מכלי הדלק של מטוסי חיל האוויר אותרו בטורקיה
גורם דיפלומטי בכיר בטורקיה טוען כי ארצו פנתה לישראל בדרישה לקבל הסברים לאחר שמצאה שני מכלי דלק נתיקים של מטוסי קרב. העיתון הנפוץ ביותר בטורקיה "הורייט" אף פירסם תמונות של המכלים שנמצאו סמוך לגבול המדינה עם סוריה
הסתבכות דיפלומטית בעקבות חדירת מטוסי הקרב לסוריה: טורקיה פנתה לישראל בדרישה לקבל הבהרות לאחר שאיתרה בשטחה שני מכלי דלק נתיקים של מטוסי קרב. כך מסר אמש (שבת) גורם בכיר בטורקיה. לדבריו, המכלים אותרו סמוך לגבול בין ארצו לסוריה.
העיתון הנפוץ ביותר בטורקיה "הורייט" פירסם תמונות שלטענתו, מראות מכלי דלק של מטוס קרב ישראלי מסוג F-15I, שהתגלו ביום חמישי בשני מחוזות הסמוכים לגבול עם סוריה, שעות ספורות לאחר שדמשק האשימה את ישראל בחדירה לתחומה.
- צילום: מתוך hurriyet.com
"ביקשנו מישראל להסביר מה קרה", אמר מקור דיפלומטי טורקי בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס. העיתון "הורייט" ציטט מומחים שטענו כי הטייסים ניתקו את מכלי הדלק במהלך תמרונים שנועדו לאפשר להם לצאת במהירות משטחה האווירי של סוריה.
הפרשה התפוצצה בשבוע שעבר, אז פירסמה סוכנות הידיעות הסורית הרשמית כי מטוס של חיל האוויר הישראלי נכנס לתחום האווירי של המדינה. על פי הדיווח, מערכת ההגנה האווירית הסורית זיהתה את המטוס. בדובר צה"ל הדגישו: "איננו נוהגים להגיב לדיווחים מסוג זה".
צבא סוריה הודיע כי המטוס נכנס למרחב האווירי הסורי מכיוון הים וטס בצפון סוריה לכיוון צפון-מזרח. הוא עבר את מהירות הקול ויצר "בום" על קולי. על פי ההודעה - המטוס הפיל חימוש כלשהו (לפי הדיווח בתחנת הטלויזיה "אל-ג'זירה" - ייתכן שמדובר במיכלי דלק נתיקים). "יחידות ההגנה האווירית התעמתו עם מטוסים וכפו עליהם לעזוב מבלי שגרמו לנזק לאנשים או לרכוש. סוריה מטילה את האחריות לאירוע התוקפני הזה על ישראל, ושומרת לעצמה זכות להגיב", נאמר בהודעה.
המסלול המשוער של חדירת המטוסים, מעל שמי טורקיה
אמש האשימה ממשלת סוריה את ישראל ואת ארה"ב בכך שהחדירה לתחומה האווירי התבצעה בתיאום בין שתי המדינות: "הפעולה העוינת הישראלית החדשה בוצעה בתיאום בין וושינגטון לתל-אביב", נכתב במאמר מערכת בעמודו הראשון של הביטאון הסורי "תישרין". גם הליגה הערבית גינתה בסוף השבוע את פעולת ישראל, "המאיימת על הביטחון הלאומי הערבי ועל השלום העולמי".
העיתון "תישרין", המשקף את עמדת הממשל הסורי, טוען כי שתיקת הממשל האמריקני מהווה "עידוד שערורייתי וגלוי לעין לישראל". דמשק טוענת שמטוסי חיל האוויר טסו בשמי סוריה ביום חמישי לפנות בוקר, ואז זוהו בידי מערכות הנ"מ.