סין יוצאת במבצע נגד יצרניות צעצועים לא כשירות
מינהל האיכות הסיני אמר כי יבוטלו אישורי האיכות לייצוא של החברות שיימצאו בהן בעיות חמורות בניהול איכות ובבקרת בטיחות המוצרים, כחלק מתוכנית בת ארבעה חודשים לשיפור האיכות הכללית של המוצרים הסיניים
סין פתחה במבצע נגד יצרניות צעצועים, בניסיון לצמצם את מספר החברות הלא כשירות הפועלות בשוק. המבצע החל שבועיים אחרי שמאטל, יצרנית הצעצועים הגדולה בעולם, הסירה מהמדפים כ-19 מיליון בובות, מכוניות צעצוע ודמויות פעולה, לאחר שהתגלה כי הצעצועים מכילים צבעי עופרת ומגנטים מסוכנים.
מינהל האיכות הסיני אמר באתר האינטרנט שלו כי "תתבצע בדיקה בכל רחבי המדינה של יצרניות ויצואניות צעצועים מורשות, כדי לנקות את השוק מחברות לא כשירות". לדברי המינהל, "יבוטלו אישורי האיכות לייצוא של החברות שיימצאו בהן בעיות חמורות בניהול איכות ובבקרת בטיחות המוצרים".
המבצע הוא חלק מתוכנית בת ארבעה חודשים שנועדה לשפר את האיכות הכללית של המוצרים הסיניים, ממזון ותרופות ועד למוצרים לצרכן. עוד דווח אתמול כי כ-6,000 משפכי רובי דאקי לילדים מתוצרת סין הוסרו מהמדפים בארה"ב, עקב חשש כי הם מכילים צבעי עופרת.
הסינים מאשימים את מעצבי המוצר
לצד הבטחת פיקוח חמור יותר על התעשייה, האשימו הסינים את תקני האיכות המגוונים בעולם ובעיות בעיצוב ותכנון הצעצועים. לדברי מינהל האיכות, 85% מהצעצועים שהוסרו מהמדפים על ידי מאטל לקו בבעיות עיצוב ותכנון, ורק 15% נקבעו כלא בטוחים בשל חשש לקיומם של צבעי עופרת מסוכנים. ראש המינהל אמר: "אני רוצה להציג את השאלה הבאה: היצרנים הסינים נושאים בחלקם באחריות, אבל איזו אחריות מוטלת על היבואן האמריקני ועל מעצב המוצר?"
עוד אמר ראש המינהל כי הפיג'מות לילדים בניו-זילנד, שנטען כי הן מכילות רמות גבוהות פי 900 של החומר הכימי פורמלדיהיד מהמותר, עברו בדיקות של שתי הממשלות. בנוסף, אמר המינהל כי הצעצועים שהורדו מהמדפים מהווים חלק קטן בלבד מ-22 מיליארד צעצועים שסין ייצאה אשתקד.
"יש לאכוף את חוקי האיחוד"
קבוצת הצרכנים האירופית BEUC קראה אתמול לאכיפה חמורה יותר של חוקי בטיחות הצעצועים של האיחוד האירופי. לדברי הקבוצה, הצעצועים של מאטל מציגים חותמת איכות של תקני בטיחות אירופים, שגורמת לבלבול אצל צרכנים, ויש להסירה.
לדברי מנהל הקבוצה, ג'ים מוריי, רוב הצרכנים מאמינים שחותמת האיכות אומרת כי המוצר יוצר באירופה או נבדק על ידי הרשויות באירופה. לדבריו, משמעות החותמת היא "בסך הכל הצהרה עצמית" של היצרן כי המוצר מציית לנורמות האיחוד האירופי, שאינה מגובה בבדיקה רשמית.