בשליחות אריסון: דנקנר ביקש מברנע לשקול התפטרות
גלי ההדף של פרישתו של פרופ' אמיר ברנע בבנק הפועלים לא שככו. אתמול הבהירו רוני חזקיהו ומשה טרי כי בכוונתם לבדוק אירוע חריג זה של התפטרות דירקטור חיצוני בבנק. היום מודים בבנק הפועלים כי ברנע הודיע על פרישתו לאחר "שיחות מוטיבציה" עם דני דנקנר ועו"ד פיני רובין
ברנע התפטר אתמול מתפקידו כדירקטור חיצוני בבנק הפועלים על רקע חילוקי דעות עם בעלת השליטה בבנק שרי אריסון והיו"ר דני דנקנר, לגבי אופן קבלת ההחלטות בבנק ובמיוחד הדרך בה נאלץ שלמה נחמה, היו"ר לשעבר לסיים את תפקידו.
בקרוב צפויים להתמנות דירקטורים חדשים בבנק שמרביתם יסווגו כדירקטורים חיצוניים. סך הכל אמורים לכהן בבנק שבעה דירקטורים חיצוניים מתוך 15 דירקטורים.
בנק הפועלים: יוזמה של פרופסור ברנע
בהודעת בנק הפועלים לבורסה נמסר כי "כחלק מתגובתו להחלפת יו"ר הבנק העלה פרופ' ברנע מזה מספר חודשים את האפשרות לסיים את כהונתו כדירקטור בבנק. הוא חלק ביוזמתו מחשבות אלה עם עו"ד פיני רובין ועם דני דנקנר".
בבנק מבקשים להדגיש כי ברנע איננו דירקטור חיצוני משוריין על פי חוק החברות, אלא סוג אחר של דירקטור חיצוני, מכוח נוהל בנקאי תקין. "ברנע מונה כחלק מ'מכסת' הדירקטורים של בעל מניות זר (שמניותיו בבנק נמכרו בינתיים)".
בבנק מודים שלפני כחודש התקיימה שיחה שיזם עו"ד רובין בינו לבין ברנע ובה נידונה אפשרות סיום כהונתו. בשיחה זו נמסר לברנע, "במילים אלו או אחרות כי בעלי השליטה בבנק מעוניינים שישקול בחיוב אפשרות לפרישה מהבנק".
לאחר מכן התקיימה שיחה בין ברנע לבין יו"ר הבנק, בו ציין דנקנר, בתשובה לשאלתו של ברנע, כי לאור הנסיבות והמשקעים שנוצרו בעקבות החלפת יו"ר הדירקטוריון הקודם, "רצוי לדעתו שפרופ' ברנע יפרוש מדירקטוריון הבנק".
בנוסף, מציינים בפועלים כי בהודעתו של ברנע לבנק ישראל, הוא ציין כי פרישתו באה בעקבות השיחות שניהל עם רובין ודנקנר, וכן כי פרישתו אינה כרוכה בנסיבות שיש להביאן לידיעת ציבור בעלי המניות.