שתף קטע נבחר

 

מנהיג המורדים בקולומביה פנה לצ'אבז

ראש ארגון הגרילה הגדול ביותר בקולומביה, מנואל מרולנדה, שיגר מכתב לנשיא ונצואלה, שהתנדב לתווך בין המורדים לממשלת קולומביה. מרולנדה הבטיח לשלוח נציג מטעמו לקרקאס כדי לדון בשחרור בני ערובה המוחזקים על ידי הארגון

נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבז, טוען כי מנהיג ארגון המורדים הגדול ביותר בקולומביה פנה אליו בשל החלטתו לתווך בין אנשי המתחרת לממשל בבוגוטה. צ'אבז חשף הלילה (ב') כי הוא קיבל מכתב מראש ארגון "צבא המהפכה של קולומביה" (FARC), מנואל מרולנדה.

 

בפגישה שהתקיימה בשבוע שעבר בין נשיא קולומביה, אלווארו אוריבה, לצ'אבז, הסכים נשיא ונצואלה לתווך בין הצדדים בסכסוך. צ'אבז הציע לשמש כצד שלישי במגעים בניסיון להביא לשחרורם של בני ערובה המוחזקים בידי הארגון, בהם הפוליטיקאית אינגריד בטנקור. השניים סיכמו כי לשם המגעים תתיר קולומביה לנציג של ארגון הגרילה לבקר בבירת ונצואלה, קרקאס.

 

צ'אבז נשא הלילה נאום ששודר בטלוויזיה בארצו, ובו אמר: "התחלתי להתרגל לתפקיד של משקיף מהצד, אך לא עוד. עכשיו קיבלתי על עצמי את תפקיד המתווך. מדובר ברצון טוב ובניסיון ליצור דיאלוג".

 

עוד אמר נשיא ונצואלה כי הוא קיבל את המכתב ממרולנדה לפני יומיים, ובו הבטיח מנהיג המורדים לשלוח נציג מטעמו לקרקאס. "הוא עדיין לא יכול לבקר בוונצואלה בעצמו, אבל הוא הזמין אותי לבקר בקולומביה. יהיה לי קשה להיכנס לג'ונגלים של קולומביה, אבל בכל זאת יש התקדמות במאמצים".

 

במהלך השבוע האחרון הורה צ'אבז לשחרר 27 אסירים ממוצא קולומביאני, שנעצרו בוונצואלה לפני שלוש שנים בחשד כי ניסו ליזום התנקשות בחייו. צ'אבז הסביר כי החליט להעניק להם חנינה כ"מחווה של רצון טוב", בתקווה לעודד את ממשלת קולומביה ואת ארגוני הגרילה במדינה לערוך חילופי שבויים ביניהם.

 

בקולומביה מקווים כי התערבותו של הנשיא צ'אבז יביא להתקדמות במגעים לשחרור שבויים תמורת אסירים. על פי אומדני הממשלה, מחזיק FARC באלפי בני ערובה במחנות מאסר מאולתרים בלב הג'ונגל. בין החטופים יש כ-60 אישי ציבור, בהם בטנקור, שהייתה מועמדת לבחירות לנשיאות קולומביה. המורדים דורשים מהממשלה לשחרר מאות מחבריהם הכלואים בבתי הסוהר במדינה בתמורה לשחרור החטופים.

  

הארגון FARC מנהל זה 40 שנה מאבק עיקש נגד ממשלת קולומביה. כמו כן, מאשים הארגון את ארה"ב בכך שהיא תומכת באינטרסים עסקיים, ומתעלמת ממרבית אוכלוסיית המדינה החייה בעוני. בעבר ניסה הארגון להתנקש מספר פעמים בחייו של הנשיא אוריבה המקיים קשרים הדוקים עם הממשל האמריקני. חייו של אוריבה ניצלו בנס בעת פיצוץ מכונית תופת שהפעילה המחתרת במסע הבחירות לנשיאות בשנת 2002.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'אבז. לא משקיף
צילום: רויטרס
צילום איי פי
מורדים בקולומביה (ארכיון)
צילום איי פי
מומלצים