האירוע בסוריה: שנה של מתיחות
המתיחות בין ישראל לסוריה, שהגיעה היום לשיא חדש, החלה במלחמה מול חיזבאללה בקיץ שעבר. בצה"ל דיווחו בהרחבה על הנעשה בצדו השני של הגבול, אך הדגישו כי דמשק אינה חפצה במלחמה. אולם במערכת הביטחון הזהירו: עימות עלול לפרוץ בעקבות טעות של אחד הצדדים
מאז המלחמה מדווחים בצה"ל על תהליכים שונים שמתרחשים בצבא הסורי - עיקרם בניית כוח והצטיידות באמצעי לחימה מתקדמים, לרבות כל סוגי הטילים. בצה"ל לא נשארו אדישים למה שקורה מעבר לגבול, וקידמו כוחות רבים לרמת הגולן כדי להיות מוכנים למתקפה אם תפרוץ.
עם זאת, במערכת הביטחון ציינו כל העת כי לא נראה שהסורים חפצים במלחמה בשלב זה, ואם בסופו של דבר יפרוץ עימות כזה או אחר, הדבר עלול להיות פועל יוצא של טעות מאחד הצדדים או אירוע שלא יובן כהלכה. לדבריהם, אירוע מסוג זה עלול להביא להסלמה ובסופו של דבר למלחמה רחבה יותר.
אולם בימים האחרונים דיווחו במערכת הביטחון על רגיעה סמוימת במצב הרגיש בין ישראל לסוריה. למרות הדיווחים, ברמת הגולן נותרו כוחות גודלים, וכוחות אחרים נשארו בכוננות.
בשבוע שעבר נשמעו קולות הרגעה מישראל. שר הביטחון, אהוד ברק, הופיע בפני ועדת החוץ והביטחון של כנסת והבהיר: "אין לישראל עניין בהסלמה מול סוריה, ולהערכתנו גם לסורים אין עניין כזה. אנחנו מזהים סימנים ראשונים לתחילת ההתפוגגות של המתיחות". בהתייחסו אישית לנשיא סוריה, בשאר אסד, העיר השר כי הוא "מזהה דפוסי פעולה דומים בין אסד הצעיר לבין אסד האב".
במהלך סקירתו, הציג ברק באוזני הח"כים את תפישת הביטחון שלו, ודיבר על מערכת הגנה אקטיבית ליירוט רקטות וטילים מכל הסוגים. הוא גם דיבר על שיפור ביכולת התמרון של צה"ל, אורך נשימה לוגיסטי, מלאים, הגדלת כמות האימונים, אימונים באש חיה וסוגיית הזרוע הארוכה. לסיכום, הבטיח: "נמשיך לחתור לאופקים מדיניים ולחפש כל סדק לשלום, יחד עם אחריות ביטחונית".