עתירה נגד שביתת העל-יסודיים בתחילת השנה
משרדי החינוך והאוצר ומרכז השלטון המקומי עתרו לבית הדין הארצי לעבודה נגד כוונת המורים להשבית את פתיחת הלימודים. יו"ר השלטון המקומי: "התלמידים לא צריכים לסבול מה'טוטו' השנתי הקבוע יהיה בית ספר או לא עם פתיחת השנה". רן ארז: "העותרים יושבים בצד ורצים לבית הדין כדי להרגיש שותפים בעשייה החינוכית"
משרדי החינוך, האוצר ומרכז השלטון המקומי עתרו יחדיו הערב (ה') בבקשה דחופה לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים נגד כוונת ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים להשבית את תחילת שנת הלימודים החל ב-2 בספטמבר.
הצדדים עתרו למתן צו מניעה זמני או קבוע כנגד השביתה המתוכננת, וביקשו למנוע מהארגון לנקוט בעיצומים או שיבושים כלשהם העלולים לעכב את פתיחת השנה לכ-600 אלף תלמידים. העותרים דורשים לקיים בהקדם האפשרי דיון דחוף בבית הדין ולא להמתין עד לפתיחת שנת הלימודים. זאת, על מנת לאפשר לציבור ההורים והתלמידים להיערך בהתאם.
בעתירה נטען בין היתר: "אין צורך להכביר מילים על הפגיעה הכרוכה בהשבתת הלימודים בחינוך העל-יסודי בכל רחבי הארץ, כל שני וחמישי, דבר המביא לאובדן ימי לימוד, הגורר מטבע הדברים פגיעה מצטברת בהשכלה לה זוכים תלמידי ישראל, השכלה שנועדה לשמש אותם במהלך כל ימי חייהם הבוגרים".
"השיקולים המנחים את בתי הדין לעבודה בכל הנוגע למתן צו מניעה נגד שביתה נעוצים בבחינת האיזון שבין הנזק שייגרם בשל השביתה למעביד ולציבור, אל מול הפגיעה בחירות השביתה והאינטרסים שהארגון מבקש לקדם", נאמר בעתירה. עוד כותבים העותרים כי "מצופה כי הארגון יגלה גמישות מצידו, על מנת לאפשר התקדמות פוריה בדיונים ואף מטעם זה, אין מקום לאפשר למשיב (ארגון המורים - מ.ז.) לעשות שימוש באקט ארגוני".
ממשרד האוצר נמסר כי "נראה שארגון המורים מבקש "למשוך" את המו"מ לפתחה של שנת הלימודים על אף שמשרד האוצר הקצה כמיליארד שקלים לטובת יישום הרפורמה במערכת החינוך העל יסודי ועל אף הגמישות והנכונות שגילתה המדינה במציאת פתרונות אפשריים. נוכח התעקשותו להתבצר בעמדות שאינן עולה בקנה אחד עם הדרך המקובלת בניהול משא ומתן, עולה הרושם כי ארגון המורים רואה בשביתה מטרה ולא אמצעי".
עדי אלדר, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית כרמיאל אומר כי לא ייתן את ידו להשבתה. "התלמידים, ביישובים שאנחנו אחראים עליהם לא צריכים לסבול מהטוטו השנתי הקבוע - יהיה בית ספר או לא עם פתיחת השנה". אלדר הביע תקווה כי בית הדין הארצי יקבל את הטיעונים שהוצגו.
רן ארז, יו"ר ארגון המורים העל יסודיים אמר בתגובה לעתירה: "לא מפליא כלל כי חוץ מלפנות לבית הדין ולבקש צווים נגד מאבק המורים מרכז השלטון המקומי לא עושה דבר להתמודד עם הקיצוצים, הצפיפות בכיתות, התנאים הפיזיים הקשים ואף לא לביצוע חוק העברת תשלומים לקרנות לשכר המורים במועדם".
ארז טוען עוד כי העותרים נוהגים "לשבת בצד" כהגדרתו ומחכים לרגע שבו יוכלו להתבלט בהליכה לבית הדין הארצי. "בכך הם יוכלו להרגיש כשותפים לעשייה במערכת החינוך", אמר.