולרים, והרפובליקני הבכיר בוועדת הכספים של הסנאט ביקש הבהרות משגריר סין בעניין.

 

המקור בבנק המרכזי אמר כשנשאל על הדיווח בעיתון הבריטי כי "סין היא משקיעה אחראית בשוקי ההון הבינלאומיים". לדבריו, סדר העדיפויות של בייג'ין בניהול רזרבות המט"ח שלה, שעומדות כיום על 1.33 טריליון דולר, הוא ביטחון, נזילות והחזר על השקעה, בסדר הזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גידול בעודף המסחרי הסיני
צילום: איי פי
מומלצים