שתף קטע נבחר

 

בשארה: ישראל רצתה לתקוף מטרות קרקעיות

חבר הכנסת לשעבר, שנמלט מישראל לאחר שנחשד בסיוע לחיזבאללה, מעריך כי חדירת מטוסי ישראל לסוריה נועדה לתקוף מטרות קרקעיות או להכשיר את הדרך לפעולה באיראן. "גובר הסיכוי לכך שישראל תבצע פעולות כדי לרשום הישג צבאי", כתב בשארה במאמר עיתונאי

"נראה כי לא מדובר רק בחדירה, אלא בפעולה אקטיבית שהיתה לה מטרה אסטרטגית שמצדיקה שתיקה" - כך מעריך חבר הכנסת לשעבר, עזמי בשארה, במאמר שפורסם היום (ב') באתר אינטרנט סורי בעקבות תקרית חדירת מטוסי חיל האוויר הישראלים לסוריה

 

בשארה, שנמלט מישראל לאחר שנחשד כי סייע לחיזבאללה במהלך מלחמת לבנון השנייה, העריך במאמר שמטרת פעולת חיל האוויר היתה תקיפה של ממש ולא גיחה להעברת מסר בלבד.

 
בפתח מאמרו כתב בשארה: "דבר חדש הוא שסוריה, שבדר"כ שותקת ומקשה על העיתונאי למצוא פוליטיקאי שיגיב על פעולה ישראלית, יצאה בהצהרה חדה על החדירה לשטחה. ואילו ישראל, שבדר"כ מתפארת בפעולות שכאלו ומתגאה בשתיקה הסורית - היא זו ששותקת. כוחות ההגנה האווירית הם אלו שאילצו את מטוסי האויב להשליך את מיכלי הדלק על אדמת טורקיה השכנה".
 

"אולמרט שותק, שריו שותקים, ארה"ב שותקת ואפילו כל ראיונות החג המסורתיים לקראת ראש השנה בוטלו", כתב בשארה, "בשתיקתה התבססה ישראל על כך שסוריה לא תרצה להביך את עצמה ולדווח על נושא החדירה בפומבי. נראה שמטרת החדירה היתה תקיפה של פעולות הובלה קרקעיות, מתקני נ"מ או בסיסי טילים לפני שהוצבו, וזאת בהמשך למה שהצהירה לאחרונה נגד רוסיה ותפקידה בסוריה. חדירת מטוסי חיל האוויר לשמי סוריה אינה דבר חדש, אולם היא אינה דבר שגרתי כפי שניסה לטעון השר הערבי-ציוני בממשלת ישראל". 

 

חבר הכנסת לשעבר המשיך: "ייתכן גם שמדובר בניסיון לחשוף פרצות במערכת המכ"מ ולהכשיר את הדרך לאיראן. דבר זה אינו אפשרי ללא טורקיה, אך ברור שטורקיה לא הרשתה זאת, או שהובכה בעקבות השלכת מיכלי הדלק על שטחה, גינתה וביקשה הבהרות... בקיצור נמרץ, ובלי להגזים בספקולציות, זוהי פעולה אווירית ולא חדירה לצורך שליחת מסר. הסוגיה הזאת, אם כן, מסוכנת מאד.

 

"באופן כללי, עלינו לשים לב שישראל לא תפתח במלחמה נגד סוריה או לבנון. עדיין גובר הסיכוי לכך שהיא תבצע פעולות נגד סוריה או לבנון כדי לרשום הישג צבאי".

 

מוקדם יותר היום דרש שר החוץ הטורקי, עלי בבאג'אן, מישראל לספק הסבר להימצאותם של שני מכלי דלק נתיקים בשטח טורקיה, סמוך לגבול הסורי. על פי ההערכות, המיכלים ניתקו במהלך תקרית המטוס. בבאג'אן, שנפגש באנקרה עם עמיתו הסורי, ואליד אל-מועלם, הגדיר את התקרית כ"לא מקובלת". "כולם צריכים לפעול צורה מאופקת. על המדינות באזור לחלוק כבוד זו לזו, ולהימנע מפעולות שיעלו את המתח באזור", אמר.

 

תקרית בשמי סוריה

המתח בין סוריה לישראל עלה מאז יום חמישי, לאחר שבשעות הלילה, על פי דיווחי סוכנות הידיעות הסורית הרשמית, חדרו שני מטוסים של חיל האוויר הישראלי לתחום האווירי של סוריה. על פי הסוכנות, מערכת ההגנה האווירית הסורית זיהתה את המטוס.

 

צבא סוריה הודיע כי המטוס נכנס למרחב האווירי הסורי מכיוון הים וטס בצפון סוריה לכיוון צפון-מזרח. הוא עבר את מהירות הקול ויצר "בום" על קולי. על פי ההודעה - המטוס הפיל חימוש כלשהו (לפי הדיווח בתחנת הטלויזיה "אל-ג'זירה" - ייתכן

שמדובר מיכלי הדלק). "יחידות ההגנה האווירית התעמתו עם מטוסים וכפו עליהם לעזוב מבלי שגרמו לנזק לאנשים או לרכוש. סוריה מטילה את האחריות לאירוע התוקפני הזה על ישראל, ושומרת לעצמה זכות להגיב", נאמר בהודעה.

  

בדמשק ניצלןו את השתיקה בישראל כדי לתפוס את הכותרות בנושא. בראיון טלוויזיה שהעניק חבר הפרלמנט הסורי, מוחמד חבש, לרשת החדשות "אל-ערביה", הוא טען כי ישראל יצאה לפעולת תקיפה שנכשלה. "מה שקרה (ביום חמישי) היה ניסיון לפעולה תוקפנית, אבל בלי ספק הפעולה הזאת נכשלה", אמר חבש.

 

"זה מה שגורם לסתירות (בהודעות הישראליות). אילו הצליחה ישראל להשיג את מטרותיה, היא הייתה הראשונה שמפרסמת את הידיעה על ביצוע הפעולה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשארה. מעריך
צילום: איי אף פי
מטוסי חיל האוויר. מה היתה המטרה?
באדיבות אתר חיל האוויר
מומלצים