הסתדרות המורים והאוצר חתמו מתווה הרפורמה
במסגרת הרפורמה, שתתפרס על פני שש שנים ועלותה נאמדת בכחמישה מיליארד שקל, יחוייבו מורים ב-300 בתי ספר לתת דין וחשבון על שעות עבודתם באמצעות שעוני נוכחות כבר בשנת הלימודים הקרובה. בנוסף, יוגמשו הנהלים המאפשרים למנהלי בתי הספר לגייס או לפטר מורים
משרדי החינוך והאוצר חתמו הלילה (יום ב') על הסכם מתווה הרפורמה החדש עם הסתדרות המורים. עלות הרפורמה, אשר תתפרס על פני שש שנים, נאמדת בכחמישה מיליארד שקל. הסכם הרפורמה נחתם כבר לפני כשלושה חודשים ומאז שקדו הצדדים על ניסוח המתווה הסופי ליישומה.
במסגרת הרפורמה, הוחלט בין היתר כי במהלך שנת הלימודים הקרובה יוצבו שעוני נוכחות ב-300 בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים. בעוד שנתיים יצטרפו לתוכנית 700 בתי ספר נוספים וגם בהם ידרשו המורים לתת דין וחשבון על זמן עבודתם באמצעות השעון.
כמו כן, נקבע כי יוגמשו הנהלים המאפשרים למנהלי בתי הספר לגייס או לפטר מורים ואף סוכם על תוספת שכר של שמונה אחוזים למורים שיפרשו לגמלאות בארבע השנים הקרובות.
לפני כשלושה חודשים ותום משא ומתן מייגע, הגיעו הסתדרות המורים ונציגי הממשלה להסכם על הרפורמה, שבמרכזה מהפכה בשכר המורים. על פי ההסכם, כל מורה יעבוד 36 שעות שבועיות (גידול של 20% - מ.ז). מורה בבית ספר יסודי ייתן מתוכן 26 שעות פרונטאליות, 5 שעות פרטניות וקבוצתיות ו-5 'שעות שהייה'.
אופן חלוקת השעות של מורה בחטיבת ביניים יהיה כדלקמן: 23 שעות פרונטאליות, 4 שעות פרטניות וקבוצתיות ו-9 'שעות שהייה'. מדובר בתוספת של 6 שעות לימוד למורה ביסודי ומורה בחטיבת ביניים על הקיים כיום. בנוסף, נקבע ברפורמה כי שכרו של מורה מתחיל יעמוד על 5,300 שקל.
"סיימנו את מלאכת הרכבת מתווה הרפורמה כפי שסוכם והיא תצא לדרך כבר בשנת הלימודים הקרובה. יש בכך בשורה להורים ולתלמידים שיודעים כי שנת הלימודים בבתי הספר היסודיים ובמרבית חטיבות הביניים תיפתח כסדרה", אמר הממונה על השכר באוצר, אלי כהן, לאחר שחתם על ההסכם על מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבוהב.
עם זאת, ההורים עדיין אינם יכולים להיות רגועים לגמרי, שכן ארגון המורים העל-יסודיים הודיע אמש שוב "התפוצץ" המשא ומתן עם משרדי החינוך והאוצר בסוגיית תנאי העסקתם של המורים. המבוי הסתום הדיונים בין הצדדים עלול להביא להשבתת בתי הספר התיכוניים וחלק מחטיבות הביניים עם פתיחת שנת הלימודים בחודש ספטמבר.