שתף קטע נבחר

 

ישראל.קום: מי צריך כתובות אינטרנט בעברית?

לא חייבים להחליף שפה במקלדת בשביל לגלוש; בחודשים האחרונים אפשר פשוט להקליד את הסיומת העברית .קום ולהגיע לאתרים. ומתי קו.איל ייתמך?

לפני כמה ימים המלצתי לחבר על האתר "מיץ פטל" בטלפון. "איך מאייתים את הכתובת?" הוא שאל, "איך לעזאזל אני כותב 'מיץ פטל' באנגלית?". התשובה שלי הייתה די פשוטה, "תכתוב בעברית מיץפטל עם סיומת com. בדיוק כך: מיץפטל.com, ותגיע לאתר". אפשר גם לכתוב "מיץפטל" ולהקיש ביחד על Ctrl ו-Enter

 

IDN - כתובות בעברית ושפות אחרות

בשנת 2004 יושמה לראשונה התמיכה בשמות מתחם (דומיינים) באינטרנט, בשפות שאינן אנגלית. שמות

המתחם מכונים IDN, או Internationalized Domain Names ובעברית – שמות מתחם בינלאומיים. מ

 

מערכת ה-IDN מאפשרת לזהות את התווים המיוחדים בעברית ובשפות אחרות (Unicode), ולהמיר אותם באמצעות אלגוריתם לתווים הרגילים שמשמים כתובות אינטרנט: אותיות באנגלית, ספרות וחלק מהסימנים המיוחדים - ASCII.

 

הכתובות המומרות המתקבלות באנגלית תמיד מתחליות בתווים xn--. לדוגמה, ביחס לאתר מיץפטל.com, הכתובת האמיתית, לאחר ההמרה, היא xn--debbkf5af.com.

 

נקודה קום

חברות רבות רואות את הפוטנציאל בתמיכה ברב-שפות, ולאחרונה פיתחה חברת i-DNS, יחד עם נטוויזן 013 ברק ו-Domainthenet אפשרות לתמיכה בעברית גם לסיומות של כתובות האינטרנט .קום - Com, .נט net ו-.ארג (לא אורג) ל-Org.

 

כך, כשתקלידו ישראל.קום, הדפדפן יוביל לאתר הפרסומים הממשלתי והכתובת שתוצג תוחלף ל- http://www.info.gov.il./LAPAM

 


 

בשלב זה אין תמיכה בכתובות ישראליות בסיומת co.il, ובוודאי שאין תמיכה בסיומת עצמה  – איך נכתוב אותה? סי.או.אי.אל, קו.איל?

 

עובד ברוב הדפדפנים

הדפדפנים התומכים כיום בכתובות אתר בעברית (ושפות נוספות) הם: Mozilla 1.4, Netscape 7.1, Opera 7.11, Safari 1.2 (ומעלה) ו-Firefox. בדפדפן Explorere של מיקרוסופט מגירסה 5 של הדפדפן ישנה תמיכה חלקית בלבד, ואילו בגירסה החדשה של הדפדפן (IE7) החלה תמיכה מלאה.

 

משתמשים ב-Internet Explorer 6 שאין להם תמיכה מלאה ל-IDN לכתובות אינטרנט בינלאומיות, יוכלו להוריד את הרכיב עבור אינטרנט אקספלורר 6 הנקרא i-Nav, או להוריד את גירסה 7 של Explorer.

 

הסיומות העבריות נתמכות רק ב-Explorer 7 וב-Firefox 2.

 

רק תחילת הדרך

חלק מהחברות שמוכרות שמות מתחם תומכות בשירות, והמחיר נע בין 8 דולר ל-58 דולרים ויותר לשנה, עבור שם מתחם עברי עם סיומת com. 

 

זוהי רק תחילת הדרך וכמובן שיש לא מעט מה לשפר, אך עדיין מדובר בפיתרון מצויין למי שלא דובר אנגלית, ומקליד מהר יותר בעברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים